Bubbelreizen

Bubbelreizen


Met je eigen reisbubbel geniet je in alle vrijheid én veiligheid van je vakantie.

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie, engagement en een ♥ voor onze planeet

Reizen met andere gezinnen

Reizen met andere gezinnen


samen met andere gezinnen en een begeleider op stap

We staan voor je klaar!

We staan voor je klaar!


Telefonisch zijn we bereikbaar op weekdagen van 10 tot 13 uur op het nummer 013 66 54 64.

Reisuitrusting

Tips voor een goede reisuitrusting

Informatie over de uitrusting en kledij die je voor een reis nodig hebt, vind je op de webpagina van de reis in kwestie.

Hier geven we je graag een aantal tips zodat je je optimaal kan voorbereiden op je reis. Voor de aankoop van materiaal kan je zowel terecht in gespecialiseerde zaken (zie lijst onderaan) als in sportwinkel(keten)s.  

Schoenen

Als iéts belangrijk is bij reizen waarop we regelmatig wandelen, dan zijn het uiteraard de schoenen! Voor elk type van voettocht of terrein bestaat er een aangepaste schoen. Voor de meeste van onze reizen volstaan halfhoge wandelschoenen. Voor langere tochten in het gebergte zijn hoge schoenen aangewezen. Voor jungle en woestijn bestaan lage of halfhoge gazen schoenen met geventileerd voetbed, maar die draag je eerder voor het comfort dan uit echte noodzaak. En dan zijn er de stapsandalen met stevige stapzool en stabiele voetfixatie (niet te verwarren met watersandalen). Die kan je gebruiken op licht terrein, waar de kans op omslaan beperkt is.

Naast goede schoenen is ook verzorging belangrijk. Probeer steeds je voeten droog te houden door bv. het gebruik van talk, en voorkom blaren met blaarpleisters of verzorgende voetcrème. 

Kousen

Blaren krijg je vaker van ongeschikte kousen dan van de schoenen. Een goede vochtafvoer, snel drogen, niet schuren,… een moderne wandelkous is gemaakt uit een materiaal dat hiervoor zorgt. Er zijn verschillende typen, aangepast aan het klimaat en aan de soort activiteit. Laat je daarom adviseren in de buitensportzaak.

Kledij

Je kleedt je best in laagjes: een eerste laag bestaande uit sneldrogend en huidvriendelijk materiaal, vervolgens een warme, lichte en sneldrogende tussenlaag, en tenslotte een buitenste laag als bescherming tegen wind en regen. Naargelang het bezochte klimaat, beperk je je tot één of meerdere van die lagen, of draag je ze allemaal. Een goede regenjas moet beschermen tegen wind en alle vormen van neerslag en tegelijk ook ademend zijn. Handig is ook een regenponcho. 

Rugzak of reistas

Op de meeste reizen is een reistas aangeraden. Bij reizen waarbij je voor kleine afstanden (van hotel naar bushalte bv.) je eigen bagage moet dragen, is een reistas met wieltjes of een reisrugzak handig. Bij trektochten van hut tot hut is een huttentochten-rugzak van 50 liter voldoende. 

De dagrugzak – 15 à 25 of  25 à 30 liter - moet alles kunnen bevatten wat je op een daguitstap nodig hebt. Ook dagrugzakken moeten goed passen en naarmate de inhoud vergroot, moet het draagsysteem (heupgordel, binnenframe en schouderriemen) beter van kwaliteit zijn. 

Slapen

Er bestaan heel veel soorten slaapzakken. Een eerste keuze is de vulling: dons of synthetisch. Goede donzen slaapzakken (met min. 90 % ganzendons en max. 10 % donsveertjes) zijn warm en behaaglijk, licht, samendrukbaar en duurzaam. Goede synthetische slaapzakken zijn goedkoper en vochtbestendiger maar tevens zwaarder, minder samendrukbaar en minder duurzaam.
Welk materiaal je ook kiest: belangrijk is het temperatuurbereik. Elke slaapzak heeft zijn eigen comfortzone, bijvoorbeeld van -5° tot +15°. Wanneer de nachttemperatuur daartussen ligt, zit je goed. Valt het er buiten, dan heb je het te koud of te warm.
In warme gebieden of bij overnachting in eenvoudig logies of berghutten waar dekens voorhanden zijn, is een lakenzak een goed alternatief voor een slaapzak. Hij neemt weinig plaats en gewicht in en is gemakkelijk wasbaar. Evt. kan je een lakenzak combineren met een slaapzak, waardoor deze laatste langer proper blijft.
Op een groot aantal van onze reizen waarbij gekampeerd wordt, zijn eenvoudige slaapmatjes ter plaatse voorzien. Dit staat specifiek in de reisinfo vermeld. Als je toch zelf een slaapmatje moet aankopen, heb je keuze uit verschillende soorten. De meest gebruikte zijn de zelfopblazende matjes. Deze nemen in opgerolde toestand weinig plaats in, en bieden toch het nodige comfort eens ze opgeblazen zijn.
Op sommige reizen is een muskietengaasnuttig. Kies voor maasgrootte 196 (of meer) , evt. geïmpregneerd met permetrine, met ruime ophanging.

Buitensportzaken

Als deelnemer aan een Missie Formidabel-reis, krijg je op vertoon van je reisbevestiging een korting van 10% bij zaken met een *