Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 6 jaar


8 dagen - prijs € 570

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 6 jaar


8 dagen - prijs € 570

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 6 jaar


8 dagen - prijs € 570

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 6 jaar


8 dagen - prijs € 570

niet meer boekbaar

Spanje - In de canyons van de Pyreneeën - kinderen vanaf 6 jaar


8 dagen - prijs € 570

niet meer boekbaar
Gezinsreis Spanje
Plezier, gezellig samenzijn en avontuur in een overweldigende natuur…daar draait het om tijdens deze reis. Missie Formidabel organiseert deze reis in samenwerking met Aventura Entremontes, dé referentie op gebied van canyoning in de Spaanse Pyreneeën. De gediplomeerde gidsen delen hun passie graag met jou tijdens 2 canyoning-dagen. Bovendien weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.
Prijs: € 570
Reisnummer: 21ES8PLA4
Reisdatum: 14/08/2021 - 21/08/2021
Deelnemers: min. 5 - max. 14
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Natuur op zijn spannendst
 • Canyoning, rappel & klimmen
 • Gieren kijken
 • Historisch Aínsa
 • Camping met zwembad

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8,7

9 Beoordelingen

reviews van klanten

Een fantastische grensoverschrijdende ervaring, voor kind en ouder. Mijn dochter is verkocht, canyoning is helemaal haar ding, ook voor mijn zoon was het top, voor de kinderen van mijn vriend, was het een grensoverschrijdende ervaring die ze nooit meer zullen vergeten :-)

Celien B. -

Prachtige streek, spannende activiteiten, leuk om te kamperen.

An M. -

Dag 1

Van harte welkom op de camping in Ainsa. Vanaf 15 u. kan je je tent opzetten. Afspraak om  20 u. aan de receptie voor avondmaal, weekbriefing en kennismaking.

Dag 2

Op onze eerste dag trekken we er te voet op uit om de regio te verkennen én om het rapellen aan te leren. Veilig en zonder schrik boven een hoge rotswand hangen, langs een touw naar de begane grond rapellen en jezelf beneden losmaken; het klinkt moeilijk maar na deze dag is het échte werk in een natte canyon peanuts! 

Dag 3

Gewapend met een moderne uitrusting én de ervaring van de dag voordien, kunnen we ten volle genieten van de meest complete van alle bergsporten: canyoning! Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud. Niets is verplicht, je kan de sprongen altijd vermijden. 

Dag 4

In de voormiddag gaan we de wekelijkse markt in Aínsa bezoeken en door de smalle straatjes kuieren. In de namiddag lonkt het zwembad of de bergrivier voor een frisse duik. Rustig aan, want we hebben nog drukke dagen voor de boeg.

Wist je dat Aínsa een middeleeuws bergdorpje is? Het is prachtig gelegen tegen de achtergrond van de spectaculaire rots Peña Montañesa en aan de samenvloeiing van 2 rivieren. Het heeft ook een lager gelegen en modern centrum met winkels enzo. 

Dag 5

We trekken terug naar een canyon maar deze keer voor een kloofwandeling waarbij je helemaal niet zo nat wordt (tenzij je natuurlijk een sprong waagt in het heerlijke water). We moeten wel de touwen boven halen voor een hoge rappel langs een indrukwekkende rotsformatie en nadien wandelen we door de kloof tot op het einde, waar je een lekkere duik kan nemen in een aantal kleine poeltjes.   

Dag 6

In de voormiddag maken we in Ainsa een korte wandeling langs een aantal 'miradores', uitzichtspunten van waar je een prachtig zicht hebt in de canyons, en van waar je ook roofvogels (waaronder de met uitsterven bedreigde lammergieren) kan spotten. We trekken naar een speciale voederplaats waar slachtafval gestort wordt (een ecologisch project met duiding in het Nederlands, dus geen roofvogelshow). Het is echt een spektakel om te zien hoe 200 à 300 gieren boven onze hoofden cirkelen en wachten tot ze kunnen afdalen.

In de namiddag trekken we naar het stuwmeer voor een sessie SUP oftewel Stand Up Paddling. Rechtopstaand op een grote surfplank maken we een verfrissende tocht over het helderblauwe water.  

Dag 7

Op de laatste dag duiken we nog eens terug een van de vele canyons van de streek in. En ja, canyoning IS de leukste aller bergsporten!

Dag 8

Afscheid na het ontbijt en terug richting Belgenland.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

€ 570 voor alle leeftijden
Voorschot: € 180 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies op camping met eigen materiaal
 • 7 ontbijten
 • 6 avondmalen 
 • volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • professionele gidsen voor de activiteiten
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • het vervoer heen en terug
 • lokale transfers
 • avondmaal op dag 4
 • dranken 
 • persoonlijke uitgaven 
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz. 
 • verplichte reisongevallenverzekering (al dan niet via Missie Formidabel)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 14 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Belangrijk

Voor alle boekingen gemaakt na 26 mei geldt - afwijkend van onze algemene policy - dat je deze reis niet kosteloos kan annuleren wanneer de regio bij vertrek code rood heeft. Code rood betekent geen reisverbod, maar slaat op het aantal besmettingen in de hele regio. De plaats waar de reis plaatsvindt valt mee onder die code, maar telt wegens de afgelegen ligging echter een laag aantal besmettingen. Check voor je terugreis de richtlijnen die de Belgische overheid oplegt voor reizigers terugkerend uit gebieden met code rood.

Leeftijd

 Je moet de leeftijd van 6 jaar  bereikt hebben op het moment van de reis. Geen uitzonderingen mogelijk.

Fysiek niveau

Op zich is dit geen fysiek zware reis, maar we geven graag wat bijkomende info over wat er je op fysiek niveau te wachten staat.

 • De trajecten naar en van de plaatsen van de canyoning gebeuren deels met de auto en dan verder te voet. De wandeltrajecten zijn op zich niet ver of zwaar, maar zeker op de terugweg, na een activiteit als iedereen moe is, is er wat 'doorzettingsvermogen' vereist. Maar in de praktijk blijkt dat best mee te vallen. 
 • Je bent tijdens de canyoning actief bezig met zwemmen, klauteren, klimmen, rapellen… En dat alles met een dagrugzak en stroef neopreenpak, in stromend water, op soms zeer oneffen terrein. 
 • Tijdens alle groepsactiviteiten neemt iedereen een deeltje van het materiaal voor zijn rekening. Ook van de kinderen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen door een helm te dragen, of de picknick van de ouders,... . 
 • Voor geen enkele activiteit heb je voorafgaande kennis of ervaring nodig. Wel moet je avontuurlijk ingesteld zijn en een groepsmentaliteit hebben. We leren je op een veilige manier de basis van de verschillende bergsporten aan. Wil je meer leren, of laat je je liever gewoon leiden door de gids? Je beslist zelf hoe ver je gaat! 
 • Voor de canyoning moet je vlot 25 m kunnen zwemmen. 

Logies

Je logeert op een camping in Ainsa, rustig gelegen en op wandelafstand van het centrum van het dorp. Het is een ruime camping met schaduw, zwembad, bar en restaurant. Nachtrust wordt gerespecteerd en het sanitair wordt dagelijks meerdere malen gepoetst. 

Je dient zelf je kampeer- en slaapmateriaal mee te brengen.


Maaltijden

 • 7 ontbijten en 6 avondmalen zijn inbegrepen. Op dag 4 zorg je zelf voor het avondmaal. Je kan er met het gezin of met de groep op uit of op de camping koken.
 • Het ontbijt is eenvoudig maar verzorgd (brood en beleg, fruit, ontbijtgranen, melk en koffie) en wordt opgediend rond 9 u. Voor een picknick kan je de nodige aankopen doen in het winkeltje van de camping. Het avondmaal wordt geserveerd rond 20 u. en bestaat uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Water en wijn zijn inbegrepen. Op het menu staan eenvoudige plaatselijke gerechten, vegetarisch mogelijk op aanvraag.
 • Gezien het late uur van avondmaal, is het aangeraden om energierijke snacks te voorzien; we zijn immers een ganse dag actief bezig. Breng dus vanuit België je lievelingstussendoortjes mee.

Op goede voet

op goede voet

'Missie Formidabel', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Dit is een reis waarbij je zelf instaat voor het vervoer, zowel de reis van België naar Ainsa als alle transfers ter plaatse. Er wordt dus ter plaatse geen enkele vorm van gemeenschappelijk vervoer voorzien.

 • Met het openbaar vervoer: trein tot Lourdes + huurwagen tot Ainsa (170 km).
 • Met eigen wagen (Brussel-Ainsa: ca. 1200 km).Op je route liggen enkele interessante plaatsen waar je kan overnachten, bv. de charmante historische steden Orléans en Cahors. (Hou rekening met het ecovignet.)
 • Met het vliegtuig naar bv. op Zaragoza (180 km) of Toulouse (240 km) of Barcelona (290 km) + verder met huurwagen.

Kleine gezinnen kunnen evt. samenreizen. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). Je kan ook samen een huurwagen huren. 

Je kan naar keuze zelf je vlucht/treinreis/huurwagen boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maken de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met het vervoer;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht. je krijgt ook een wegbeschrijving in de vertrekinfo.


Klimaat

In de zomermaanden mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Temperaturen rond 25 à 30° en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar… dat neemt niet weg dat het weer in de bergen af en toe grillig kan zijn; hevige wind en onweders kunnen altijd voorkomen, zij het meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af, dus warme kledij moet zeker in je bagage zitten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Voor de canyoning krijg je een complete uitrusting ter beschikking, bestaande uit een neopreenpak en -sokken, helm, gordel, waterdicht tonnetje en een rugzak. Je dient zelf schoenen te voorzien. 

Voor het klimmen draag je lichte en soepele kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Wij zorgen voor speciale klimschoentjes, een gordel en een helm. 

Bagage

 • rugzak, reistas of valies
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • wandel- of sportschoenen (waarmee je een eindje kan stappen; wegens de vaak rotsachtige ondergrond zijn dichte schoenen aangewezen)
 • sportschoenen die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de canyoning (geen crocs, kajak- of surfschoentjes. Hou er rekening mee dat je er een neopreensok van 3 mm in moet kunnen dragen. (*)
 • evt. lichte (sport)schoenen, sandalen of slippers voor ‘s avonds
 • (wandel)kousen.

(*) Speciale canyoningschoenen (vanaf maat 33 tot 49) kan je eventueel ter plaatse huren aan € 3 per persoon per dag, en dit zolang de voorraad strekt. Voorzie dus in elk geval ook zelf gepast schoeisel.

Kledij (de ‘normale’ outfit voor een zonnige vakantie)

 • lichte en soepele broeken/shorts/bermuda’s
 • wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • zwembroek/badpak
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoeken (voor de activiteiten is een handdoek in microfiber handig; droogt snel en neemt weinig plaats in)
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drinkfles (geen al te mooi exemplaar, want het kan wel wat blutsen oplopen)
 • evt. zakmesje (om een stuk fruit te schillen)

Diversen

 • Europese ziekteverzekeringskaart (verplicht voor elke deelnemer!)
 • rijbewijs 
 • documenten reisongevallenverzekering
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. verrekijker
 • evt. gezelschapsspelletjes
 • evt. (niet smeltbare) tussendoortjes 
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. oude deken of vuilzak om in de wagen te leggen onder vuil materiaal
 • kampeer- en slaapgerief.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart of kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In het centrum van Ainsa bevinden zich meerdere geldautomaten. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de concrete afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   
Poco Loco 1
Poco Loco 2