Marokko - Betoverend Marrakech


6 dagen - prijs € 1230

Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


6 dagen - prijs € 1230

Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


6 dagen - prijs € 1230

Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


6 dagen - prijs € 1230

Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


6 dagen - prijs € 1230

Boek deze reis »
Gezinsreis Marokko
Ken je de magie van Marrakech? Vast wel van horen zeggen. Dit is niet voor niets de "parel die over de Atlas geworpen werd", aldus de legende. En laat die Hoge Atlas nu ook nog eens een knap staaltje natuurpracht zijn. Een uitstapje dus naar de voet van Marokko's hoogste berg, om dan door de grote poort terug te keren naar de Rode Stad... dat zint je vast wel. .We gaan op ontdekking langs de levendige soeks, de gezellige pleintjes en de prachtige architectuur. En we genieten voor de volle 100% van alle smaken, geuren en kleuren die Marrakech op ons afvuurt. 
Prijs: € 1230
Prijs per kind: vanaf € 1190
Reisnummer: 20MA8MKA1
Reisdatum: 23/02/2020 - 28/02/2020
Deelnemers: min. 8 - max. 18
Beschikbaar: Contacteer ons

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Mysterieus en exotisch
 • Ronddwalen in de wervelende soeks
 • Op bezoek bij de Berbers in de Hoge Atlas
 • Kokerellen met Marokkaanse vrouwen

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Marrakech en transfer naar de riad.

Binnen dikke muren waarop ooievaars hun nesten gebouwd hebben, ligt Marrakech op ontdekking te wachten. Het begint al meteen op het grote Jemaa El-Fnaaplein, het kloppend hart van de stad. Slangenbezweerders, zangers en muzikanten, verhalenvertellers en waarzeggers, kwakzalvers, eetstalletjes… Je komt ogen en oren te kort.

Dag 2

In de verre 11de eeuw werd Marrakech de hoofdstad van het groot Arabisch rijk dat zich uitstrekte tot Zuid-Spanje. Zo kreeg deze afgelegen woestijnstad een laagje verfijnde Moorse cultuur over zich. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden en gaan op verkenning in de uitgestrekte soeks. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het daar. De ‘souk de babouches’ is een overdekte bazaar vol lederen pantoffels. De ‘marché aux herbes’ overweldigt met zijn geurige en kleurige kruiden, gedroogde insecten, wondermiddeltjes en –drankjes. Elders zijn het tapijten, of smeedijzeren lantaarns, aardewerken kruiken, tajines,...

Dag 3

Hoe geweldig Marrakech ook is, het is ook een erg drukke stad. Daarom laten we de drukte vandaag achter ons en rijden het Atlasgebergte in. we gaan op tocht door de indrukwekkende natuur. Steile bergen, groene akkers, hier en daar een roodbruin lemen Berberdorp trapsgewijs tegen de hellingen.


Terug naar Marrakech.

Dag 4

Vandaag laten we de kok in ons vrij. Samen met enkele Marokkaanse dames gaan we eerst naar de markt voor aankopen. Alleen al het koopproces - afdingen, wikken en wegen, marchanderen - is een belevenis op zich. In een prachtig traditioneel kader leren we enkele typische Marokkaanse gerechten klaar te maken. En eten we ze ook zelf op natuurlijk! 

Dag 5

Vandaag is een vrije dag. Misschien werp je graag een blik op het hedendaagse en trendy gezicht van Marrakech en wil je gaan rondkuieren in de moderne buurten Guéliz en Hivernage? Ook een bezoek aan de wondermooie Jardin Majorelle behoort tot de mogelijkheden. Of een bezoek aan het Museum voor Marokkaanse kunst met een prachtige collectie kunstvoorwerpen? Of een laatste winkelronde door de soeks? En misschien is een hippe hennatattoo op je hand nog wel een tof aandenken. 

Dag 6

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Kinderen t.e.m. 11 jaar: 1190 euro
Vanaf 12 jaar: 1230 euro


Voorschot: € 370 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 6
 • kookworkshop
 • hennaworkshop 
 • Nederlanstalige begeleiding
 • lokale Franstalige ploeg tijdens wandeling in Hoge Atlas.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • dranken
 • fooien (€ 10)
 • inkomgelden (ca. € 15)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 18 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Vanaf 6 jaar.


Wandelniveau

Dit is een reis van niveau  voor de wandelingen in Marrakech. Toch kunnen zulke stadswandelingen behoorlijk vermoeiend zijn.

De wandeling in de Hoge Atlas neigt naar  en er wordt wat geklommen en gedaald.

Klik hier voor meer uitleg over het zwaarteniveau van onze reizen in het algemeen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in een mooie riad in de medina, de oude omwalde binnenstad van Marrakech. Een riad is een traditionele woning gebouwd rondom een binnenplaats. De onze behoort tot een organisatie die zich erop toelegt om in verval geraakte riads met veel respect voor de historische details te restaureren en om te vormen tot elegante gastenverblijven. Als je de deur van de riad achter je dichtslaat, kom je terecht in een oase van rust in het midden van de bruisende medina. De kamers - alle met privaat sanitair - geven uit op de binnenplaats, en op het dak is een prachtig terras waar je kan relaxen en genieten op het uitzicht op de omringende stad.


Maaltijden

We ontbijten steeds in het logies. Wat en waar we eten 's midddags en 's avonds wordt beslist in overleg met de groep. ’s Middags is het iets in de richting van een snelle hap... ’s Avonds gaan we op restaurant.

De Marokkaanse keuken is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maal eet men vers brood. 


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we heen met SN Brussels Airlines en terug met TAP.
 VertrekAankomst
SN3841Brussel 23/02/2020 06:30Marrakesh 23/02/2020 10:05
TP1453Marrakesh 28/02/2020 16:55Lissabon 28/02/2020 17:35
TP0642Lissabon 28/02/2020 19:55Brussel 28/02/2020 23:45

Het vervoer ter plaatse gebeurt met een minibus met chauffeur.


Klimaat

Het najaar in zuidelijk Marokko is zonnig en aangenaam warm.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • comfortabele wandelschoenen
 • lichte schoenen of wandelsandalen
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • lichte (wandel)broek
 • lichte trui of fleece
 • T-shirts (geen topjes)
 • zonnehoed of –pet
 • bermuda tot aan de knie (geen short).

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Marokkanen.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Diversen

 • evt. oordoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De Marokkaanse munt is de dirham. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter.
 • Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren.
 • Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen en in Marrakech kan je met een gewone Maestro-betaalkaart geld afhalen bij een bankautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Formaliteiten

Reispas

Voor reizen naar Marokko heb je een reispas nodig, die geldig is tijdens de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Internet

Literatuur

 • T. Ben Jelloun             
  -Gebed voor de afwezige (roman)
  -Gewijde nacht (roman)
  -Met neergeslagen ogen (roman)
  -Een gebroken man (roman)
  -Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - Marrakech, culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: