Reizen in tijden van Corona

Reizen in tijden van Corona


Linde Fransen Thuisblijven is voor mij geen optie. Daarom heb ik maar meteen van mijn passie mijn beroep gemaakt: als medewerker bij Anders Reizen kan ik fulltime dromen over vakanties! Mijn ideale trip? De bestemming is zeker ondergeschikt aan de manier van reizen (een pittige trekking te voet of met de fiets, een karaktervol en basic logies of een tentje in the middle of nowhere, proeven van de lokale keuken of een zelfgefabriceerd driegangenmaal op het kampvuur,...) Idealiter een sportieve uitdaging in de ongerepte natuur met boeiende ontmoetingen en gesprekken onderweg.
Reizen betekent voor mij samen op avontuur gaan, je laten verrassen door kleine dingen en meevaren op de flow. Als antropoloog heb ik interesse in wie die “Ander” is en als reisbegeleider vind ik het boeiend om ook de blikken van medereizigers te verruimen. Reizen is intens en zeker in groep. Het “samen”-aspect is voor mij erg belangrijk. Als reisbegeleider probeer ik er mee voor te zorgen dat het een beklijvende ervaring wordt voor iedereen en dat er samen grenzen worden verlegd.

De begeleider is een spilfiguur binnen een reisgroep.

Hij staat in voor de praktische organisatie van de reis. Hij fungeert als tolk tussen de plaatselijke medewerkers, de inheemse bevolking en de groep. Maar bovenal zorgt de reisbegeleider ervoor dat elke deelnemer – jong en oud – zich thuisvoelt in het land en in de groep en een onvergetelijke vakantie beleeft.

Onze reisbegeleiders worden geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken. In sommige landen worden ze bijgestaan door een gespecialiseerde lokale gids, bijv. bij specifieke buitensportactiviteiten, voor het geven van kunsthistorische uitleg,...