Georgië - Europa's best bewaarde geheim


13 dagen - prijs € 2040

niet meer boekbaar

Georgië - Europa's best bewaarde geheim


13 dagen - prijs € 2040

niet meer boekbaar

Georgië - Europa's best bewaarde geheim


13 dagen - prijs € 2040

niet meer boekbaar

Georgië - Europa's best bewaarde geheim


13 dagen - prijs € 2040

niet meer boekbaar

Georgië - Europa's best bewaarde geheim


13 dagen - prijs € 2040

niet meer boekbaar
Gezinsreis Georgië
Georgië is een land van overvloed: van gastvrijheid, cultuur, eten en formidabele landschappen. De machtige Kaukasus zorgt voor besneeuwde toppen om naar te kijken, rivieren om op te raften, afgelegen dorpjes om langs te fietsen... Af en toe een wandelingetje, te paard door een nationaal Park en een zotte stad aan de Zwarte zee. Geen voor de hand liggende bestemming om met het gezin naartoe te gaan? Dat wel. Maar zeker ook een reis om nooit te vergeten.
Prijs: € 2040
Reisnummer: 20GE8AAA2
Reisdatum: 4/08/2020 - 16/08/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 15
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

13

51

16

48

Is dit iets voor jou?

 • Overweldigende natuur
 • Unieke cultuur
 • Niet al te zware wandelingen
 • Zipline en rafting
 • Relaxen aan de Zwarte Zee

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Heenreis van Brussel naar hoofdstad Tbilisi. Transfer (20 min.) naar het hotel.

De stad heeft een mooie ligging in de vallei van de  Mtkvari-rivier (een tongbreker, de Georgische taal!).

Dag 2

De naam is niet het enige wat deze stad zo complex maakt. Om elkaar al niet meteen kwijt te geraken op deze eerste dag samen, volgen we een lokale stadsgids die wat pittige details en weetjes weet toe te voegen aan het stadsbezoek. Het oude centrum is een doolhof van kerken en kapellen, oude huizen met vrolijke balkonnetjes, willekeurig ingeplante, hypermoderne gebouwen en een 4de-eeuws kasteel hoog boven de stad. Vandaar zippen we 30 m naar beneden, knal de botanische tuinen in waar we de adrenaline laten wegvloeien tijdens een rustig wandelingetje. En om nog relaxer aan ons Georgisch avontuur te beginnen, gaan we wegsmelten in de zwavelrijke warmwaterbronnen. Ze worden hier al enkele eeuwen met plezier gebruikt, dus ze moeten wel de moeite zijn! 

Tweede overnachting in Tbilisi.

Dag 3

We verlaten Tbilisi en gaan op weg naar Stepantsminda en het Nationaal Park Kazbegi. Onderweg komen we zoveel tegen dat de moeite waard is om te bezoeken, dat we er pas morgenavond zullen arriveren.

Op ons pad ligt Mtskheta, het religieuze hart van Georgië. Godsdienst is alom aanwezig in dit land, dat de wieg van het christendom beweert te zijn (net zoals buurland Armenië trouwens) en het christendom werd hier al in het jaar 337 tot staatsreligie uitgeroepen. We bezoeken 2 Werelderfgoed sites, het Jvari-klooster en de kathedraal van Svetitskhoveli.

We rijden verder over de ‘militairy highway’, die Tbilisi verbindt met Vladikavkaz in Rusland. De rit op zich is landschappelijk al de moeite waard. Volgende stop is het Bazaleti-meer, volgens de legende ontsprongen aan aan tranen van een prinses. We picknicken op de oever van het meer. We rijden verder naar het versterkte fortcomplex Ananuri, met prachtig uitzicht over het Zhinvali-stuwmeer. Uiteindelijk komen we aan in het ski-oord Gudauri (2200 m), vanwaar we de hoge Kaukasus-bergen volop kunnen bewonderen.

Reistijd: ca. 3 u.

Overnachting in een goed en verzorgd berghotel Gudari.

Dag 4

We zetten onze tocht verder en rijden een klein uurtje noordwaarts. Daar begint de prachtige Truso-vallei, bron van de zwavelrijke rivier de Tergi en bezaaid met oude torens, verlaten Ossetische dorpen en borrelende koolzuurbronnetjes. Hier gaan we op ontdekking per mountainbike. We steken de Tergi-rivier over en fietsen stroomopwaarts. In het quasi verlaten dorp Ketrisi woont in de zomer een familie die er verblijft om kaas te maken. Vervolgens rijden we langs een vrouwenklooster en eindigen bij de militaire post bij de ruïnes van het Zakagori-fort.

22 km fietsen - 150 m stijgen en dalen

Nog een kleine 2 u. in de minibus en we komen aan in de stad Stepantsminda (ook bekend als Kazbegi). Op zich is de stad niet veel zaaks, maar het is - zeker in de zomer - de drukke uitvalsbasis voor wandelingen en tochten in het Nationaal Park Kazbegi én ze is gelegen op een buitengewone locatie. 

Reistijd: ca. 1u45

Overnachting in een guesthouse in Stepantsminda.

Dag 5

In de voormiddag wandelen we heen en weer naar we de 14de-eeuwse Gergeti Drievuldigheidskerk (ca. 2,5 u. wandelen, 400 m stijgen & dalen). Met het prachtig zicht op de berg Kazbegi (5047 m) is dit misschien wel een van de mooist gelegen kerken ter wereld. 

Na de lunch brengt de bus ons in een kwartiertje naar het startpunt van de makkelijke wandeling naar de Gveleti-waterval (ca. 1 u. wandelen, 300 m stijgen en dalen). Terug in Stepantsminda, wagen we ons in aan een vilt-workshop, terwijl we kunnen proeven van de zelfgemaakte, bijzondere confituren en kruidentheetjes van de gastvrouw.

Tweede overnachting in Stepantsminda.

Dag 6

Transfer naar het oude en authentieke dorp Juta (2165 m), dat 's winters van de bewoonde wereld is afgesloten en waar het contrast met het drukke Stepantsminda niet groter kan zijn. We maken een wandeling naar de voet van de berg Chaukhebi (2550 m). Hier voel je de enorme geologische krachten waaraan deze regio - die ook wel eens de Georgische Dolomieten wordt genoemd - zijn dramatische, mosgroene landschap te danken heeft. (Ca. 4 u. wandelen, 400 m stijgen en dalen.)

Reistijd ca. 1 uurtje.

Overnachting in eenvoudige chalets in de buurt van Juta, in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair.

Dag 7

Een spannende activiteit vandaag: raften op de Aragvi-rivier. Het is een wildwaterrivier, met als bijnaam 'Pelori' en dat betekent: ‘ik ga vooruit’!

Na de rafting doen we het rustig aan met een bezoek aan de indrukwekkende, 3000-jaar oude ruïnes van Uplistsikhe, ooit het centrum van een grote pre-christelijke sekte van zonaanbidders. 

Ons volgend logies ligt middenin de Ateni-kloof. Het mooie guesthouse wordt gerund door een familie die de eeuwenoude landbouw- en culturele tradities in ere wil houden en zich vooral toelegt op de wijnbouw. Bij het avondmaal kan je dan ook een van de goede streekwijnen proeven (degustatie inbegrepen). Sowieso Voor het eten kunnen we de 7de-eeuwse Sioni-kerk bezoeken met prachtige muurschilderingen.

Reistijd: een goeie 4 u.

Overnachting in Ateni.

Dag 8

Transfer naar Akhaltsikhe om een bezoek te brengen aan het Rabati-fort. Een decennium geleden stond dit eeuwenoude bouwwerk op instorten en was restauratie hoogdringend. Hoewel er immens veel geld tegenaan gegooid is en het kasteel nu picobello heropgebouwd is, heeft het volgens sommigen een net iets té hoog Disney-gehalte. Maar het is zeker een bezoek waard. 

Na de lunch rijden we verder naar het Nationaal Park Borjomi-Kharagauli, een oase van groen en rust. We laten bus en bagage achter en met wat spullen voor één nacht rijden we te paard - variërend van 1 tot 2 u., afhankelijk van de gekozen route - naar de kampplaats. Een BBQ, een kampvuur en slapen in tenten maken het tot een fijne belevenis om nooit meer te vergeten.

Dag 9

We keren te voet van de kampplaats terug naar de bus, een wandeling van ca. 1 u.

Eerste reisdoel vandaag is Kutaisi, de tweede grootste stad van het land. We bezoeken er de kleurrijke, lokale markt. Hier staat ook de Bagrati-kathedraal die, sinds ze recent gerestaureerd werd, een voorwerp is van controverse. Moet ze wel of niet op de lijst van Unesco-sites blijven? Oordeel zelf maar. 

Even verder, in Tskaltubo, duiken we onder de grond voor een geleid bezoek aan de Prometheus-grot, een indrukwekkend grottenstelsel inclusief lichtshow. Op weg naar ons hotel in Martvili (nog een uurtje rijden) houden we halt bij de spectaculaire, 100 m -diepe Okatse-kloof, waar je over een hangbrug langs de rand van de kloof kan wandelen.

In het hotel steken we de handen uit de mouwen en helpen mee met het klaarmaken van ons eigen Georgisch avondmaal.

Reistijd: ca. 4,5 u.

Overnachting in Martvili.

Dag 10

Met een opblaasbare kano maken we een tochtje door de sprookjesachtige Martvili-canyon en maken er een korte wandeling met uitzicht op een aantal watervallen. 

Last but not least is er Batumi. Gelegen tussen heuvels en met sneeuw bedekte toppen aan de ene en het kalme water van de Zwarte Zee aan de andere kant, is de tweede stad van Georgië een florissante plek. De charmante oude binnenstad, het subtropisch klimaat, de lange stranden en de prachtig onderhouden boulevard, maken het tot de meest populaire kustplaats van Georgië (en ver daarbuiten). De spectaculaire avondverlichting en ‘dansende fonteinen' zijn misschien niet jouw ding, maar de intrigerende mengeling van Ottomaanse, Sovjet- en westerse architectuur maken veel goed.

Reistijd: ca. 2,5 u. 

Overnachting in Batumi, in een modern en knap ingericht hotel aan zee met een eigen strand en een zwembad op het dakterras.

Dag 11

Vrije dag. De botanische tuinen even buiten het centrum zijn ronduit schitterend. De tuin ging open in 1912, ligt op een kaap aan zee en herbergt een prachtige collectie Kaukasus- en subtropische flora Vanuit Batumi is het makkelijk om Mtirala National Park te bezoeken, een weelderig subtropisch bos dat populair is bij wandelaars, fietsers (en bruine beren). In Batumi zelf kan je lekker chillen aan het hotelstrand en in zee. 

Tweede overnachting in Batumi.

Dag 12

Per trein keren we terug naar Tbilisi, een rit van 5 u. die ons van west naar oost door zowat 2/3de van Georgië brengt. Een mooie manier om afscheid te nemen van dit bijzondere land.

Laatste avondmaal en overnachting in Tbilisi.

Dag 13

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

€ 2040
Voorschot: € 620 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • groepstransfer 
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m ontbijt dag 13 (behalve 2 lunches)
 • huur mountainbikes
 • viltworkshop
 • thee- en confituurproeverij
 • Kookworkshop
 • Rafting
 • Paardrijden in Borjomi
 • Zipline in Tbilisi
 • Wijndegustatie in Ateni
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Engelstalige Georgische gids

Niet inbegrepen

 • lunch op dagen 11 & 12
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. transfers op dagen 2 en 11
 • inkomgelden (€ 30 à 40 per persoon) 
 • fooien 
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 15 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Vanaf 10 jaar.

Wandelniveau

 voor de wandelingen. Voor de overige activiteiten is geen ervaring vereist, wel een sportieve ingesteldheid. 

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen: 7 x in een hotel en 3 x in een guesthouse in twee- en driepersoonskamers met privé-sanitair, 1 x in chalets en 1 x in een volledig uitgerust tentenkamp (incluis slaapzakken en -matjes). Je vindt meer details in het dagschema. 


Maaltijden

Ontbijt nemen we in het logies, het middagmaal is een picknick of een snelle hap, het avondmaal nemen we in het logies of in een restaurant. 

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak. Voor de overnachting in tenten op dag 8 neem je in je dagrugzak wat slaapspullen mee.

Vervoer

Ter plaatse staat ons een privé-bus met chauffeur ter beschikking. Tussen Batumi en Tbilisi nemen we de trein.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers. Aan de Zwarte Zee is het zeer warm en vochtig. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • rugzak of reistas (geen harde koffer want moeilijk stapelbaar tijdens de transfers)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • comfortabele, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte sportschoenen of wandelsandalen
 • (wandel)kousen
 • watersandalen of oude sportschoenen voor tijdens de rafting

Tip:trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • badpak/zwembroek
 • bermuda
 • zwemkledij

Tip: Het Georgische platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen.

Verzorging

 • zwemhanddoek
 • toiletgerief 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • evt. (zak)mesje
 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt in Georgië is de lari (GEL). Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter
 • In steden als Tbilisi en Kutaisi kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Formaliteiten

Voor deze reis volstaat een identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Opgelet: de documenten moeten 6 maanden geldig zijn op de laatste dag van de reis.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Tip: maak een kopie of foto en bewaar deze apart van je ID-kaart zelf.

Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

Wij raden alvast het boek "Het achtste leven" van Nino Haratischwili aan, een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu en je tevens inwijdt in de dramatische geschiedenis van het 20ste-eeuws Georgië.

Bijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: