43 Resultaten

Missie Madeira

Portugal

Een bergachtig eiland met een haast exotische plantenweelde in de Atlantische Oceaan, dat is Madeira. Een eiland van steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit met witte huisjes en oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. Aan de noordkust vind je kliffen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle valleien met geïsoleerde dorpjes. Madeira heeft vele gezichten. Ga mee op Missie Formidabel om ze te voet te ontdekken!

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 24/07/18 - 04/08/18 10 jaar

Survivalkamp in de Ardennen

België

Aan de rand van een bos, langs de oevers van een beekje, neem je actief deel aan een ‘wilderniskamp’. Onder begeleiding van een professionele survivalgids met een passie voor de natuur (her)ontdekken ouders en kinderen het reilen en zeilen van het echte kampleven uit de pionierstijd: slapen in tentjes, hout sprokkelen, vuur maken én aanhouden, onderdak bouwen, werktuigen maken, eetbare plantjes ontdekken, drinkbaar water vinden, ... Het mooie - en af en toe grappige - aan dit weekend is dat je samen in een onbekende situatie terecht komt. Je leert er de natuur en misschien ook wel elkaar op een andere manier bekijken! 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 28/07/18 - 29/07/18 7 jaar
Nee 04/08/18 - 05/08/18 7 jaar

Lamatrekking in de Alpen

Frankrijk

Ja, je leest het goed. Een lamatrekking. Dus een trekking met die Zuid-Amerikaanse dieren die onweerstaanbaar koddig zijn. En blijkbaar zijn ze ook gevoelig en dapper, dus ideaal om er mee op stap te gaan. Dat doen we in het gebied rond de grote piek van Rochebrune, een elegante top tussen de valleien van Cervières en de Queyras die 3200 m hoog boven ons uittorent. Op het ritme van de lama's wandelen we over mooie bergpaden en langs blinkende bergmeren en rijgen we 6 prachtige etappes aaneen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 28/07/18 - 04/08/18 8 jaar
Ja, laatste plaatsen 11/08/18 - 18/08/18 8 jaar

Genietvakantie in de Lot-et-Garonne

Frankrijk

200 km landinwaarts vanaf Bordeaux ligt het charmante dorpje Penne d’Agenais. We verblijven er bij Belgen in een smaakvol gerestaureerd landhuis met zwembad. De Lot-vallei leent zich voor mooie wandelingen in de natuur, langs oude burchten en gezellige middeleeuwse dorpjes, die we combineren met leuke, kindvriendelijke activiteiten. En ’s avonds genieten we van lekkere maaltijd met streekproducten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 28/07/18 - 04/08/18 6 jaar
Ja, laatste plaatsen 11/08/18 - 18/08/18 6 jaar

Kamperen op een eiland in Dalmatië

Kroatië

Op het terrein van een prachtige agriturismo in het binnenland van het eiland Brac ligt een klein kampeerparadijs. Aan de rand van het boerendorp is een stuk van de voormalige boomgaard omgetoverd tot een oase van rust. We staan op ons eigen kampeerveld dat gelegen is naast het kampeerterrein met een kleine speeltuin, een bosje dat is ingericht als lounge en een zwembad op wandelafstand. Vanuit de camping ondernemen we elke dag een leuke activiteit.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 28/07/18 - 04/08/18 8 jaar
Nee 11/08/18 - 18/08/18 8 jaar

Aventura Català - kinderen vanaf 6 jaar

Spanje

Een week in een comfortabele ‘casa rural’ met  zwembad in een verkeersluw dorpje met 80 inwoners en uitzicht op de vallei van Montblanc, ontspanning afgewisseld met activiteiten in een regio met veel natuurschoon, cultuur, wijngaarden,... Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan zit je goed met deze genietweek, ten huize van een sympathieke Vlaamse familie. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 28/07/18 - 04/08/18 6 jaar
Ja 12/08/18 - 19/08/18 11 jaar

In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 12 jaar

Spanje

Plezier, gezellig samenzijn en grensverleggend avontuur in een overweldigende natuur…daar draait het om tijdens deze reis. Adrenaline tijdens de afdaling van een indrukwekkende canyon, ontspanning op een zonovergoten terrasje, een tweedaagse bergtocht en pure fun tijdens andere spannende activiteiten. Missie Formidabel organiseert deze reis in samenwerking met Poco Loco - Canyoning Adventures, dé referentie op gebied van canyoning in de Spaanse Pyreneeën. De gediplomeerde gidsen hebben allemaal een passie voor canyoning en delen deze graag met enthousiaste avonturiers. En door hun uitgebreide terreinkennis weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 28/07/18 - 04/08/18 12 jaar

In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 9 jaar

Spanje

Plezier, gezellig samenzijn en grensverleggend avontuur in een overweldigende natuur…daar draait het om tijdens deze reis. Adrenaline tijdens de afdaling van een indrukwekkende canyon, ontspanning op een zonovergoten terrasje in volle natuur en pure fun tijdens andere spannende activiteiten. Missie Formidabel organiseert deze reis in samenwerking met Poco Loco - Canyoning Adventures, dé referentie op gebied van canyoning in de Spaanse Pyreneeën. De gediplomeerde gidsen hebben allemaal een passie voor canyoning en delen deze graag met enthousiaste avonturiers. En door hun uitgebreide terreinkennis weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 28/07/18 - 04/08/18 9 jaar
Nee 18/08/18 - 25/08/18 9 jaar

Exotisch eilandavontuur

Sri Lanka

Sri Lanka is een echt natuurparadijs. Fotogenieke groene heuvels bedekt met theeplantages, indrukwekkende bergen, een desolate hoogvlakte, dichtbegroeide jungle vol beesten, prachtige stranden. Wie wel wat cultuur kan smaken, is in Sri Lanka echter ook aan het juiste adres. Het is een smeltkroes van verschillende religies, oude hoofdsteden, tempels vol Boeddhabeelden. Een land voor wie met grote ogen de wereld wil verkennen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 28/07/18 - 14/08/18 8 jaar

Kanotrekking op de Allier

Frankrijk

In de zuidelijke Auvergne, een gebied van glooiende bergen en diepe valleien, stroomt de Allier. Een ongerept stukje Frankrijk, ver van het massatoerisme. Hier kan je deelnemen aan een week van kanovaren, zwemmen, wandelen en avontuurlijke spelletjes in en rond het water. Het is een kampeervakantie, je staat de hele week lang in contact met de natuur en het buitenleven. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Globetrotters – Kano & Avontuur.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 29/07/18 - 04/08/18 8 jaar

In de bossen van Zuid-Zweden

Zweden

In zuidelijk Zweden ligt te midden van de bossen en weilanden van het Smålandse hoogland een houten, 19de-eeuwse hoeve die smaakvol werd gerenoveerd tot knus vakantiehuis. Liefhebbers van actie en avontuur kunnen hier deelnemen aan een afwisselende familieweek in een puur natuurlijke omgeving. Te land, ter zee en in de lucht leer je Zweden al doende kennen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 29/07/18 - 04/08/18 5 jaar
Nee 05/08/18 - 11/08/18 5 jaar
Ja, laatste plaatsen 12/08/18 - 18/08/18 5 jaar

Glamping in groen Portugal

Portugal

In het noorden van Portugal ligt de groene, licht bergachtige Minho-streek. Er heerst een aangenaam klimaat, en overal liggen beekjes en watervalletjes op ontdekking te wachten. De Atlantische Oceaan werpt zich met grote golven op uitgestrekte zandstranden en creëert zo één van de beste surfersparadijzen. Verscholen in de heuvels van het binnenland ontdekten we een bijzondere ‘eco-lodge’, prachtig gelegen te midden van de lavendel. Ze wordt ons basiskamp vanwaaruit we een waaier van activiteiten ondernemen: fietsen, kajak, rafting, op stap met een schaapherder en wandelen natuurlijk, in een heuvelachtig landschap en langs dorpjes waar het leven is blijven stilstaan. En we voorzien voldoende vrije tijd om te genieten van het prachtige verblijf met zijn grote zwemvijver.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 02/08/18 - 11/08/18 8 jaar
Nee 11/08/18 - 20/08/18 8 jaar
Ja 13/07/19 - 22/07/19 8 jaar
Ja 03/08/19 - 12/08/19 8 jaar
Ja 15/08/19 - 24/08/19 8 jaar

Ezeltrekking in de Haute-Provence

Frankrijk

Deze reis speelt zich af in de bergachtige Haute-Provence, geprangd tussen Mont Ventoux en Voor-Alpen. Plateaus vol salie- en lavendelvelden wisselen af met steil oplopende hellingen en verstilde valleien. Versterkte dorpen getuigen van een rijke geschiedenis en cultuur. Tijdens deze reis worden we vergezeld door ezels, die de dikke vrienden van jong en oud zullen worden. Een weekje in alle eenvoud, op het ritme van de ezels en de natuur.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 04/08/18 - 11/08/18 6 jaar

Missie Montenegro

Montenegro

Montenegro wordt stilaan bekender als nieuwe Europese top-bestemming. En terecht, want dit bergachtige land heeft een massa troeven: hooggebergte met grillige rotsen en oerbossen (om in te wandelen), diepe canyons (om in te raften en te canyoningen), groene zomerweiden (met schapen en koeien), een lange kustlijn aan de zonnige Adriatische Zee (om te zwemmen). Noorwegen aan de Middellandse Zee, zeg maar. Het wordt een actieve en veelzijdige reis om nooit meer te vergeten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 04/08/18 - 15/08/18 10 jaar

Avonturenweek in de Pyreneeën

Frankrijk

Het natuurreservaat 'Néouvielle' is een wondermooi stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën. Het 'parc naturel' wordt gekenmerkt door prachtige bergmeren, omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental drieduizenders. Vanuit een klein dorpje in de Vallée d’Aure trekken we er elke dag op uit om ons in een of ander buitensportavontuur te storten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 11/08/18 - 18/08/18 8 jaar

Van de bergen naar de Oceaan

Marokko

Marokko tovert en betovert: met kleuren, geuren, met zijn palet aan landschappen, de warmte van zijn bevolking die wij al lang geleden in ons hart hebben gesloten. Laat ons je meenemen op een tocht vol verrassingen, waarbij je achter elk hoekje iets nieuws ontdekt. Eerst zijn er de goudgele hellingen van de Atlas, doorspekt met het felle groen van dadelpalmen en akkers, waar de mensen zich 's avonds terugtrekken binnen de koele muren van de lemen kasba's. We zijn te gast in zo'n stemmige woonburcht, wandelen er door het leven van alledag, proeven van de kruidige smaken tijdens een kookworkshop. Dan verdwalen we in de wirwarsteegjes van keizerlijke stad Marrakech, met zijn slangenbezweerders en kruidenmengers. En tenslotte gaat het naar de Oceaan. Gedurende enkele dagen volgen we langs de kust de voetsporen van de dromedarissen die onze bagage vervoeren. We kamperen aan zee, onder een immense sterrenhemel, en luisteren naar het geruis van de golven. De havenstad Essaouira - waar de muren wit en de deuren gekleurd zijn - zet een punt achter deze veelzijdige reis.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Contacteer ons 12/08/18 - 24/08/18 10 jaar

In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 6 jaar

Spanje

Plezier, gezellig samenzijn en grensverleggend avontuur in een overweldigende natuur…daar draait het om tijdens deze reis. Adrenaline tijdens de afdaling van een indrukwekkende canyon, ontspanning op een lokaal marktje of in het zwembad en pure fun tijdens andere spannende activiteiten. Missie Formidabel organiseert deze reis in samenwerking met Poco Loco - Canyoning Adventures, dé referentie op gebied van canyoning in de Spaanse Pyreneeën. De gediplomeerde gidsen hebben allemaal een passie voor canyoning en delen deze graag met enthousiaste avonturiers. En door hun uitgebreide terreinkennis weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Nee 18/08/18 - 25/08/18 6 jaar

Indiana Jones achterna

Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na de highlights rond hoofdstad Amman, nemen wij je mee naar twee plaatsen die zó uit een film lijken te komen: Petra en Wadi Rum. De magische rotsstad Petra is één van de nieuwe wereldwonderen. En Wadi Rum... enkele dagen doorbrengen in deze oogverblindend mooie woestijn, kamperen rond een vuur, babbelen met de Bedoeïenen, het zijn belevenissen die je nooit meer vergeet!  

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja 27/10/18 - 04/11/18 8 jaar
Ja 08/04/19 - 15/04/19 8 jaar

Wervelend Marrakech

Marokko

Ken je de magie van Marrakech? Vast wel van horen zeggen. Dit is niet voor niets de "parel die over de Atlas geworpen werd", aldus de legende. En laat die Hoge Atlas nu ook nog eens een knap staaltje natuurpracht zijn. Een uitstapje dus naar de voet van Marokko's hoogste berg, om dan door de grote poort terug te keren naar de Rode Stad... dat zint je vast wel. .We gaan op ontdekking langs de levendige soeks, de gezellige pleintjes en de prachtige architectuur. En we genieten voor de volle 100% van alle smaken, geuren en kleuren die Marrakech op ons afvuurt. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja 27/10/18 - 01/11/18 6 jaar
Ja 02/03/19 - 07/03/19 6 jaar

Avontuurlijk Tenerife

Spanje

De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit 7 grote en 6 kleinere eilandjes. Tenerife is het grootste en ongetwijfeld bekendste van de Canarische Eilanden. En het is zoveel meer dan een eiland waar gepensioneerden gaan overwinteren. Het is van oorsprong vulkanisch, hetgeen voor een indrukwekkend staaltje natuur zorgt. Stranden en baaitjes met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen, een diepblauwe Oceaan met walvissen en dolfijnen, met mos bedekte heuvelruggen en mysterieuze drakenbomen... Op en top een avontureneiland waar kinderen én ouders een zalige vakantie kunnen beleven.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja 27/10/18 - 02/11/18 6 jaar
Ja 02/03/19 - 09/03/19 6 jaar

Winterpret in het hoge noorden

Zweden

In de regio Jämtland Härjedalen, waar Midden-Zweden noordelijke allures begint te krijgen, ligt het Juvuln-meer. Aan het noordelijkste puntje van het meer, in een overweldigend berglandschap, bieden wij een actieve, goedgevulde week aan. Overdag sneeuwwandelen (waarbij onderweg misschien wel een eland of een kudde rendieren te spotten valt), ijsvissen, langlaufen en lekker ouderwetse sneeuwpret. 's Avonds kampvuur, gezelschapsspelletjes, filmpje en op de uitkijk staan voor het noorderlicht. En wat dacht je van een meet & greet met husky’s?

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja 23/12/18 - 29/12/18 6 jaar
Ja 29/12/18 - 04/01/19 6 jaar
Ja 02/03/19 - 09/03/19 6 jaar
Ja 06/04/19 - 13/04/19 6 jaar
Ja 13/04/19 - 20/04/19 6 jaar

De vele charmes van Marokko

Marokko

Een reis kleurig als een schilderspalet en geurig als een kruidenboeket. Marokko betovert met zijn landschappen en de warmte van zijn bevolking die wij al lang geleden in ons hart hebben gesloten. We gaan op zoek naar de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba’s aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. Logeren doen we in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een comfortabel tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. Een reis waar je helemaal warm van wordt.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja 26/12/18 - 04/01/19 7 jaar

Missie Sahara

Marokko

Deze bijzondere reis dompelt je onder in een totaal andere wereld en cultuur. Te voet en in het gezelschap van dromedarissen gaan we op ontdekking in een gebied van palmoases, barre steenwoestijn en amberkleurige duinen. We maken kennis met het dagelijks leven van de Berbers in en om de dorpen. Enkele dagen leven als nomaden in de woestijn. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja 06/04/19 - 14/04/19 8 jaar

Missie Mallorca

Spanje

Mallorca verrast, zoveel is zeker. De diversiteit aan landschappen is enorm: van grillige rotsformaties over authentieke vergeten dorpjes, machtige bergtoppen, paradijselijke strandjes, prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. In het voorjaar is het er nog niet te heet, de rivieren staan vol water en de natuur staat in volle bloei, niet in het minst de sinaasappel- en citrusbomen. Wij trekken naar het minder toeristische noordwesten en afwisseling is de rode draad door deze reis.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Ja 06/04/19 - 14/04/19 12 jaar

Vertrek vanaf:
tot:


Soort reis:
Leeftijd jongste kind: