Spanje - Avontuurlijk Tenerife


8 dagen - prijs € 1440

niet meer boekbaar

Spanje - Avontuurlijk Tenerife


8 dagen - prijs € 1440

niet meer boekbaar

Spanje - Avontuurlijk Tenerife


8 dagen - prijs € 1440

niet meer boekbaar

Spanje - Avontuurlijk Tenerife


8 dagen - prijs € 1440

niet meer boekbaar

Spanje - Avontuurlijk Tenerife


8 dagen - prijs € 1440

niet meer boekbaar
Gezinsreis Spanje
Tenerife niets voor jou? Think twice. Het is een op en top avontureneiland waar kinderen én ouders een zalige vakantie kunnen beleven. Van oorsprong vulkanisch, krijg je er een indrukwekkend staaltje natuur te zien en zicht op de allerhoogste berg van Spanje: 3718 m. We gaan snorkelen, walvissen en dolfijnen spotten, afdalen met touwen in een kloof, op zoek naar sporen van een piraat... Het avontuur wacht.
Prijs: € 1440
Prijs per kind: vanaf € 1360
Reisnummer: 20ES8TFA1
Reisdatum: 22/02/2020 - 29/02/2020
Deelnemers: min. 8 - max. 16
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

37

9

36

Is dit iets voor jou?

 • Piratentocht
 • Klimmen en klauteren in een kloof
 • Op zoek naar walvissen en dolfijnen
 • Snorkelen in het diepblauwe water
 • Schattenzoektocht in de stad


Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8,5

2 Beoordelingen

reviews van klanten

Zowel ik als de kleinkinderen hebben van deze reis genoten, vooral omdat de activiteiten erg gevarieerd waren en zowel groot als klein konden boeien.

Myriam M. -

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Tenerife en transfer naar onze villa in San Isidro in het zuiden van het eiland, waar we de hele week logeren. We kunnen alvast een duikje nemen in het zwembad. De villa is rustig gelegen op een hoogte van 300 m en biedt een prachtig uitzicht op de Oceaan.

Dag 2

Na het ontbijt trekken we naar het Anaga-gebergte voor een fijne wandeling die helemaal in het teken van piraten staat. Met de piratenhoed op je hoofd, maken we kennis met de legendes rond een echte piraat. We wandelen over paadjes door een weelderig begroeid stukje natuur. Vaak hangen hier slierten mist, wat de wandeling een mysterieus tintje geeft.

"Welkom in het Anaga gebergte .Ik ben Alonso Fernández de Lugo. In het jaar 1494 ben ik als kapitein van 3 schepen vertrokken vanuit Spanje op zoek naar nieuwe werelden en schatten. Na enkele weken op zee, kwamen we land tegen..." Zo begint het verhaal. Benieuwd naar het vervolg?

Tocht van 6,5 km - 2,5 uur stappen.Indien de groep daar zin in heeft, kunnen we nog een leuke extra route doen, nl. de Ruta de los Sentidos of 'de wandeling der zintuigen'.  

Dag 3

Haal de held in jou naar boven, zet je helm op en zwier het touw over je schouder. Vandaag dalen we af in een droge kloof waarbij heel wat klauter- en springwerk aan te pas komt, maar ook heel veel plezier. Picknick in de vrije natuur is inbegrepen en uiteraard worden we professioneel begeleid.

Tocht van 4 km.

Dag 4

Wie Tenerife bezoekt, moet uiteraard El Teide gezien hebben, de indrukwekkende 3718 m-hoge vulkaan in het midden van het eiland. Vandaag staat er een heuse speurtocht op het programma. Aanwijzingen en tips die verstopt zitten in raadsels sturen je door het wondermooie nationaal park van El Teide. Dan gaan we met de kabelbaan een eind naar boven voor een korte wandeling en opnieuw naar beneden met de kabelbaan.

Maar het is nog niet afgelopen. Om de laatste tip te vinden, moet je naar de top van de vulkaan Samara, het babybroertje van El Teide, 't Is maar een klein bergje, maar zeer zeker de moeite waard om naar boven te gaan. Je hebt prachtige zichten op de westkant van El Teide en Pico Viejo; langs de andere kant zie je het Teno-gebergte en de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro. 

Dag 5

We begeven ons naar het haventje Los Gigantes, uitermate indrukwekkend gelegen tegen een decor van, jawel, gigantische rotswanden. Om 11 uur nemen we de boot om tijdens een tocht van een drietal uur te genieten van zon & zee, maar vooral om dolfijnen en hopelijk ook walvissen te spotten.

Voor het spotten van zeedieren doen we beroep op Maritima Acantilados en Bonadea II, organisaties die beschikken over de nodige vergunningen rond opleidingen en trainingen. Bovendien werken ze met zeebiologen die actief worden ingeschakeld bij de opruiming van de zee en het redden van zeedieren. Uitvaren gebeurt enkel in kleine groepjes.

In de namiddag varen we naar een mooi strand waar je, behalve zwemmen, ook kan gaan snorkelen onder begeleiding van onze plaatselijke partner.

Dag 6

De mooie stad San Cristobal de La Laguna is de voormalige hoofdstad van Tenerife. Het historische centrum is een architecturaal pareltje en het is heerlijk kuieren in de verkeersvrije straatjes. Maar wij doen wat meer dan gewoon kuieren. Een piraat zou geen piraat zijn als hij geen schat verborgen zou hebben. Het verhaal gaat dat er nog steeds eentje verstopt ligt in La Laguna. Met behulp van foto's dwalen we door de steegjes en ontdekken schilderachtige plekjes. Ontcijfer de code en de schat is van jou!

Dag 7

We trekken naar een verrassend groene regio met rijke fauna en flora. In het beschermde natuurgebied van Agua Garcia ontdekken we al wandelend een wondermooi woud. Het meest opvallend zijn ongetwijfeld de enorme, eeuwenoude bomen die de naam 'wachters van het bos' hebben gekregen. We wandelen over bruggen en komen voorbij grotten en tunnels die gebruikt werden voor glasontginning. 

Dag 8

Rustig ontbijten en dan terug naar huis, boordevol vol zonne-energie.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Kinderen t.e.m. 11 jaar: 1360 euro
Vanaf 12 jaar: 1440 euro


Voorschot: € 440 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • vervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • professionele Engelstalige gidsen voor de activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de activiteiten 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 16 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Niveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Makkelijke en toegankelijke wandelingen op kinderniveau met af een toe een stevig klimmetje of afdaling. Voor de droge canyoning is geen ervaring vereist. 

Klik hier voor meer uitleg over het zwaarteniveau van onze reizen in het algemeen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in een ruime villa, voorzien van veel gemeenschappelijke ruimtes en een groot zwembad. Er zijn verschillende (familie)kamers, zowel met privé- als met gedeeld sanitair. Toiletartikelen en haardroger zijn beschikbaar. Er is geen WIFI.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Voor ’s middags is een uitgebreide picknick voorzien en ’s avonds eten we een warme maaltijd in het logies.


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de wandelingen en activiteiten draag je enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met Iberia.
 VertrekAankomst
IB3207Brussel 22/02/2020 07:40Madrid 22/02/2020 10:05
IB3946Madrid 22/02/2020 11:30Tenerife Norte 22/02/2020 13:20
IB3937Tenerife Norte 29/02/2020 13:55Madrid 29/02/2020 17:40
IB3208Madrid 29/02/2020 19:55Brussel 29/02/2020 22:15
Ter plaatse hebben we een privé-busje met chauffeur ter beschikking.

Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor 'lente'tempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt.

Meer info kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes) of kleine koffer op wieltjes
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoeken (enkel nodig voor de buitenactiviteiten)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

 Diversen

 • zaklamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO-tips

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit wat cash geld meeneemt. Verder kan je in de centra terecht aan bankautomaten.


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart of kidsID.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer info?

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.


  Wijzigingen

  Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: