Turkije - Turkije binnenstebuiten


15 dagen - prijs € 1490

niet meer boekbaar

Turkije - Turkije binnenstebuiten


15 dagen - prijs € 1490

niet meer boekbaar

Turkije - Turkije binnenstebuiten


15 dagen - prijs € 1490

niet meer boekbaar

Turkije - Turkije binnenstebuiten


15 dagen - prijs € 1490

niet meer boekbaar

Turkije - Turkije binnenstebuiten


15 dagen - prijs € 1490

niet meer boekbaar
Gezinsreis Turkije
Mogen we aan u voorstellen: een veelzijdige reis in Turkije! Eerst gaan we op bezoek in exotisch Istanbul. We reizen door naar Cappadocië, met zijn bizarre rotsformaties met grotwoningen en -kerken. Vervolgens trekken we het onherbergzame Taurus-gebergte in, waar oeroude bossen, glinsterende bergmeren en besneeuwde bergtoppen het decor vormen voor enkele pittige wandelingen. Om af te sluiten aan de Middellandse Zee, in één van de allermooiste baaien van Turkije.
Prijs: € 1490
Reisnummer: 16TR8CTA2
Reisdatum: 6/08/2016 - 20/08/2016
Deelnemers: min. 8 - max. 18
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Istanbul, where East meets West 
 • Feeënschouwen van Cappadocië 
 • Rotswoningen en ondergrondse steden 
 • Avontuurlijk trekken en kamperen in het Taurus-gebergte 
 • Rafting 
 • Uitblazen aan het strand

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Ochtendvlucht Brussel - Istanbul. Van de luchthaven naar de binnenstad rijden is al een eerste ervaring!

Istanbul is een stad waar Oost en West elkaar ontmoeten. Het is een stad van kerken en moskeeën, van oude stadsmuren en paleizen. Op het eerste zicht lijkt de stad één grote chaos. Gelukkig liggen alle belangrijke monumenten vrij dicht bij elkaar. De Aya Sofia en de Sultanahmet- (of Blauwe) moskee wedijveren met elkaar in grootsheid en pracht. Het Topkapipaleis lijkt wel uit een Oosters sprookjes te komen. Alledaagser gaat het eraan toe in de bazaar, een labyrint van overdekte gangen waar allerlei koopwaar te vinden is.

Overnachting op hotel.

Wist je dat koffie voor het eerst in Turkije werd gedronken? De Ottomanen, zoals de Turken vroeger werden genoemd, introduceerden in 1453 voor het eerst koffie in Istanbul. Daar werd toen ook de eerste koffiezaak geopend.

Dag 2

Verder bezoek aan Istanbul.

Wist je dat de eerste mens die kon vliegen uit Turkije komt? Hij vloog in de 17de eeuw over de Bosporus. Helaas duurde vlucht niet lang en stortte hij al snel neer.

’s Avonds nemen we de nachtbus die ons naar Aksaray brengt.

Wist je dat de eerste mens die kon vliegen uit Turkijke komt? Hij vloog in de zeventiende eeuw over de Bosporus. Helaas duurde vlucht niet lang en stortte hij al snel neer.

Dag 3

's Morgens komen we aan in Aksaray en rijden vervolgens door naar Ihlara in Cappadocië. Onderweg houden we halt voor een bezoekje aan de 13de-eeuwse karavanserai van Sultanhani, gelegen op één van de oude karavaanroutes tussen Europa en Azië.

In de namiddag verkennen we een stuk van de mooie Ihlara-vallei. Zo krijgen we al een eerste beeld van de bijzonder geografie van Cappadocië. Erosie boetseerde de zachte gesteenten tot een onwaarschijnlijk, feeëriek landschap, bezaaid met bosjes tufsteenkegels in alle vormen en kleuren, van helwit tot oker, bruin en rood. Aan dit unieke landschap voegden de mensen hun cultuur toe. Zij hakten de grotten verder uit, maakten er kamers, voorraadschuren en stallen, die ze door gangen en trappen met elkaar verbonden. Nog later beitelden ze kapellen, kloosters en kerken en versierden de muren met fresco’s. Zo ontstonden hele ondergrondse steden, die je ook nu nog kan bezoeken.

Wist je dat miljoenen jaren geleden tientallen vulkanen hun as en lava uitspuwden over dit gebied en het bedekte met een 150 meter dikke laag tufsteen?

Overnachting in Ihlara in een eenvoudig, maar sfeervol hotel.

Dag 4

We wandelen verder in de Ihlara-vallei, doorsneden door de diepe, groene Melendiz-rivier en met vele mooie kerkjes uit vnl. de 11de tot de 14de eeuw. Afhankelijk van het waterniveau van de rivier kunnen we pootjebaden of een frisse plons nemen. In de namiddag vertrekken we per minibus naar Göreme met onderweg een bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli. 

Wist je dat de ondergrondse steden niet permanent bewoond werden? Enkel wanneer het buiten te gevaarlijk werd dienden ze als toevluchtsoord. Wanneer men de toegangen met kolossale molenstenen had afgesloten, werden deze steden oninneembare forten.

De volgende 3 nachten verblijven we in Göreme in een rustig gelegen middenklassehotel, omringd door een grote tuin en met zwemgelegenheid in het naburige hotel. Göreme is één van  de belangrijkste plaatsen uit de Byzantijnse periode. Vanaf de 11de eeuw begon men er prachtige kerken te bouwen. Er zijn er nog zo'n 350 te vinden! Wie zin heeft, kan enkele van de mooiste bezoeken.

In Cappadocië kan je optioneel bij zonsopgang een ballonvaart maken (ter plaatse te boeken, € 125 per persoon).

Dag 5

Korte transfer naar Akvadi, de streek van de wijnranken én van de wijn. Via een glooiend  landschap en de bijzonder mooie Akvadi- (of Witte) Vallei trekken we naar Uçhisar. Daar beklimmen we een burcht van verschillende verdiepingen, uitgehouwen in de rotsen. Van op deze indrukwekkende vesting hebben we een prachtig uitzicht op Cappadocië. Na de picknick stappen we via de vallei van de Duiven terug naar Göreme.

Wie wil, kan zich ’s avonds laten schoon schrobben en masseren in het plaatselijke badhuis.

Dag 6

We fietsen een halve dag rond tussen abrikozenbomen en wijngaarden. In de namiddag  stappen we door de kleurrijke Rode of Kizilçukur-vallei echt de warmste is van Cappadocië. Het groen van de abrikozenboomgaarden contrasteert er fel met het oker van de tufstenen heuvels en schoorstenen. Bij de ingang van de vallei staat de Uzumlu Kilise of Kerk van de Druiven, met kleurige fresco’s van de apostelen en een voor Cappadocië zeldzame voorstelling van een madonna met kind. We bezoeken het dorpje Çavusin met haar bijzondere rotswand.

Dag 7

Transfer naar Çukurbağ in het Taurusgebergte. Na de lunch start hier onze trekking door de Emlivallei.

Onze kampplaats is gelegen op 1850 m, die we na een kleine 2 uur wandelen bereiken.

Dag 8

We maken een lusvormige wandeling door de dennenbossen van de Emlivallei naar het plateau van Alaca (2400 m).

Opnieuw overnachting op 1850 m.

Dag 9

We klimmen opnieuw de Emlivallei uit, dit keer naar het Eznevit-plateau (2538 m). Daarna dalen we af tot het mooi gelegen dorp van Sokullupinar (2000 m),

Dag 10

De tocht naar de nauwe Cimbarcanyon, met fris en ijskoud water, biedt een spectaculair zicht op de noordwand van de berg Demirkazik (3756 m). We wandelen naar het bergdorpje Demirkazik (1550 m), het eindpunt van ons wandelavontuur in de Taurus.

In de namiddag rijden we in ca. 3,5 uur naar het sfeervolle, religieuze Konya. De oude Seldjoekenstad met haar sobere, gestileerde moskeeën, is vooral bekend om haar derwisjenklooster. We brengen een bezoek aan het tot museum omgebouwde klooster waar de grote 13de-eeuwse dichter en mysticus Mevlana, begraven is. Hij is de stichter van de mystieke orde der dansende derwisjen en zijn graf is een belangrijk bedevaartsoord.

Overnachting op hotel.

Dag 11

Het is een eindje rijden naar de ‘Turkse Rivièra’, maar onderweg bezoeken we het Griekse amfitheater van de antieke stad Aspendos en gaan we een paar uurtjes raften in de schitterende Koprulu-canyon, die op sommige plaatsen 400 m diep is!  

We slapen vannacht in Antalya, een toeristisch maar tof stadje met een mooie haven en een pittoresk oud stadsdeel.

Dag 12-14

We rijden nog een uur verder zuidwaarts naar Cirali, prachtig gelegen aan de gelijknamige baai, volgens kenners de mooiste van Turkije. Het is héérlijk zwemmen en bootje varen in de azuurblauwe Middellandse Zee. Je kan ook een bezoek brengen aan de oude Lycische stad Olympos en aan  Yanartash (‘brandende steen’ in het Turks). Hier herbeleef je de Griekse mythe van de vuurspuwende Chimaera: tientallen eeuwige vlammen laaien uit de gasrijke bodem op…
Vroege vogels kunnen ook 's morgens vroeg eens een kijkje gaan nemen op het strand. Medewerkers van WWF komen daar iedere ochtend de nesten controleren van de zeeschildpadden die hier hun eitjes leggen.

Dag 15

Transfer naar Antalya en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

T.e.m. 11 jaar: €1430
Vanaf 12 jaar: € 1530

 


Voorschot: € 450 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers 
 • logies
 • alle ontbijten
 • lunch en avondmaal op dagen 3 t.e.m. lunch op dag 11
 • inkomgelden volgens programma (behalve in Istanbul)
 • begeleiding
 • Turkse gids
 • bagagevervoer in de Taurus
 • huur fiets- en raftingmateriaal.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (ca. € 120)inkomgelden in Istanbul (max. € 50)
 • optionele activiteiten (bv. op de dagen 12-14)
 • fooien (ca. € 30)
 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • visumkosten
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 18 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Vanaf 10 jaar.

Wandelniveau

 •  à  voor de wandelingen in Cappadocië, eerder  voor die in de Taurus-bergen. In Cappadocië gaat het om wandelingen van 3 à 5 u. op vrij goed terrein. De dagtochten in de Taurus zijn langer - 1x zelfs 6 à 7 uur effectief wandelen - en het terrein is vaak ook moeilijker. De hoogteverschillen op dagen 8-9 zijn niet te onderschatten (5 à 600 m stijgen en dalen per dag). Je hoeft helemaal geen atleet te zijn, maar enige fysieke conditie is wel aangewezen. 
 • Voor het raften is geen ervaring nodig. 
 • Indien je twijfels hebt, bel je ons gerust even op.

Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • Middenklassehotels in Istanbul en Konya
 • Nachtbus (met comfortabele zetels) tussen Istanbul en Aksaray 
 • Kleinschalige hotels in Cappadocië, Antalya en Cirali
 • Tenten op vaste bivakplaatsen ‘in het wild’ in de Taurus (dus geen camping met sanitair enzo).


Maaltijden

 • Het ontbijt gebruiken we in het logies of op de kampplaats. Op dag 3 ontbijten we onderweg. 
 • 's Middags eten we een lichte maaltijd op restaurant of een picknick onderweg. 
 • De avondmalen vanaf Istanbul tot aan het begin van de Taurus-trekking en weer opnieuw vanaf Konya op dag 10 gebruiken we meestal op restaurant, over het algemeen in traditionele eetgelegenheden. In de Taurus worden de avondmaaltijden bereid door een veldkok.

De schoonheid van de Turkse keuken ligt ‘em in zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. De klassieke, eeuwenoude recepten zijn gekend door elke huisvrouw. Er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden zoals dille, munt, peterselie, kaneel, knoflook en sumak. Ook yoghurt is een veelgebruikt ingrediënt ("yogurt" is trouwens een Turks woord en vormt Turkije’s beroemdste bijdrage tot wereldkeuken), net als noten, honing en kazen.
Een typisch Turks ontbijt bestaat uit verse tomaten, witte kaas, zwarte olijven, brood met honing en soms een ei. De lunch is een rijst- of bulgurschotel (bulgur is voorgekookte tarwe) met lam, kip of vis. 
Het diner begint vaak met ‘mezeler’ of voorgerechtjes: geroosterde en gepureerde aubergine, fijne gehakte salades, kleine gevulde deegwaren, opgelegde groenten, gevulde druivenbladeren en ‘kofte’ (gekruide lamsvleesballetjes). Het eten wordt grotendeels bereid met olijfolie. 
Het dessert bestaat vaak uit vers fruit. Ook zoete desserten worden goed gesmaakt, zoals de baklava (met gesuikerde noten gevuld filodeeg), lokum (gelatinesnoepjes gemengd met hazel- of pistachenoten en bedekt met poedersuiker, bij ons Turks fruit genoemd), of gedroogde, in stroop geweekte en met buffelkaas gevulde abrikozen. 
Een avondmaal wordt afgesloten met Turkse koffie. Het zijn trouwens de Turken die eertijds gezorgd hebben voor de verspreiding van koffie in Europa. Overdag wordt eerder thee gedronken. Raki, een anijslikeur, is de nationale drank van Turkije.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Tijdens de Taurus-tocht wordt de bagage door jeeps en/of lastdieren vervoerd (die overigens niet noodzakelijk hetzelfde traject volgen als de groep).

Vervoer

Eenmaal nemen we de nachtbus (Istanbul-Aksaray). Vanaf Aksaray op dag 3 maken we gebruik van een minibus.

Klimaat

Algemeen: Het Turkse klimaat zou men in grote lijnen kunnen omschrijven als een continentale afzwakking van het mediterrane klimaat, zowel wat betreft neerslag als temperatuur. Het klimaat vertoont alleszins grote plaatselijke verschillen, die vooral samenhangen met de ligging ten opzichte van de zee en de hoogte. De mediterrane en Egeïsche kustgebieden tot een hoogte van 800 m kennen een mediterraans klimaat, met hete, droge zomers en  milde, regenachtige winters. Vorst en de sneeuwval zijn - behalve in de berggebieden - zeldzaam. Tijdens deze reis wordt het warm (tot 30°) en overwegend droog in Cappadocië en aan de kust. In het gebergte is het frisser overdag, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk. 

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • rugzak of reistas (geen harde koffer)
 • dagrugzakje.
 Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop, … 

Schoeisel & kousen

 • stevige wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen
 • watersandalen of oude sportschoenen waarmee je door het water kan waden. 

Tip:trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • evt. slaapmatje (ons plaatselijk agentschap verschaft slaapmatjes van ca. 5 cm dikte, maar het staat je vrij je eigen matje mee te brengen)
 • slaapzak (tot 0°).

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas (kan goed van pas komen in de bergen)
 • warme pull/fleece
 • T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • badpak/zwembroek
 • bermuda
 • muts & handschoenen (kan nodig zijn ’s morgens en ’s avonds in de Taurus)

Tip: wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Turken. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • badhanddoek
 • kleine handdoek
 • toiletgerief 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • evt. (zak)mesje
 • evt. drankfles (je kan ter plaatse ook een petfles kopen en die verder blijven gebruiken)

Diversen

 • wc-papier
 • zaklamp
 • studenten- of lerarenkaart (als je die hebt)
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt van Turkije is de lira (pond). Je kan euro’s van hieruit meenemen en ter plaatse te wisselen. In Istabul kan je ook terecht aan de geldautomaat.Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter

Formaliteiten

 • Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 moeten in het bezit zijn van een kidsID. De kaart moet 6 maanden geldig zijn op het ogenblik van de reis.
 • Je hebt eveneens een visum nodig (een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven). Je moet vooraf online een elektronisch visum kopen op volgende (en enige) website van de Turkse overheid. Klik HIER. De kost bedraagt 20 dollar, met kredietkaart te betalen. Deze visumaankoop gebeurt in 3 stappen: je doet de aanvraag, je betaalt met Visa of Mastercard en je kan onmiddellijk het visum downloaden en printen. Mocht je problemen ondervinden of bijkomende vragen hebben hierover, geef dan gerust een seintje.Je wacht met de aanvraag uiteraard tot je zeker weet dat de reis doorgaat.
 • Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.formatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen die je kan terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, beschermt zich best tegen hepatitis A. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccin

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • www.goturkey.com/ (toeristische dienst van Turkije)
 • travel.nationalgeographic (foto’s)
 • Unesco (UNESCO sites)
 • Özakin Aysel, Het blauwe masker, persoonlijke geschiedenis vol dilemma's van een Turkse schrijfster, geboren in Urfa en nu wonend in Duitsland;
 • De Bernières Louis, Vogels zonder vleugels, schitterende roman over een kustdorp in Lycië aan het begin van de 20ste eeuw, waarin de ‘grote’ geschiedenis wordt gekoppeld aan persoonlijke levensverhalen.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Bijeenkomst

Enkele weken voor het vertrek krijgt elk gezin een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest op een zaterdagvoormiddag. Je krijgt er de laatste (vertrek)info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. 

 


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   
Turkije: thuishaven van Cappadocia