Frankrijk - Avonturenweek in de Drôme


7 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Drôme


7 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Drôme


7 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Drôme


7 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Drôme


7 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar
Gezinsreis Frankrijk
De Drôme is het Franse departement dat zijn naam ontleende aan de rivier die er doorheen slingert, die ook in deze reis een belangrijke, plezante en verfrissende rol speelt. Het ligt geklemd tussen de Vercors en de Haute-Provence en combineert het bergachtige karakter van de eerste streek met de zuiderse sfeer van de laatste. Ideaal dus voor een week vakantie waarin actie en genieten mekaar heerlijk aanvullen. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Globetrotters – Kano & Avontuur. 
Prijs: € 760
Prijs per kind: vanaf € 660
Reisnummer: 20FR8VCA1
Reisdatum: 26/07/2020 - 1/08/2020
Deelnemers: min. 8 - max. 16
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Schaduwrijke campings met waterpret
 • Weekje buiten leven & plezier maken
 • Prachtig, pittoresk stukje Zuid-Frankrijk
 • Wandelen, canyoning en bomenparcours
 • Tweedaagse kanotocht
 • Welbekende 'Globetrotters-cuisine'

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Je wordt verwacht om 14 uur op de ‘camping municipal’ van Die, een mooi stadje gelegen aan de voet van het Vercors-massief op de oever van de rivier Drôme. 

We maken kennis met elkaar en met Bert, Harald en Thibault, de kerels die van de komende week een onvergetelijk avontuur zullen maken. Briefing en verdeling van het kampeermateriaal. Daarna is er nog tijd voor een duik in het zwembad van de camping, een bezoek aan het stadje en/of een pittig wandelingetje naar Croix de Justin op 988 m (met een hoogteverschil van ca. 550 m).

Dag 2

Zo’n 20 minuten wandelen en we komen aan in het Acro’Parc. Niet zomaar een avonturenpark, wel eentje dat gelegen is in een bos met gigantische sequoia’s, Libanese ceders, Californische thuja’s en veel andere bijzondere bomen die je niet vaak in onze contreien tegenkomt. Hier krijgen we eerst uitleg over het materiaal (musketon, katrol,…).  Vervolgens is het even oefenen op een testparcours, en dan kies je een van de ‘echte’ parcours en zitten we ca. 3 uur langs in de boomkruinen met trapezes, loopplanken, schommels en wat nog meer.

Kamperen in Die.

Dag 3

We worden naar Luc-en-Diois gebracht. Hier wachten onze Franse monitoren ons op voor een avontuurlijke canyoning-trip op de Drôme, met diverse sprongen, rappels en wildwaterzwemmen. Spannend en héél plezant! 

Kamperen in Die.

Dag 4

Vandaag maken we na het ontbijt kennis met ons vervoersmiddel voor de komende 2 dagen: de Canadese kano. We krijgen uitleg over hoe je met zo’n ding moet varen. Vervolgens staan onze begeleiders ons met raad en daad bij voor het inpakken van de bagage die je nodig hebt de komende twee dagen. Die stoppen we in waterdichte tonnetjes (1 per persoon) en de rest van de bagage blijft in de auto's. We breken de tenten op, plaatsen onze tonnetjes in de kano's en dan is het zover!

We varen vanaf de camping in Die naar de ‘aire naturelle de Pontaix’, een tochtje van ca. 11 km, weliswaar onderbroken door een eerste kanopicknick en een zwemintermezzo. De Drôme is in de zomer een rustige rivier met hier en daar enkele stroomversnellingen. 

Wist je dat de eerste kanovaarders de Midden-Amerikaanse Indianen waren? En de eerste kanotoerist was de Schot John McGregor die in de tweede helft van de 19de eeuw de Europese rivieren afvoer.
Kamperen in Pontaix.

 

Dag 5

Rustig wakker worden, ontbijten en inpakken zodat we ten laatste om 11 u. kunnen aanzetten voor een tweede dag peddelplezier. Het traject van ca. 14 km wordt ook vandaag onderbroken door een kanopicknick en enkele zwempauzes.

Kamperen doen we op de camping in Saillans, onze uitvalsbasis voor de volgende 2 dagen. Normaalgezien is er voor het avondeten nog tijd om het stadje te bezoeken.

Dag 6

Vandaag trekken we de wandelschoenen aan voor een pracht van een natuurwandeling van net geen 15 km, met 430 m stijgen en weer dalen. Via de kleine kapel van Saint Christophe in het Grand Barry-bos leidt een beboste heuvelrug ons naar de Serre des Trois Bornes (661 m). Verder krijgen we een prachtige zicht op de majestueuze kliffen van de Trois Becs en via het gezellige dorp Saillans bereiken we terug het startpunt.

Kamperen in Saillans.

Dag 7

Wedden dat je nog nooit met een ‘trotinette tout terrain’ gereden hebt? We worden gebriefd over het gebruik van deze sportieve versie van de step, kiezen helm en handschoenen uit en we gaan ervoor! Vanop de col de la Chaudière, gelegen op 1047 m, en onder begeleiding van een Franse monitor, gaan we 12 km bergaf over smalle asfaltweggetjes, even door een riviertje en langs bos- en kiezelwegen.

Einde van het programma in de namiddag.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

T.e.m. 15 jaar: € 660

Vanaf 16 jaar: € 760


Voorschot: € 230 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies in tenten op camping
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. picknick dag 7
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • het vervoer heen en terug
 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 16 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Niveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . (Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.) Je hebt geen voorafgaande kano-ervaring nodig. Wel moet je kunnen zwemmen en op z'n minst wat avontuurlijk en sportief ingesteld zijn en een paar uur achter elkaar kunnen peddelen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies en maaltijden

We kamperen op drie campings met douches en toiletten. Ze zijn gelegen midden in het groen. De eerste camping heeft een zwembad en op de derde camping is er zwemgelegenheid in de rivier. 

 • Op de eerste dag worden de tenten, die door de begeleiders meegebracht worden, verdeeld. Elke tent heeft een nummer en je blijft de gehele reis over dezelfde tent beschikken.
 • De begeleiders koken gevarieerde maaltijden in grote kookpotten. Je kan kiezen tussen wel of niet vegetarisch. Ook bij het ontbijt is er een ruim aanbod en voor ’s middags wordt een picknick voorzien. 
 • Het zou heel fijn zijn moest iedereen een handje toesteken bij het koken, afwassen, opruimen...


Bagagevervoer

Tijdens de tweedaagse kanotocht gaan de tenten, het kampeer- en kookmateriaal e.d. niet mee in de kano's, maar worden per ‘bezemwagen’ naar de derde kampeerplaats gebracht. Ook de slaapmatjes worden met die wagen vervoerd. Jouw persoonlijke bagage voor 2 dagen/1 nacht gaat mee in een waterdicht tonnetje.

Vervoer

Voor het vervoer heen en terug sta je zelf in. De mogelijkheden zijn:

Met openbaar vervoer

Rechtstreekse hogesnelheidstrein van Brussel tot Valence (4,5 u.). Daar stap je over op de trein naar Die (1u10). Voor de terugreis neem je een taxi tot Saillans (1,8 km). Trein tot Valence (50 min.) en hogesnelheidstrein tot Brussel.

Met eigen wagen

De afstand vanaf Brussel bedraagt ongeveer 900 km. (Hou rekening met het ecovignet.) Je laat je wagen achter op de eerste camping. Er wordt  een transfer geregeld om de wagens naar de laatste camping te brengen.

Kleine gezinnen kunnen ook kostendelend samen rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Missie Formidabel, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Klimaat

In de zomer is het hier warm tot zeer warm. Maar je zit altijd op, in of nabij het water, dus verfrissing is er genoeg.  Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather

Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas 
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen (voor de wandelgedeeltes)
 • watersandalen, of beter: (oude) sportschoenen die nat mogen worden (om te dragen tijdens de kanotrekking; geen slippers of crocs)
 • sandalen of sportschoenen of slippers voor ‘s avonds
 • wandelkousen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak
 • slaapmatje
 • keukenhanddoek.

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden door Globetrotters voorzien.

Kledij (de ‘normale’ outfit voor een zonnige vakantie)

 • soepele broek
 • short/bermuda
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • zwembroek/badpak
 • regenjas

Verzorging

 • toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • handdoeken (sneldrogende handdoeken nemen minder plaats in dan een gewone handdoek in badstof) 
 • degelijke zonnecrème + after sun
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • gamel (liefst) of picknickbord
 • picknickbeker 
 • picknickbestek 

Breng liever geen wegwerpmateriaal mee.

Diversen

 • wc-papier
 • 1 grote ‘vuilniszak’ per persoon (om je bagage eerst in te verpakken alvorens je ze in het tonnetje stopt)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wasdraad en -spelden
 • evt. kleine gezelschapsspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je zorgt er best voor cash geld bij te hebben bij de start van de reis.

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis. Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: