Kroatië - Adrenaline in Istrië


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Kroatië - Adrenaline in Istrië


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Kroatië - Adrenaline in Istrië


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Kroatië - Adrenaline in Istrië


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Kroatië - Adrenaline in Istrië


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar
Gezinsreis Kroatië
Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië, met een groen en heuvelachtig binnenland, mooie kusten en schilderachtige stadjes. We ontdekken Istrië van west- naar oostkust op alle mogelijke manieren: per fiets, per kajak, te voet, al klimmend en zwemmend…
Prijs: € 940
Prijs per kind: vanaf € 790
Reisnummer: 18HR8ISA1
Reisdatum: 13/07/2018 - 20/07/2018
Deelnemers: min. 8 - max. 17
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Het ‘Toscane van Kroatië’ 
 • Goede combinatie van actie en ontspanning 
 • Door het binnenland en aan het water 
 • Schilderachtige stadjes en dorpjes 

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8,3

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Zalige reis om met tieners te maken. Smartphones en tablets bleven thuis en werden niet gemist. Geen discussie's, alles lag reeds op voorhand vast. We hadden als gezin een fantastische vakantie.

Kris R. -

Een heel leuk variërend programma. Ook voor de kinderen is er voldoende uitdaging. Af en toe een frisse duik in zee of zwembad zorgt voor de nodige afkoeling.

Kris S. -

Dag 1

Aankomst in het hotel in Buje, op 10 km van de westkust. Hier krijgen we uitleg over de rest van de week en installeren we ons voor de eerste vier nachten.

Dag 2

De fietsen staan klaar om doorheen de regio Bujstina - het golvende wijngebied van Istrië - naar de kust te trappen. In totaal zo'n 40 km, maar ligt het tempo van de groep te hoog, dan kan je je eigen tempo volgen. En de volgwagen is steeds paraat!

Dag 3

Vandaag maken we een lusvormige wandeling. Vanuit het versterkte stadje Groznjan, hoog boven de Mirna-vallei, doorkruisen we wijn- en olijfgaarden over een stukje van de Parenzana, een oude spoorwegroute.

Dag 4

Bij een schilderachtig meertje in de buurt van Bani worden we ingewijd in het rotsklimmen. Na de initiatie kan je je kunsten uitproberen op een eenvoudig klimparcours. Na de picknick komen evt. iets moeilijkere klimroutes aan de beurt. Tussendoor is er tijd om te genieten van de mooie locatie en te zwemmen. Wie waagt een sprong in het water van op de hoge rotskant?

Dag 5

’s Morgens pakken we onze spullen en vertrekken voor een rit van 92 km naar het tweede hotel, mooi gelegen in de baai van Krnica. Wie wil, kan een omwegje maken naar het Venetiaans aandoend stadje Rovinj en/of de grotten van Baredine.

De rest van de dag is vrij: luieren aan het zwembad of aan het strand en/of een bezoek brengen aan het nabijgelegen Pula, de 'hoofdplaats' van Istrië.

Dag 6

De mooie rotsachtige kust van West-Istrië bewonder je het best van op het water. Vanaf de baai bij het hotel trekken we er met zeekajaks op uit. Een heerlijk actieve dag, afgewisseld met een lekkere picknick, luieren en zwemmen in een afgelegen baaitje.

Dag 7

Onze laatste dag brengen we door met een ontspannen luswandeling in het beschermd natuurgebied op Kaap Kamenjak, het meest zuidelijke punt van Istrië en een grillige mozaïek van baaien, stranden, bossen en weiden. We keren terug naar Krnica, waar de rest van de namiddag vrij is. Je kan evt. een bezoek brengen aan het stadje Pula.

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Van 8 t.e.m. 11 jaar: € 790

Vanaf 12 jaar: € 940


Voorschot: € 290 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
 • gebruik materiaal voor de groepsactiviteiten (fietsen, kajaks, klimschoenen, helmen, zwemvesten)
 • begeleiding, klim- en kajakgids
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse
 • dranken
 • evt. optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven (bv. boottocht ca. € 14)
 • fooien (ca. e 7)
 • evt. inkomgeld amfitheater (ca. € 4 voor volwassenen)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Begeleiding:

Raf Martens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 17 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau , dus geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Tijdens deze reis ben je dagelijks zo’n 4 à 5 uur per actief bezig. Voor de activiteiten is geen ervaring nodig.

De warmte is een niet te onderschatten factor. Daartegenover staat het feit dat er regelmatig gelegenheid is tot pootjebaden, plonzen of zwemmen.

Klik hier voor meer uitleg over het zwaarteniveau van onze reizen in het algemeen.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen 4 nachten in een charmant streekhotelletje met lekkere keuken (geen zwembad) en 3 nachten in een mooi familiehotel met zwembad.

Maaltijden

 • Ontbijt en avondmaal nuttigen we in het logies en 1x in Buje.’s Middags eten we meestal een picknick (waarvan de ingrediënten over de groep verdeeld worden en dus tot 's middags moeten gedragen worden).
 • Hoewel de Kroatische keuken niet onmiddellijk wereldwijde faam geniet, zijn er een aantal lokale gerechten die beslist het proeven waard zijn: Dalmatische gerookte ham, salami met paprika, ‘paticada’ (een lekkere visschotel), gezouten pilchards, schapenkaas, straffe sauzen,.... De Istrische keuken is een mengeling van Slavische en Italiaanse keuken.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

Vervoer

Wij bieden deze reis aan zonder vervoer, dus zowel de reis heen & terug, als het vervoer ter plaatse. Voor de lokale transfers is een wagen noodzakelijk.
 • Je kan met eigen wagen rijden. De afstand vanuit Brussel bedraagt ca. 1350 km. Kleine gezinnen kunnen kostendelend samenrijden. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 
 • Je kan met Ryanair vanuit Zaventem op Venetië vliegen en een wagen huren. De afstand van de luchthaven Treviso naar het eerste logies bedraagt 190 km.  In dit geval kan je evt. nog een bezoekje aan Venetië aan toevoegen.
 • Of je kan met Ryanair vanuit Charleroi op Pula vliegen en een wagen huren. De afstand van de luchthaven van Pula naar het eerste logies bedraagt 85 km. 
 • Indien je zelf een vlucht zou boeken, hou er dan rekening mee dat je dat pas doet vanaf het moment de de reis gegarandeerd is. Hou tevens rekening met de invulling van de eerste en de laatste reisdag.
 • Missie Formidabel kan je bijstaan in het boeken van een vliegtuigticket (behalve indien je met Ryanair reist) en/of een huurwagen. Wij rekenen voor deze service een dossierkost aan van € 30 per gezin. Contacteer collega Nele voor een prijsvoorstel.
Je hebt ter plaatse een wagen nodig voor de verplaatsingen. Als je niet met de eigen wagen komt, dan kan je een auto huren op de luchthaven. Contacteer ons voor prijzen en info. Indien je tijdig boekt kan je ook een plaats reserveren in de wagen van de begeleider. Hij heeft max. 3 plaatsen beschikbaar. Deelname in de kosten in dat geval (voor huur auto en brandstof): € 125 per persoon.

Klimaat

De kust van Kroatië en de eilandjes ter hoogte van Istrië tot Dalmatië hebben een mediterraan klimaat met warme zomers (met een occasionele regen- of onweersbui). Langs de kust bedraagt de gemiddelde temperatuur in de zomer 24 à 26° (vaak getemperd door wind) en in het binnenland van Istrië is dat  gemiddeld 22°.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: Weatherbase


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • rugzak of reistas of valies
 • dagrugzak, groot genoeg voor de spullen die je overdag nodig hebt (incluis picknick)

Schoeisel & kousen

 • stevige wandelschoenen
 • sandalen of lichte (sport)schoenen
 • schoeisel voor in het water
 • wandelkousen

Kledij (de normale outfit voor een sportieve vakantie in het zonnige zuiden)

 • soepele (wandel)broek 
 • wind- en waterdichte vest
 • wollen trui of fleece 
 • T-shirts 
 • degelijke zonnehoed of –pet 
 • ondergoed 
 • zwemkledij  
 • shorts

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zwemhanddoeken
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (je kan ginder ook een petfles kopen en die verder blijven gebruiken)
 • evt. (zak)mesje
 • picknickbord- en bestek voor de middagpicknick (ter plaatse wordt wegwerpservies gebruikt, maar dat is niet echt milieuvriendelijk)

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • fluovestje of –strips (voor de fietstocht)
 • evt. wandelstokken
 • evt. gezelschapsspelletjes, opblaasbare bal, tennisracket …
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. snelbinder(s) voor fiets
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar Kroatië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: