Marokko - Door kloven en rivieren in de Atlas


10 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Marokko - Door kloven en rivieren in de Atlas


10 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Marokko - Door kloven en rivieren in de Atlas


10 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Marokko - Door kloven en rivieren in de Atlas


10 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Marokko - Door kloven en rivieren in de Atlas


10 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar
Gezinsreis Marokko
Een zesdaagse doorgaande tocht – met beperkte hoogteverschillen – brengt ons door een prachtig stuk van het massief van de M'Goun, de derde hoogste én mooiste berg van Marokko. We lopen meestal grotendeels langs (en door) het lekker frisse water van de M’Goun-rivier en over hoge paden, rijgen enkele indrukwekkende kloven aaneen en steken een bergpas over. Een unieke gezinsbeleving in een verrassend land.
Prijs: € 1590
Prijs per kind: vanaf € 1450
Reisnummer: 20MA8MGL1
Reisdatum: 8/08/2020 - 17/08/2020
Deelnemers: min. 8 - max. 18
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Genieten in een schilderachtig gelegen kasba 
 • Koken met een Marokkaanse familie
 • Trekking met muilezels door een spectaculair landschap
 • Stappen langs en door rivieren in diepe kloven
 • Kennismaking met het Berber-leven

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Marrakech en transfer naar de riad.

Binnen dikke muren waarop ooievaars hun nesten gebouwd hebben, ligt Marrakech op ontdekking te wachten. Het begint al meteen op het grote Jemaa El-Fnaaplein, het kloppend hart van de stad. Slangenbezweerders, zangers en muzikanten, verhalenvertellers en waarzeggers, kwakzalvers, eetstalletjes… Je komt ogen en oren te kort.

Dag 2

In de verre 11de eeuw werd Marrakech de hoofdstad van het groot Arabisch rijk dat zich uitstrekte tot Zuid-Spanje. Zo werd deze afgelegen woestijnstad verguld met een laagje verfijnde Moorse cultuur. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden en gaan op verkenning in de uitgestrekte soeks. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het daar. De ‘souk de babouches’ is een overdekte bazaar vol leren pantoffels. De ‘marché aux herbes’ overweldigt met zijn geurige en kleurige kruiden, gedroogde insecten, wondermiddeltjes en –drankjes. Elders zijn het tapijten, of smeedijzeren lantaarns, aardewerken kruiken, tajines,... En wat dacht je van een elegante henna-tattoo? 

Dag 3

Vandaag staat er een lange, maar indrukwekkende rit door het Atlasgebergte op het programma. Einddoel is El Qal'at M'Gouna. Onderweg houden we halt bij de ‘ksar’ Ait Ben Haddou. Niet zomaar een versterkt dorp, maar gewoonweg het mooiste voorbeeld van traditionele Zuid-Marokkaanse architectuur. Daarom werd het vaak als decor gebruikt in vele avonturenfilms.

We logeren in de sfeerrijke kasba van Mohammed en zijn broers. De kasba is hoog gelegen aan de rand van El Qal’at M’Gouna en kijkt uit over de Rozenvallei, met in de verte de besneeuwde toppen van het M’Goun-massief. 

Dag 4

Opnieuw een mooie rit vol landschappelijke contrasten: het groen van de dadelpalmbossen wisselt af met de donkerbruine muren van de lemen kasbadorpen. We rijden tot bij het startdorp van de trekking, Hdida, en maken er kennis met de ploeg die ons zal vergezellen: de gids, de kok en de muilezeldrijvers.  We starten de lus van zes etappes in dit mooie stukje Hoge Atlas. Niet alleen qua uitzichten een onvergetelijke tocht, maar ook een ervaring die iedereen dichter bij elkaar zal brengen. We leven op het ritme van de natuur, een beleving die nog lang zal bijblijven. 

Vandaag stappen we door een smalle kloof via Alemdoum tot Amajgag (1860 m). 

Dag 5

Ons pad brengt ons langs kleine dorpjes, soms slechts enkele huizen groot, of bij een ‘azib’, een zomerverblijf van de herders. Vandaag houden we middagpauze aan een waterval in de  buurt van Ameskar (2113 m ) en hebben we voor het eerst zicht op de M’Goun. Eindpunt van onze dagtocht is Tichki (2344 m).

Dag 6

Vandaag is de uitdagendste dag: 800 m moeten we stijgen om op de Issouka-pas te geraken. Boven, op wel 2763 m hoogte, hebben we een mooi zicht op de Dadès-vallei en het Saghro-massief. We overnachten in Aflafal (2336 m) op een prachtige kampplaats bij een rivier die gevoed wordt door ijskoud bronwater. Wie durft? :-)

Wist je dat de Berbers de oorspronkelijke bewoners van Marokko zijn? Zij woonden al voor het begin van onze tijdrekening in deze regio. De Berbers noemen zichzelf 'Imazighen', wat ‘vrije mensen’ betekent.

Dag 7

We bereiken de M’Goun-kloof en steken verschillende keren de rivier over. We passeren vele dorpjes en overnachten bij Imi Nirgt (1990 m).

Dag 8

Net voorbij Tarzout wordt de kloof ronduit indrukwekkend, tot wel 1500 m diep en op sommige plaatsen niet breder dan enkele meters. Verschillende keren lopen we vandaag door het ondiepe water, een aangename verfrissing en dolle pret! Het mooie dorp Aguerzaka (1740 m) aan het eind van de kloof baadt in een zee van licht.

Dag 9

Het laatste traject loopt weer door bebouwd gebied. We lopen langs mooie terrassen en met rozenstruiken afgezoomde akkertjes. Ook een prettig zwemvijvertje tegen een rots ligt op ons pad. Gaan ook deze keer weer alle gezinnen de uitdaging aan ?
In Boutaghrar worden we opgepikt en weer naar de kasba in El Qal’at M’Gouna gevoerd.

Wist je dat je in Marokko best niet je hele bord leeg eet, want dan denkt de gastfamilie dat ze te weinig gekookt heeft. En wist je dat je hele bord leeg eten bij een Marokkaanse familie je toch nooit lukt? :-D

Dag 10

Transfer (1u20) naar de luchthaven van Ouarzazate en terugreis naar Brussel.  

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

€ 1590
Kinderen vanaf € 1450
Voorschot: € 480 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het ontbijt op dag 10
 • water tijdens de trekking en koffie/thee bij het ontbijt       
 • gebruik keukenuitrusting en tenten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Franstalige gidsen, kok en drijvers
 • huur van muilezels.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • fooien (ca. € 30 per persoon)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 18 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Vanaf 10 jaar.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . We stappen gedurende 5 dagen zo’n 5 uur per dag en zijn de hoogteverschillen beperkt. Op dag 5, die  à  is, wandelen we wat langer en wordt er 600 m gestegen en 800 m gedaald. Ook de warmte kan een niet te onderschatten factor zijn. Daartegenover staat het feit je regelmatig door het verfrissende water en door schaduwrijke kloven stapt. Je moet echt geen atleet zijn, maar enige fysieke conditie is wel aangewezen.

Klik hier voor meer uitleg over het zwaarteniveau van onze reizen in het algemeen.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • Charmante riad (2 nachten) in Marrakech

 • Mooie kasba (2 nachten) in El Qal’at M’Gouna

 • Tweepersoonstenten (3 nachten)

 • Eenvoudig dorpshuis (1 x) met 2 slaapruimtes (primitief).

Maaltijden

 • In Marrakech eten we afwisselend in het logies en op restaurant.
 • El Qalat M’Gouna eten we in het logies.
 • Het eten tijdens de tocht wordt door de kok en de drijvers klaargemaakt. Tenminste eens per dag eten we warm (doorgaans 's avonds); het middagmaal is gewoonlijk een koude schotel en fruit. We gebruiken zoveel verse groenten en fruit als mogelijk. Er wordt sterk gelet op de hygiëne. Alcohol is tijdens de tocht niet verkrijgbaar. Water is voldoende voorhanden.
 • De Marokkaanse keuken in het algemeen is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal nuttigt men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maal eet men vers brood. 

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met Royal Air Maroc (AT).
 VertrekAankomst
AT839Brussel 08/08/2020 12:45Casablanca 08/08/2020 15:10
AT409Casablanca 08/08/2020 16:05Marrakesh 08/08/2020 17:00
AT460Ouarzazate 17/08/2020 08:05Casablanca 17/08/2020 09:25
AT832Casablanca 17/08/2020 13:10Brussel 17/08/2020 17:25

Het vervoer ter plaatse gebeurt met een privé-bus.


Klimaat

Tijdens deze reis mag je er van uitgaan dat het overdag zeer warm wordt. In de kloven is er echter schaduw en je kan je vaak verfrissen in het water. Eens boven 1500 m, worden de nachten fris. Regen is mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • stevige, soepele reistas (te verkiezen boven een rugzak)
 • vertrek (b.v. grote vuilniszak) om je reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het  vervoer op de dierenruggen
 • dagrugzakje
 • zak of tas om de spullen in te stoppen die niet meegaan op de trekking en die achterblijven in de kasba

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • (wandel)sandalen (voor ’s avonds)
 • stevige watersandalen of oude sportschoenen waarmee je door het water kan waden
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak 
 • evt. lakenzak
 • evt. slaapmatje (eenvoudige slaapmatjes worden voor de gehele reis ter beschikking gesteld door de lokale agent, maar het staat je uiteraard vrij je eigen matje mee te nemen)

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden ter plaatse voorzien.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdicht vestje
 • fleece
 • T-shirts 
 • short/bermuda
 • badpak/zwembroek
 • ondergoed
 • zonnehoed of –pet of –sjaal
 • sjaaltje om de hals tegen de zon te beschermen.

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Marokkanen.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • handdoek
 • toiletgerief  (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • zaklamp & reservebatterijen
 • zonnebril
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen 
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

De Marokkaanse munt is de dirham.

Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen. In Marrakech kan je geld afhalen bij een bankautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.  Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter/


Formaliteiten

Reispas

Voor reizen naar Marokko heb je een reispas nodig, die geldig is tijdens de duur van de reis. Een identiteitskaart is dus niet voldoende. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A 

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Internet

Literatuur

 • T. Ben Jelloun             
  -Gebed voor de afwezige (roman)
  -Gewijde nacht (roman)
  -Met neergeslagen ogen (roman)
  -Een gebroken man (roman)
  -Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - Marrakech, culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   
Marrakech
Een unieke filmlocatie