Oostenrijk - Winterpret in Tirol


7 dagen - prijs € 690

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winterpret in Tirol


7 dagen - prijs € 690

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winterpret in Tirol


7 dagen - prijs € 690

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winterpret in Tirol


7 dagen - prijs € 690

niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winterpret in Tirol


7 dagen - prijs € 690

niet meer boekbaar
Gezinsreis Oostenrijk
Een comfortabel 4-sterrenhotel in een rustig dorpje is onze uitvalsbasis voor een ontspannende week vol sneeuwactiviteiten. Op sneeuwschoenen en langlaufski’s, per slee en koets en met een bende lama's ontdekken we het zonnige Mieminger-plateau met zijn uitgestrekte weiden en lichte lariksbossen, gelegen aan de voet van de indrukwekkende Mieminger-bergketen. Wil je graag gaan pisteskiën of snowboarden? Ook dat kan op de halve keuzedag.
Prijs: € 690
Prijs per kind: vanaf € 350
Reisnummer: 21AT8OBW1
Reisdatum: 14/02/2021 - 20/02/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 18
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

41

7

36

38

8

38

Is dit iets voor jou?

 • Wandelen/spelen op sneeuwschoenen
 • Langlauf- (en val)plezier
 • Sensationeel sleeën
 • Tocht per paardenslee
 • Wandeltocht met lama's
 • Rodelen
 • Langlaufen

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8

5 Beoordelingen

reviews van klanten

Pretentieloze wintervakantie voor wie eens wat anders wil dan skiën. dichtbij, gevarieerd programma, eenvoudig sneeuw- en wandelplezier voor jong en iets minder jong!

Sofie D. -

Ik vond het een keileuke reis. De kinderen hebben echt genoten. Sneeuw- en schuifpret elke dag! Een zeer leuke manier van reizen. We hebben precies steeds geluk met de groepssamenstelling, kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en toffe, gezellige volwassenen, sneeuw, zon, een goed hotel en eten à volonté :)

vanessa v. -

Voor ons was het een eerste keer om aan een groepsreis deel te nemen. Maar het is véél beter meegevallen dan onze verwachting. Hotel, groep, begeleiding en de activiteiten waren top. Onze dochter heeft ontzettend gehuild op onze laatste avond omdat de reis ten einde was....dat zegt meer dan duizend woorden. Wij gaan zeker nog 'anders reizen'!

Nancy D. -


Dag 1

Aankomst vanaf de namiddag in Obsteig, waar we logeren in een comfortabel 4-sterrenhotel met alles erop en eraan: een mooi binnenzwembad met whirlpool en ligzetels, wellness met sauna, infraroodcabine, kruidendampbad en hooibad en een ruim massage aanbod. Hiervan kan je als deelnemer aan deze reis vrij gebruik maken en je hebt hier na de wandelingen en activiteiten ruim de tijd voor.

‘s Avonds genieten we van een heerlijk welkomstdiner en maken we kennis met elkaar en met de begeleider.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt binden we de sneeuwschoenen (die er een beetje uitzien als kleine tennisraketten) onder en verkennen we de naaste omgeving. Wandelen op sneeuwschoenen is een tikkeltje zwaarder dan gewoon wandelen, maar ze verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten.

In de namiddag is er tijd om een sneeuwman of een iglo te bouwen, een sneeuwballengevecht te organiseren of sleetje te rijden... 

Na het avondeten is er, zoals elke avond, tijd voor een avondwandeling, een duik in het zwembad, voor gezelschapsspelletjes of een babbel. 

Dag 3

In de voormiddag maken we een tocht van een uur per paardenslee. Al glijdend genieten we van het winterse landschap om ons heen. Een unieke ervaring en leuke afwisseling met onze sneeuwschoenen en langlauflatten.

In de namiddag gooien we het alweer over een andere boeg: langlaufen. Boots, latten en stokken passen, een kort-maar-krachtige initiatie en weg zijn wij. We hebben de keuze uit meerdere - langere of kortere - trajecten die allemaal garant staan voor veel glij-, schuifel- en valpret. Geen paniek als het de eerste keer is voor jou; de begeleider geeft tips om stabiel op de latten te staan. Er is voor elk wat wils met afstanden van 1 km tot 12 km én zelfs verlichte pistes voor maximaal langlaufplezier.

Dag 4

Vandaag trekken we te voet de bergen in om nadien al jodelend, euhm rodelend met onze slee, 4 km de berghelling af te glijden. Ready set go!

In de namiddag gaan we 2 uur op stap met een bende lama's. Het zijn heel sociale dieren die in Zuid-Amerika al sinds mensenheugenis als nutsdier gebruikt worden en gewend zijn om in sneeuw rond te huppelen. Maar ook in Europa worden ze steeds populairder als gezelschapsdier. Lama's zijn flinke stappers en dat werkt echt wel motiverend. 

Dag 5

Vandaag heb je een dagje vrij. De omgeving van Obsteig biedt vele mogelijkheden om op stap te gaan. Je kan een extra sneeuwschoenwandeling maken, een dagje in de sneeuw ravotten of  gaan skiën.

Vlakbij ligt een klein skigebied met 5 km piste, ideaal voor beginnende skiërs (dagkaart volwassenen 18 euro, dagkaart kinderen 11 euro + materiaalhuur). Ben je een meer ervaren skiër of snowboarder? Dan kan je terecht in de Tiroler Zugspitz Arena, een gebied met 125 km pistes (inclusief 105 km kunstmatig besneeuwd) en 58 liften.

Of je kan in Reutte de Highline179 bezoeken. Deze hangbrug met een lengte van maar liefst 405 m, verbindt kasteelruïne Ehrenberg met Fort Claudia aan de overzijde van het dal.

Bovendien zijn er in de buurt nog andere dingen te ontdekken; de stad Innsbrück ligt op minder dan een uur rijden en met de gratis Gästekarte kan je aan vele activiteiten deelnemen tegen verminderd tarief (of soms zelf gratis). In Innsbrück kan je ook een bezoekje brengen aan de Alpenzoo. 

's Avonds ondernemen we een begeleide fakkelwandeling (4 km) over de "Lärchenwiesen-Stadele", uiteraard met Glühwein en warme thee.

Dag 6

Na het ontbijt vertrekken we naar Imst voor dé topactiviteit van de week: de Alpine Coaster. Deze rodelbaan met rails is de langste ter wereld. Op 1550 m hoogte start je met een fantastisch uitzicht over de Untermarkter Alm.Via een parcours van bochten glijd je naar beneden. Kriebels in de buik verzekerd! We hebben voldoende tijd om de baan 3 keer te doen. 

En als kers op de taart nemen we de rodelbaan van Untermarkter Alm nog een keertje naar beneden met onze slee. 

We sluiten onze winterse week af met een feestmaal.

Dag 7

Einde van het programma na het ontbijt. Auf Wiedersehen!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Standaard: verblijf in het landhuis (op 200 m van het hoofdgebouw)

 • Volwassene: € 690
 • Kind op kamer ouders: 
  5 jaar: € 350
  6 t.e.m. 10 jaar: € 495
  11 t.e.m. 14 jaar: € 590

Op aanvraag: verblijf in het hoofdgebouw

 • toeslag volwassene: 130 euro per persoon
 • kinderprijs is dezelfde als de standaard-prijs

Voor families met twee volwassenen en twee kinderen is een appartement en een studio beschikbaar in het hotel, - prijs op aanvraag.


Voorschot: € 210 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • vrij gebruik van zwembad, whirlpool, kruidenstoombad, sauna, infraroodcabine, badjas
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • gebruik sneeuwschoenen, skistokken en sleetjes
 • halve dag langlaufen (incl. huur materiaal)
 • toegang Alpine Coaster Bahn
 • toegang Rodelbahn Untermarkter Alm
 • wandeltocht met lama's
 • tocht per paardenslee
 • Nederlandstalige begeleider
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse
 • dranken
 • activiteiten op de vrije dag
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 18 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Wandelniveau

 Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

De activiteiten op zich zijn niet zwaar, maar je moet wel in staat zijn enkele uren actief bezig te zijn in de winterkou (dus ook degelijke winterkleding is een must). Ervaring is voor geen enkele activiteit nodig, wel een sportieve ingesteldheid.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Comfortabel viersterrenhotel met 32 kamers met privé-badkamer, verspreid over twee gebouwen: het hoofdgebouw, gelegen aan de straat, en het landhuis, rustig gelegen op 200 m achter het hoofdgebouw. De receptie, het restaurant en alle faciliteiten bevinden zich in het hoofdgebouw, alsook de familiekamers. In het landhuis bevinden zich enkel kamers.

Je mag vrij gebruik maken van zwembad, whirlpool, kruidenstoombad, sauna, infraroodcabine (die zich allemaal in het hoofdgebouw situeren) en je krijgt een badjas ter beschikking tijdens je verblijf.


Maaltijden

 • Uitgebreid ontbijtbuffet 
 • Lunchpakket
 • Vieruurtje
 • Viergangen-keuzemenu met saladebar ‘s avonds
 • 1 x galamenu 's avonds "nach Art des Haus" (5-gangenmenu).

Indien je je eigen thermosfles meebrengt, kan je die bij het ontbijtbuffet vullen met warme drank om mee te nemen op tocht.


Vervoer

Bij deze reis is het vervoer naar het land van bestemming niet inbegrepen in de prijs. Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

 • Met openbaar vervoer: trein tot Innsbruck, gelegen op 47 km van Obsteig, en verder per regionale bus. Indien je met openbaar vervoer wenst te reizen, neem dan eerst contact op.
 • Met eigen wagen: afstand Brussel – Obsteig: 825 km. 
 • Kleine gezinnen kunnen kostendelend samen rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt.
 • Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht.  

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Missie Formidabel, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je een dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Missie Formidabel', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Grote sneeuwzekerheid in deze periode. Bij slecht weer of ongunstige sneeuwhoogte is een aanpassing van het programma mogelijk. in het uitzonderlijke geval van te weinig sneeuw, zijn er sowieso voldoende alternatieven om er een leuke week van te maken.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak
 • waterdichte overtrek voor dagrugzak (of je stopt alles eerst in een plastiek zak)

Schoeisel en kousen

 • soepele, hoge en waterbestendige (wandel)schoenen met rubberen zool
 • schoenen/pantoffels voor binnen
 • wandel- of trekkingkousen
 • eventueel 'getten' om water tussen broek en schoen te vermijden.
 • eventueel wandelstokken (enkel volwassenen)

Kledij

 • skibroek OF warme en soepele broek in combinatie met waterdichte overbroek of getten (waterdichte onderbeenbeschermers)
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts (bij voorkeur 2, zodat je er altijd één reserve hebt)
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds.
 • eventueel zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift
 • zonnebril (en best ook skibril)
 • evt. goede crème tegen huidirritatie

Eet- en drinkgerei

 • thermos
 • brooddoos

Diversen

 • leesvoer en gezelschapsspelletjes voor ‘s avonds
 • zak –of hoofdlamp
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. je eigen slee.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart. Voor de kinderen jonger dan 12 dien je een kids-ID aan te vragen.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munteenheid van Oostenrijk is de euro. Je kan in de buurt van het hotel met je bankkaart terecht aan bankautomaten. Het is handig indien je van hieruit al wat cash geld meeneemt.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: