Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen


8 dagen - prijs € 790

niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen


8 dagen - prijs € 790

niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen


8 dagen - prijs € 790

niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen


8 dagen - prijs € 790

niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen


8 dagen - prijs € 790

niet meer boekbaar
Gezinsreis Slovenië
Op reis als gezin met tieners? Dan mag een flinke portie avontuur niet ontbreken. Een ecocamp in de prachtige Soca-vallei vormt de uitvalsbasis voor een brede waaier aan bergactiviteiten, zoals een mountainbiketrip, een pittige bergtocht, canyoning, rafting, rotsklimmen én een zipline. Slapen doe je in eigen tent, maar je kan ook kiezen voor het open-air-hotelcomfort met tentcabin. Klaar voor deze adventure mix van aarde, lucht, water en (kamp)vuur? 
Prijs: € 790
Reisnummer: 20SI8aaa1
Reisdatum: 11/07/2020 - 18/07/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 14
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

13

13

51

46

11

14

57

59
Deelnemers in optie:

14

47

45

49

14

15

Is dit iets voor jou?

 • Voor +12-jarigen
 • Onwaarschijnlijk mooie locatie
 • Mekka van de Sloveense buitensport
 • Elke dag een adrenaline-boost
 • Gezellig samenzijn op een camping
 • 3 logeerformules

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Welkom in de Soča-vallei, een van de mooiste en meest ongerepte valleien van Europa. De Soča-rivier (uitgesproken als So-cha) ontspringt in de Julische Alpen en slingert zich in al zijn aquamarijnkleurige schoonheid doorheen het landschap.

De camping waar we verblijven is volledig zelfvoorzienend met een eigen waterbron, zonne-energiecentrale, biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie en zonnecollectoren. Alle faciliteiten zijn gemaakt van gerecycled of lokaal geteeld hout. Je kan kiezen tussen 3 mogelijke verblijfsopties (zie 'Logies').

Dag 2

We starten met een verkenning per mountainbike, voornamelijk off road, soms op single tracks, maar nog vaker op iets bredere onverharde wegen. We ontdekken verborgen kloven in het overweldigende decor van de Lepena-vallei, een zijvallei van de Soča. Onderweg is het aangenaam plonzen in het kristalhelder water van de Lepena. Op de terugweg rijden we langs de diepe canyons van de Soča-rivier. 

Dag 3

We trekken onze wandelschoenen aan en de Kanin-bergen in. Welke tocht we precies doen kunnen we op het moment zelf in overleg beslissen. Super interessant zijn de muilezel- en oude militaire paden uit WOI die ons in de richting van de 2117 m-hoge top van de Veliki Babanski leiden, op de grens met Italië. In de hogere regionen waan je je er in een botanische tuin, zo divers en weelderig is de natuur hier. 

Dag 4

Hoe moeilijk mag het zijn? Hoe hoog geraak je? Waar ligt je limiet? Het zijn allemaal vragen waar je tijdens een initiatie rotsklimmen het antwoord op zal krijgen.
 
In de namiddag ruilen we de warme rotswand in en voor het koele water en gaan we raften op de Soča-rivier. Het is een zogenaamde 'klasse 3'-rivier met meerdere uitdagende stroomversnellingen. Gedurende anderhalf uur en over een lengte van 10 km wordt het vertrouwen in jezelf, je mederafters en de raftinggids op de proef gesteld... Maar wees gerust, het is een zálige activiteit in een van de mooiste rivierdecors van Europa!

Dag 5

Zoveel te meer adrenaline, zoveel te beter! Dus gaan we zippen in de schilderachtige kloof van de Učja-rivier. Zes stalen kabels met een lengte van 250 tot 400 m bieden meer dan twee uur zipline-plezier en bovendien een prachtig panoramisch uitzicht op de hele Učja-kloof, het Bovec-bassin en de Triglav-bergen.

Dag 6

We ruilen de auto voor de boot en varen met een 120 jaar oud zeilschip naar het prachtige strand van Pisak op het vasteland. Met de heerlijke fijne kiezels onder de voeten genieten we hier van een zwempartij en lunch. Pas tegen het einde van de middag keren we terug naar de camping.

Canyoning is definetely een van de allerleukste bergsporten. Het laat je toe de magische wereld der bergcanyons te ontdekken. Met een wetsuit rond je lijf en een helm op je hoofd steek je een steile riviekloof door met behulp van verschillende technieken van wandelen, klauteren, glijden, springen en zwemmen. We doen de Sušec, eentje van gemiddelde moeilijkheid met veel springen en glijden, o.a. van een van de hoogste natuurlijke glijbanen in Europa: 12 m!  Een betere afsluiter van deze leuke week kunnen we ons niet voorstellen.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid :-(

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

€ 790
Voorschot: € 240 per deelnemer

Inbegrepen

 • kampplaats met eigen tent 
 • gebruik van campingfaciliteiten
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7
 • vermelde activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale rafting- en canyoninggids
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale transfers
 • toeslag upgrade naar Lean To cabintent of Dream To cabintent
 • evt. optionele activiteiten 
 • dranken
 • verplichte reisongevallenverzekering (met dekking van niet-gemotoriseerde buitensporten als canyoning en rotsklimmen)*

Toeslagen

Formule Lean To: € 250 per persoon

Formule Dream To: € 295 per persoon


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Begeleiding:

Bart Smets


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 14 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Vanaf 12 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel- en activiteitenniveau . Klik hier voor meer uitleg over het zwaarteniveau van onze reizen in het algemeen.

Tijdens deze reis vergen mountainbiken en bergwandelen de nodige inspanning, waarvoor een sportieve conditie volstaat. De andere activiteiten vergen eerder durf en zelfvertrouwen. 


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven op een ecologische campsite, waar spaarzaam met energie wordt omgegaan, afval beperkt wordt en auto’s niet tot op de kampeerweide zelf kunnen rijden. 

Er zijn 3 mogelijke verblijfsopties: 

 • Standaard slaap je in je zelf meegebrachte tent met eigen slaapmatje en slaapzak;  
 • Formule Lean To: witte tent met extra canvas overdekking, geplaatst op een houten platform en ingericht met luchtmatrassen, dekbed met overtrek en kussen met sloop (ook beschikbaar voor 3 of 4 personen);

 • Formule Dream To: open houten constructie met witte tent erin, ingericht met handgemaakt dubbel en opgemaakt bed (of voor 3 personen met extra groot driepersoonsbed), nachtkastjes en kofferdozen. Ook is er een terras met comfortabele stoelen. 

Verder vind je er:

 • Een overdekte verzamelplaats
 • Een relaxhoek met hangmatten
 • Een openluchtkeuken met BBQ, fornuis, pannen, borden, bestek,...
 • Een dagelijks onderhouden sanitair blok
 • Faciliteiten om de volgende sporten te beoefenen: mini-tafeltennis, slack line, volleybal, voetbal, boogschieten, grasskiën, badminton, speed badminton, honkbal.

 


Maaltijden

Het ontbijt en de lunchpakketten bereiden we ’s ochtends samen (met een beurtrol), waarbij we ook zelf voor de afwas instaan. De meeste avondmaaltijden nuttigen we in een restaurantje in de buurt, maar het kan zeker ook dat we eens samen ons potje bereiden op de campsite. Ook een barbecue mag niet ontbreken deze week. 


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer - zowel heen & terug als ter plaatse - niet inbegrepen in de prijs. Voor de (korte) transfers ter plaatse heb je een auto nodig.

 • Met eigen wagen: ca. 1140 km vanaf Brussel.
 • Vlucht naar Ljubljana en verder per huurwagen (180 km) naar de camping.
 • Kleine gezinnen kunnen evt. afspreken om vanaf België kostendelend samen te rijden of kunnen samen een huurwagen boeken. Je kan bij boeking aangeven of je hiervoor interesse hebt.

Je kan naar keuze zelf je vlucht (en al dan niet ook huurwagen) boeken of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Missie Formidabel, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Indien je zelf een vlucht zou boeken, hou er dan rekening mee dat je dat pas doet vanaf het moment de de reis gegarandeerd is. 


Klimaat

Meestal aangenaam warm zomerweer; kans op regen ook want we zitten in een bergomgeving. Aanpassing van het programma is mogelijk in geval van ongunstige omstandigheden. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • reistas of koffer
 • dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt.

Schoeisel & kousen

 • stevige wandelschoenen
 • watersandalen of (oude) sportschoenen die nat mogen worden
 • sport- of andere comfortabele schoenen
 • wandelkousen

Kledij (de normale outfit voor een sportieve vakantie in het zonnige zuiden)

 • soepele (wandel)broek 
 • wind- en waterdichte jas of poncho
 • wollen trui of fleece 
 • T-shirts
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij  
 • short
 • evt. fietsbroek
 • evt. fietshandschoentjes

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zwemhanddoek 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox 

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Indien je kiest voor de logeeroptie 'eigen tent'

 • tent
 • slaapzak
 • slaapmatje of matras
 • handdoeken

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar Slovenië volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: