Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs € 940

niet meer boekbaar
Gezinsreis Oostenrijk
Ten zuiden van Salzburg ligt het Saalachtal, een spectaculair en fotogeniek stukje Oostenrijk. Kilometerslange wandelpaden banen zich een weg doorheen spectaculaire kloven of 'Klammen' met loodrechte wanden, langs bergriviertjes en bizarre rotsformaties. Vanuit een comfortabel en gezellig hotel ontdekken we dit wildromantisch paradijs voor jonge en minder jonge bergwandelaars met zin voor avontuur. 
Prijs: € 940
Prijs per kind: vanaf € 590
Reisnummer: 20AT8SBA1
Reisdatum: 9/08/2020 - 16/08/2020
Deelnemers: min. 8 - max. 18
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

10

41
Deelnemers in optie:

10

44

Is dit iets voor jou?

 • Mooie kennismaking met bergwandelen
 • Spectaculaire kloven
 • Bruggen en watervallen
 • Tweedaagse met overnachting in een echte berghut
 • Oostenrijkse 'Gemütlichkeit'
 • Goed hotel met binnenzwembad en sauna.

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie wandelvakantie in een schitterende omgeving met een uitdagende beklimming op de tweede dag. Alsook het hotel is een aanrader.

Frederic V. -

Dag 1

Aankomst in het hotel St.Martin-bei-Lofer vanaf de namiddag. Wie zin heeft, kan al eens het zwembad of de sauna uitproberen. Om 18 uur spreken we af voor het avondmaal.

Dag 2

Met de kabellift zoeven we de hoogte in naar het prachtige graasgebied van de Loferer Alm (1425 m). Een alm is een grazige hoogvlakte, zoals je die in de Alpen wel vaker aantreft, waar het vee aan het begin van de zomer naartoe werd gebracht om er te grazen. Over het watervalpad wandelen we terug naar beneden.

10 km, 140 m stijgen en 700 m dalen.

Wist je dat de koeien op het einde van de almzomer voor de terugkeer naar het dal behangen werden met linten, denappels en spiegeltjes om duivels, heksen en andere boze geesten te verjagen?

Dag 3-4

Zijn we opgewarmd? Dan pakken we de rugzak in met wat kledij en toiletgerief voor één nacht. Want vandaag en morgen gaan we op tweedaagse! Een hele ervaring om aan het eind van een dagje trekken door een dramatisch berglandschap in een afgelegen berghut op net geen 2000 m hoogte aan te komen en daar in alle rust en omgeven door de bergen te blijven slapen.

8,2 km, 1350 m stijgen (Evt. kunnen de eerste 3 km er worden afgeknepen door een transfer te voorzien.)

De volgende dag vervolgen we onze mini-trek tot we moe maar voldaan weer in het hotel aankomen.

8,5 km, 1350 m dalen.

Dag 5

Korte transfer naar Unken. Door de smalle vallei van de rivier de Saalach en langs pittoreske gehuchtjes wandelen we naar de Aschauer Klamm met haar watervalletjes, alpenbloemen en natuurlijke stuwbekkens.

The best is yet to come, want ook de indrukwekkende Innersbachklamm ligt op ons pad. Het water van de Innersbach stort zich hier in zes trappen in de diepte, waar het een kolkend keteldal heeft uitgesleten. Op het eerste zicht lijkt de kloof ontoegankelijk, maar door een ingenieus netwerk van ladders en trappen, vaak vlak boven het bruisende water, kan je dit geologisch wonder toch verkennen.

En het is nog niet gedaan! We trekken nog door de Mayrbergklamm en donkere bossen naar het groene, door de Loferer Steinberge beschutte graasgebied de Auer Wiesen. Via de Hubertuskapelle en over de hellingen van de Grossen Hundhorn bereiken we de Luftensteinpas en tenslotte St.Martin-bei-Lofer.

20 km, 400 m stijgen en 400 m  dalen.

Dag 6

Vandaag volgt de onvergetelijke afdaling door de duizelingwekkende Seisenbergklamm, 600 m lang, 50 m diep en op sommige plaatsen slechts 80 cm breed. Het hoeft niet te verwonderen dat de mensen in vroegere tijden deze kloof als de woonplaats zagen van geesten, kobolden en demonen. 

15 km, 500 m stijgen en 500 m dalen.

Transfer terug naar St.Martin-bei-Lofer.

Dag 7

Niks rustig uitbollen bij Missie Formidabel! Vandaag bezoeken we de Lamprechtshöhle en trekken door de Vorderkaserklamm. Het ene is een van Europa's grootste grottenstelsels, een netwerk van ondergrondse gangen, zalen, watervallen en meertjes. En van het andere laten we bijgevoegde foto spreken...

12 km, 100 m stijgen en 100 m dalen.

Terug in het hotel genieten we van een laatste plons in het zwembad, een goeie saunabeurt en van het laatste avondmaal.

Dag 8

We nemen afscheid na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

€ 940
Kinderen vanaf € 590
Voorschot: € 290 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • begeleiding
 • transfers
 • Saalachtal-Card
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. bijkomende activiteiten
 • uitgaven van persoonlijke aard.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Begeleiding:

Koen Verlinden


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 18 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Kinderen

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Niveau

Dit is een reis met wandelniveau , een echte wandelreis met een tweedaagse trektocht erbij. Je moet geen atleet zijn, maar toch beschikken over enige fysieke conditie.Als je lijdt aan zware hoogtevrees, kunnen sommige stukken over trappen wel een probleem vormen. 

Klik hier voor meer uitleg over het zwaarteniveau van onze reizen in het algemeen.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Heen- en terugreis

Bij deze reis is het vervoer niet inbegrepen in de prijs. Dit zijn de mogelijkheden:

Met openbaar vervoer

Trein naar Salzburg (8 à 9 u. sporen met enkele overstappen) en verder per bus tot St-Martin bei Lofer (1u.20min. rijden).

Met eigen wagen

De afstand Brussel-Sankt Martin bei Lofer bedraagt met de auto ca. 900 km. Kleine gezinnen kunnen kostendelend samenrijden. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Missie Formidabel, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Logies

We logeren in een kindvriendelijk en comfortabel hotel met ruime kamers met privé-badkamer, binnenzwembad en met plaats om te spelen buiten. We mogen gratis gebruik maken van het zwembad, de sauna, de tennis- en fun-court. Er is WIFI.

Tijdens de tweedaagse logeren we in een berghut met overnachtingsplaats voor een 60-tal personen. Hier slapen we in een slaapzaal. 


Bagage

De bagage wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick.

Klimaat

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgeslo­ten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. 

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of koffer
 • dagrugzak - in functie van de tweedaagse tocht voorzie je best een zgd. “tourrugzak”, die het midden houdt tussen een dagrugzak en een trekkingrugzak. Qua inhoud zijn die tourrugzakken 40 à 60 L en ze hebben behalve goeie schouderbanden ook een stevige heupband. Je kan deze ook meenemen op de dagtochten, want over het algemeen zijn die tour-rugzakken gemakkelijker en beter om te dragen.
 • slaapzak of lakenzak voor in de berghut (er zijn dekens aanwezig)

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen of bergwandelschoenen
 • lichte schoenen (voor binnen)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent).

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • wind-en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)jas
 • fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • zwembroek-badpak
 • short/bermuda
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op grote hoogte afkoelen).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift.

Eet-en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. zakmesje (om een appel te schillen onderweg bv.)

Diversen

 • evt. gezelschapsspelletjes voor 's avonds
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • keeltabletten of –spray

Formaliteiten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart en kids-ID. Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: