Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen - prijs € 600

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen - prijs € 600

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen - prijs € 600

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen - prijs € 600

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen - prijs € 600

niet meer boekbaar
Gezinsreis Spanje
Plezier, gezellig samenzijn en avontuur in een overweldigende natuur…daar draait het om tijdens deze reis. Missie Formidabel organiseert deze reis in samenwerking met Aventura Entremontes, dé referentie op gebied van canyoning in de Spaanse Pyreneeën. De gediplomeerde gidsen delen hun passie graag met jou tijdens 3 canyoning-dagen. Bovendien weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.
Prijs: € 600
Reisnummer: 20ES8PLE3
Reisdatum: 8/08/2020 - 15/08/2020
Deelnemers: min. 5 - max. 14
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

12

14

51

51

13

40

Is dit iets voor jou?

 • Grensverleggend weekje in de natuur
 • Canyoning, klimmen, suppen
 • 1 overnachting in een echte berghut
 • Gediplomeerde gidsen
 • Camping met zwembad

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Van harte welkom op de camping in Boltaña! Vanaf 15 u. kan je je tent opzetten of je bungalow betrekken. Afspraak om  20 u. aan de receptie voor avondmaal, weekbriefing en kennismaking.

Dag 2

 

Op onze eerste dag gaan we er meteen stevig tegen aan. We trekken naar een nabijgelegen rivierkloof voor een initiatie canyoning. Gewapend met een moderne uitrusting én onder professionele begeleiding kunnen we ten volle genieten van deze meest complete van alle bergsporten! Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor jong en oud. 

Dag 3

Vandaag trekken we de hoogte in op een via ferrata. Beveiligd aan een stalen kabel, volg je een vooraf uitgezet parcours langs een steile rots-wand. Nadien stoppen we nog even aan een frisse bergrivier om het zweet af te spoelen. 

Dag 4

We duiken opnieuw de canyon in. We zetten de opgedane ervaring verder door en maken de uitdaging van glijden, springen, rappellen iets moeilijker. 

 

Dag 5

We trekken naar het stuwmeer van Mediano voor een initiatie suppen. Een initiatie wat? SUP staat voor Stand Up Paddle en is een watersport die erg populair is geworden. Logisch, want suppen is leuk en ontspannend, makkelijk te leren en een complete training voor het lichaam. We krijgen elk een grote surfplank en proberen op het water ons evenwicht te vinden én te houden met een lange peddel in de hand. Ja, het is een uitdagende balansoefening waarbij je continu je buik, billen en benen moet opspannen. Maar eens je begint te lukken, is het zalig! (De oervorm van SUP - staande op een kano voortbewegen met een stok - is zo oud als de mens zelf. Als sport komt het uit Hawaï.)

Wist je dat in de jaren 70 het stuwmeer werd aangelegd en daardoor het dorp Mediano helemaal onder water verdween?

In de namiddag ben je vrij om even de batterijen op te laden want ’s avonds trekken we de bergen in voor een nachtje onder de blote hemel. 

We rijden naar een prachtig plekje aan de grens van het Nationaal Park en koken ons avondmaal allemaal samen. Dan wandelen we naar de berghut, in het donker. Slaapgerief en eten voor de dag nadien draagt iedereen zelf.

Dag 6

Vanaan onze slaapplaats trekken we verder de bergen in voor een prachtige tocht van een uur of 3 à 4 in een indrukwekkende omgeving. Onderweg speuren we naar de vele roofvogels die in deze streek vertoeven.

We komen terug op de plaats waar we de wagens hebben achtergelaten en overnachten opnieuw in Boltaña.

Dag 7

Op de laatste dag duiken we nog eens terug een van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie. En ja, canyoning IS de leukste aller bergsporten!

Dag 8

Afscheid na het ontbijt en terug richting Belgenland.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

 • camping: € 600 p.p. voor alle leeftijden op basis van kamperen
 • bungalow: € 600 p.p. + toeslag bungalow (afhankelijk van jouw keuze).

De bungalows zijn steeds op aanvraag. Stuur een mailtje naar Missie Formidabel om een overzicht van de prijzen en type bungalows te ontvangen.


Voorschot: € 180 per deelnemer

Inbegrepen

 • 6 x logies op camping (in tent of bungalow)
 • 6 ontbijten
 • 6 avondmalen 
 • volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • begeleiding door Nederlandstalige reisbegeleider en Nederlands- en Engelstalige gidsen van Aventura Entremontes
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • het vervoer heen en terug
 • lokale transfers
 • middagmalen
 • avondmaal op dag 5
 • ontbijt op dag 6
 • dranken 
 • persoonlijke uitgaven 
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz. 
 • verplichte reisongevallenverzekering (al dan niet via Missie Formidabel)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 14 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

 Je moet de leeftijd van 12 jaar  bereikt hebben op het moment van de reis. Geen uitzonderingen mogelijk.

Fysiek niveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Op zich geen 'zware' reis dus, maar we geven graag wat bijkomende info over wat er je op fysiek niveau te wachten staat.

 • De trajecten naar en van de plaatsen van de canyoning gebeuren deels met de auto en dan verder te voet. De wandeltrajecten zijn op zich niet ver of zwaar, maar zeker op de terugweg, na een activiteit als iedereen moe is, is er wat 'doorzettingsvermogen' vereist. Maar in de praktijk blijkt dat best mee te vallen. 
 • Je bent tijdens de canyoning actief bezig met zwemmen, klauteren, klimmen, rapellen… En dat alles met een dagrugzak en stroef neopreenpak, in stromend water, op soms zeer oneffen terrein. 
 • Tijdens alle groepsactiviteiten neemt iedereen een deeltje van het materiaal voor zijn rekening. Ook van de kinderen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen door een helm te dragen, of de picknick van de ouders,... . 
 • Voor geen enkele activiteit heb je voorafgaande kennis of ervaring nodig. Wel moet je avontuurlijk ingesteld zijn en een groepsmentaliteit hebben. We leren je op een veilige manier de basis van de verschillende bergsporten aan. Wil je meer leren, of laat je je liever gewoon leiden door de gids? Je beslist zelf hoe ver je gaat! 
 • Voor de canyoning moet je vlot 25 m kunnen zwemmen. 

Logies

 • Je logeert op camping La Gorga in Boltaña, in tenten of bungalows. De ruime camping is rustig gelegen aan de rivier, heeft veel schaduw, een zwembad, bar en restaurant. Nachtrust wordt gerespecteerd en het sanitair wordt dagelijks meerdere malen gepoetst. 
 • Indien je kiest voor de kampeerformule, moet je zelf voor een tent zorgen of je kan ze huren aan € 30 per week per tent (en mits reservatie ook inclusief slaapzak en opblaasbaar matje - kleine meerprijs). Het gaat om tenten van het merk Vaude of Coleman (voor 3 à 4 personen zonder bagage of  voor 2 personen met bagage). Je maakt gebruik van het gemeenschappelijk sanitair blok.
 • Indien je kiest voor de bungalowformule is er keuze uit verschillende types bungalows. Alle bungalows beschikken over een kleine keuken en eigen sanitair. Lakens en handdoeken dienen meegebracht te worden. Stuur een mailtje naar Missie Formidabel om een overzicht van de prijzen en type bungalows te ontvangen.
Een nacht slapen we onder de sterrenhemel. Hiervoor hebben ook de deelnemers die in een bungalow overnachten een slaapzak en -matje nodig. Je mag je eigen spullen meebrengen, maar de lokale organisatie kan deze ook voor jou voorzien. 

Maaltijden

 • 6 ontbijten en 6 avondmalen zijn inbegrepen. 
 • Het ontbijt is eenvoudig maar verzorgd (brood en beleg, fruit, ontbijtgranen, melk en koffie) en wordt opgediend rond 9 u. Voor een picknick kan je de nodige aankopen doen in het winkeltje van de camping. Het avondmaal wordt geserveerd rond 20 u. en bestaat uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Water en wijn zijn inbegrepen. Op het menu staan eenvoudige plaatselijke gerechten, vegetarisch mogelijk op aanvraag.
 • Gezien het late uur van avondmaal, is het aangeraden om energierijke snacks te voorzien; we zijn immers een ganse dag actief bezig. Breng dus vanuit België je lievelingstussendoortjes mee.
 • Op dag 5 en 6 zorg je zelf voor resp. het avondmaal en het ontbijt. Voorafgaand aan de bergtocht is er tijd om inkopen te doen. De organisatie voorziet in kookmateriaal.

Vervoer

Dit is een reis waarbij je zelf instaat voor het vervoer, zowel de reis van België naar Boltaña als alle transfers ter plaatse. Er wordt dus ter plaatse geen enkele vorm van gemeenschappelijk vervoer voorzien.

 • Met het openbaar vervoer: trein (met overstap) tot Lourdes + huurwagen tot Boltaña (170 km).
 • Met eigen wagen (Brussel-Boltaña: ca. 1200 km).Op je route liggen enkele interessante plaatsen waar je kan overnachten, bv. de charmante historische steden Orléans en Cahors. (Hou rekening met het ecovignet.)
 • Met het vliegtuig naar bv. op Zaragoza (180 km) of Barcelona (290 km) + verder met huurwagen.

Kleine gezinnen kunnen evt. samenreizen. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). Je kan ook samen een huurwagen huren. 

Je kan naar keuze zelf je vlucht/treinreis/huurwagen boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maken de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met het vervoer;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht. je krijgt ook een wegbeschrijving in de vertrekinfo.


Klimaat

In de zomermaanden mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Temperaturen rond 25 à 30° en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar… dat neemt niet weg dat het weer in de bergen af en toe grillig kan zijn; hevige wind en onweders kunnen altijd voorkomen, zij het meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af, dus warme kledij moet zeker in je bagage zitten.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Voor de canyoning krijg je een complete uitrusting ter beschikking, bestaande uit een neopreenpak en -sokken, helm, gordel, waterdicht tonnetje en een rugzak. Je dient zelf schoenen te voorzien (die je ook nog kan gebruiken voor de speleo). 

Voor het klimmen draag je lichte en soepele kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Wij zorgen voor speciale klimschoentjes, een gordel en een helm. 

Bagage

 • rugzak, reistas of valies
 • dagrugzak
 • voor de bergtocht: rugzak van 30 tot 45 L per persoon

Schoeisel & kousen

 • wandel- of sportschoenen (waarmee je een eindje kan stappen; wegens de vaak rotsachtige ondergrond zijn dichte schoenen aangewezen)
 • sportschoenen die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de canyoning (geen crocs, kajak- of surfschoentjes. Hou er rekening mee dat je er een neopreensok van 3 mm in moet kunnen dragen. (*)
 • evt. lichte (sport)schoenen, sandalen of slippers voor ‘s avonds
 • (wandel)kousen.

(*) Speciale canyoningschoenen (vanaf maat 37) kan je eventueel ter plaatse huren aan € 3 per persoon per dag, en dit zolang de voorraad strekt. Voorzie dus in elk geval ook zelf gepast schoeisel.

Kledij (de ‘normale’ outfit voor een zonnige vakantie)

 • lichte en soepele broeken/shorts/bermuda’s
 • wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • zwembroek/badpak
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoeken voor de activiteiten (microfiber droogt snel en neemt weinig plaats in)
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drinkfles (geen al te mooi exemplaar, want het kan wel wat blutsen oplopen)
 • evt. zakmesje (om een stuk fruit te schillen)

Diversen

 • Europese ziekteverzekeringskaart (verplicht voor elke deelnemer!)
 • documenten reisongevallenverzekering
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. verrekijker
 • evt. gezelschapsspelletjes
 • evt. (niet smeltbare) tussendoortjes 
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • slaapzak- en matje
 • overig kampeer- en slaapgerief voor de kampeerders (zie 'Logies)
 • bed- en badlinnen in de bungalowformule

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In het centrum van het vlakbijgelegen Ainsa bevinden zich meerdere geldautomaten. 

Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis. Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de concrete afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   
Poco Loco 1
Poco Loco 2