18 Resultaten afreis gegarandeerd

Survivalkamp in de Ardennen

België

Aan de rand van een bos, langs de oevers van een beekje, neem je actief deel aan een ‘wilderniskamp’. Onder begeleiding van een professionele survivalgids met een passie voor de natuur (her)ontdekken ouders en kinderen het reilen en zeilen van het echte kampleven uit de pionierstijd: slapen in tentjes, hout sprokkelen, vuur maken én aanhouden, onderdak bouwen, werktuigen maken, eetbare plantjes ontdekken, drinkbaar water vinden, ... Het mooie - en af en toe grappige - aan dit weekend is dat je samen in een onbekende situatie terecht komt. Je leert er de natuur en misschien ook wel elkaar op een andere manier bekijken! 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 30/06/18 - 01/07/18 7 jaar

Genietvakantie in de Lot-et-Garonne

Frankrijk

200 km landinwaarts vanaf Bordeaux ligt het charmante dorpje Penne d’Agenais. We verblijven er bij Belgen in een smaakvol gerestaureerd landhuis met zwembad. De Lot-vallei leent zich voor mooie wandelingen in de natuur, langs oude burchten en gezellige middeleeuwse dorpjes, die we combineren met leuke, kindvriendelijke activiteiten. En ’s avonds genieten we van lekkere maaltijd met streekproducten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 07/07/18 - 14/07/18 6 jaar

In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 9 jaar

Spanje

Plezier, gezellig samenzijn en grensverleggend avontuur in een overweldigende natuur…daar draait het om tijdens deze reis. Adrenaline tijdens de afdaling van een indrukwekkende canyon, ontspanning op een zonovergoten terrasje in volle natuur en pure fun tijdens andere spannende activiteiten. Missie Formidabel organiseert deze reis in samenwerking met Poco Loco - Canyoning Adventures, dé referentie op gebied van canyoning in de Spaanse Pyreneeën. De gediplomeerde gidsen hebben allemaal een passie voor canyoning en delen deze graag met enthousiaste avonturiers. En door hun uitgebreide terreinkennis weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 07/07/18 - 14/07/18 9 jaar

In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 6 jaar

Spanje

Plezier, gezellig samenzijn en grensverleggend avontuur in een overweldigende natuur…daar draait het om tijdens deze reis. Adrenaline tijdens de afdaling van een indrukwekkende canyon, ontspanning op een lokaal marktje of in het zwembad en pure fun tijdens andere spannende activiteiten. Missie Formidabel organiseert deze reis in samenwerking met Poco Loco - Canyoning Adventures, dé referentie op gebied van canyoning in de Spaanse Pyreneeën. De gediplomeerde gidsen hebben allemaal een passie voor canyoning en delen deze graag met enthousiaste avonturiers. En door hun uitgebreide terreinkennis weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 07/07/18 - 14/07/18 6 jaar

Missie Himalaya

India

Na een dagbezoek aan het oude centrum van het multidimensionele metropool New Delhi, vliegen we noordwaarts richting de Himalaya. Het vredige Ladakh, ooit een boeddhistisch koninkrijkje, is cultureel en geografisch een verlengstuk van Tibet. Het is zonder twijfel een van de mooiste regio’s van de Himalaya: woestijnachtige hoogvlaktes, scherp getande bergpieken, hoge passen en diepblauwe meren. Voeg daar de mengeling van religies en culturen aan toe en je hebt een buitengewone reisbestemming. We leren de hoofdplaats Leh en de nabijgelegen Indus-vallei kennen al raftend, fietsend, klimmend en op de rug van een paard. En natuurlijk te voet, tijdens een parel van een vierdaagse trekking in het hooggebergte. Bovendien zijn onze Ladakhi gidsen en helpers stuk voor stuk mensen die deze reis, omwille van hun ervaring en achtergrond, uniek maken. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 08/07/18 - 24/07/18 Alle leeftijden

Aventura Català - kinderen vanaf 6 jaar

Spanje

Een week in een comfortabele ‘casa rural’ met  zwembad in een verkeersluw dorpje met 80 inwoners en uitzicht op de vallei van Montblanc, ontspanning afgewisseld met kleine verrassingen en activiteiten in een regio met veel natuurschoon, cultuur, wijngaarden,... Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan zit je goed met deze genietweek, ten huize van een sympathieke Vlaamse familie. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 08/07/18 - 15/07/18 6 jaar
Ja, afreis gegarandeerd 28/07/18 - 04/08/18 6 jaar

Missie Vulcano

Italië

Oost-Sicilië heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: zon, zee, mooie steden, een bergachtig binnenland. We ontdekken deze perfecte combinatie van natuur en cultuur op een aangenaam tempo. Waar je niet omheen kan op Sicilië is de actieve Etna-vulkaan. Een wandeling op de flanken van deze kanjer staat dus uiteraard op het programma! En dan gaan we eilandhoppen richting paradijselijke Eolische eilanden: met de boot naar het zalige Lipari en het mythische Vulcano. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 09/07/18 - 20/07/18 8 jaar

Mysterieus Bali

Indonesië

Indonesië, de 'gordel van smaragd' oftewel een archipel van duizenden eilanden met een weergaloze natuur. Wij nemen je mee naar het schilderachtige Bali.Toeristisch? Redelijk, maar daar zijn veel redenen voor: natuurpracht, cultureel erfgoed, overheerlijke gastronomie, exotische stranden en dit overgoten met een sausje van lokale gastvrijheid. Maar we verblijven ook enkele dagen in het minder bezochte Oost-Bali, waar we de kleine dorpen ontdekken in een diepgroen landschap van kunstige rijstterrassen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 13/07/18 - 29/07/18 8 jaar

Kanotrekking op de Allier

Frankrijk

In de zuidelijke Auvergne, een gebied van glooiende bergen en diepe valleien, stroomt de Allier. Een ongerept stukje Frankrijk, ver van het massatoerisme. Hier kan je deelnemen aan een week van kanovaren, zwemmen, wandelen en avontuurlijke spelletjes in en rond het water. Het is een kampeervakantie, je staat de hele week lang in contact met de natuur en het buitenleven. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Globetrotters – Kano & Avontuur.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 22/07/18 - 28/07/18 8 jaar

Missie Madeira

Portugal

Een bergachtig eiland met een haast exotische plantenweelde in de Atlantische Oceaan, dat is Madeira. Een eiland van steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit met witte huisjes en oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. Aan de noordkust vind je kliffen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle valleien met geïsoleerde dorpjes. Madeira heeft vele gezichten. Ga mee op Missie Formidabel om ze te voet te ontdekken!

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 24/07/18 - 04/08/18 10 jaar

Ezeltrekking in de Haute-Provence

Frankrijk

Deze reis speelt zich af in de bergachtige Haute-Provence, geprangd tussen Mont Ventoux en Voor-Alpen. Plateaus vol salie- en lavendelvelden wisselen af met steil oplopende hellingen en verstilde valleien. Versterkte dorpen getuigen van een rijke geschiedenis en cultuur. Tijdens deze reis worden we vergezeld door ezels, die de dikke vrienden van jong en oud zullen worden. Een weekje in alle eenvoud, op het ritme van de ezels en de natuur.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 04/08/18 - 11/08/18 6 jaar

In de bossen van Zuid-Zweden

Zweden

In zuidelijk Zweden ligt te midden van de bossen en weilanden van het Smålandse hoogland een houten, 19de-eeuwse hoeve die smaakvol werd gerenoveerd tot knus vakantiehuis. Liefhebbers van actie en avontuur kunnen hier deelnemen aan een afwisselende familieweek in een puur natuurlijke omgeving. Te land, ter zee en in de lucht leer je Zweden al doende kennen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 05/08/18 - 11/08/18 5 jaar
Ja, afreis gegarandeerd 12/08/18 - 18/08/18 5 jaar

Avonturenweek in de Pyreneeën

Frankrijk

Het natuurreservaat 'Néouvielle' is een wondermooi stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën. Het 'parc naturel' wordt gekenmerkt door prachtige bergmeren, omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental drieduizenders. Vanuit een klein dorpje in de Vallée d’Aure trekken we er elke dag op uit om ons in een of ander buitensportavontuur te storten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 11/08/18 - 18/08/18 8 jaar

Lamatrekking in de Alpen

Frankrijk

Ja, je leest het goed. Een lamatrekking. Dus een trekking met die Zuid-Amerikaanse dieren die onweerstaanbaar koddig zijn. En blijkbaar zijn ze ook gevoelig en dapper, dus ideaal om er mee op stap te gaan. Dat doen we in het gebied rond de grote piek van Rochebrune, een elegante top tussen de valleien van Cervières en de Queyras die 3200 m hoog boven ons uittorent. Op het ritme van de lama's wandelen we over mooie bergpaden en langs blinkende bergmeren en rijgen we 6 prachtige etappes aaneen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 11/08/18 - 18/08/18 8 jaar

Kamperen op een eiland in Dalmatië

Kroatië

Op het terrein van een prachtige agriturismo in het binnenland van het eiland Brac ligt een klein kampeerparadijs. Aan de rand van het boerendorp is een stuk van de voormalige boomgaard omgetoverd tot een oase van rust. We staan op ons eigen kampeerveld dat gelegen is naast het kampeerterrein met een kleine speeltuin, een bosje dat is ingericht als lounge en een zwembad op wandelafstand. Vanuit de camping ondernemen we elke dag een leuke activiteit.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 11/08/18 - 18/08/18 8 jaar

Van de bergen naar de Oceaan

Marokko

Marokko tovert en betovert: met kleuren, geuren, met zijn palet aan landschappen, de warmte van zijn bevolking die wij al lang geleden in ons hart hebben gesloten. Laat ons je meenemen op een tocht vol verrassingen, waarbij je achter elk hoekje iets nieuws ontdekt. Eerst zijn er de goudgele hellingen van de Atlas, doorspekt met het felle groen van dadelpalmen en akkers, waar de mensen zich 's avonds terugtrekken binnen de koele muren van de lemen kasba's. We zijn te gast in zo'n stemmige woonburcht, wandelen er door het leven van alledag, proeven van de kruidige smaken tijdens een kookworkshop. Dan verdwalen we in de wirwarsteegjes van keizerlijke stad Marrakech, met zijn slangenbezweerders en kruidenmengers. En tenslotte gaat het naar de Oceaan. Gedurende enkele dagen volgen we langs de kust de voetsporen van de dromedarissen die onze bagage vervoeren. We kamperen aan zee, onder een immense sterrenhemel, en luisteren naar het geruis van de golven. De havenstad Essaouira - waar de muren wit en de deuren gekleurd zijn - zet een punt achter deze veelzijdige reis.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 12/08/18 - 24/08/18 10 jaar

Vertrek vanaf:
tot:


Soort reis:
Leeftijd jongste kind: