Frankrijk - Avonturenweek in de Pyreneeën


8 dagen - prijs € 970

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Pyreneeën


8 dagen - prijs € 970

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Pyreneeën


8 dagen - prijs € 970

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Pyreneeën


8 dagen - prijs € 970

niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Pyreneeën


8 dagen - prijs € 970

niet meer boekbaar
Gezinsreis Frankrijk
Het natuurreservaat 'Néouvielle' is een wondermooi stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën met prachtige bergmeren, omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental drieduizenders. Vanuit een klein dorpje in de Vallée d’Aure trekken we er elke dag op uit om ons in een of ander buitensportavontuur te storten.
Prijs: € 970
Reisnummer: 21FR8NVA1
Reisdatum: 31/07/2021 - 7/08/2021
Deelnemers: min. 8 - max. 15
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

12

40
Deelnemers in optie:

11

51

Is dit iets voor jou?

 • Afwisseling troef in een zonnige bergstreek
 • Bergwandelen langs diepblauwe meren
 • Avonturenparcours, rotsklimmen, rafting en canyoning
 • Comfortabele chambre d'hôtes
 • Gezellige en lekkere table d'hôtes

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9

5 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was mijn eerste avontuurlijke reis in dit genre. Met zoonlief ons aangesloten bij een leuke bende andere sportievelingen. Ik weet eigenlijk niet wat het meest doorslaggevend is geweest om deze reis zo memorabel te maken: de heerlijke B&B, de gezellige groep, de idyllische uitstapjes en activiteiten, de prachtige natuur, het lekker eten en drinken, het kunnen samen sporten en grenzen verleggen met mijn zoon,... Echt een toppertje deze reis. Jullie zien mij zeker nog terug.

Veerle T. -

Op de terugweg naar huis heeft mijn 9-jarige zoon 'beslist' dat we dezelfde reis volgend jaar gewoon opnieuw doen. Dat zegt alles!

Jo V. -

Gezinsvakantie waarbij ieder de mogelijkheid krijgt zijn eigen grenzen te verleggen.

Vanessa V. -

Dag 1

Je wordt verwacht tussen 16 en 19 u. in de charmante B&B, gelegen in Cadéac, een typisch dorpje aan de voet van het massief. De Vlaamse uitbaters ontvangen ons vanavond voor de eerste keer aan de gastentafel.

Dag 2

Deze regio laat zich vooral aan wandelaars van zijn mooiste kant zien en dus gaan we tijdens deze reis drie dagen te voet op stap.

Voor de tocht vandaag rijden we eerst met de auto naar Granges d’Astau (ca. 45 min.). De wandeling naar Lac d’Oô is een absolute klassieker in deze streek. Ze brengt ons naar een prachtig meer met een indrukwekkende waterval aan de overzijde en met een refuge aan de oever. Nog mooier wordt het als je verder de hoogte in wandelt, tot boven de waterval naar de volgende hut, de refuge d’Aspingo. Hier, aan het einde van de vallei, hebben we zicht op de hele bergketen rondom en op nog 2 mooie bergmeertjes. De weg terug is dezelfde als de heenweg.

Optie 1: tot Lac D’Oô en terug, 400 m stijgen en weer dalen.
Optie 2: tot refuge d’Espingo en terug, 850 m stijgen en weer dalen.

Dag 3

Deze voormiddag is het rotsklimmen geblazen, uiteraard met initiatie door een ervaren gids en een goeie uitrusting.

Om de adrenaline nog wat op peil te houden, wagen we ons in de buurt van Saint-Lary aan een avontuurlijk traject ons langs touwbruggen, kabels en platformen, door de bomen, over rotsen en snelstromend water. Er zijn verschillende niveaus mogelijk. Voor de supermoedigen is er op het einde een 'death ride' van 800 m.

Dag 4

We trekken opnieuw de wandelschoenen aan voor een parel van een tocht in het hart van de Néouvielle. Vanaf het Lac de L’Orédon gaan we omhoog langs de mooi gelegen meertjes van Les Laquettes naar de stuwdam van het mooie Lac d’Aubert. Wie nog een tandje wil bijsteken, kan verder wandelen naar het volgende meer, het Lac d’Aumar, en de col d’Estoudou, met prachtige zichten op de omgeving. Een in een derde fase kan je doorsteken tot de top van de Soum de Montpelat vanwaar het uitzicht helemaal adembenemend is. De afdaling gebeurt langs dezelfde weg.

Optie 1: naar Lac d’Aubert en terug, 300 m stijgen en weer dalen
Optie 2: naar Lac d’Aumar en Col d’Estoudou, 400 m stijgen en weer dalen
Optie 3: naar de Soum de Monpelat, 600 m stijgen en weer dalen.

Dag 5

We ruilen de wandelschoenen in voor rubberen rafts en varen de rivier la Neste af, van Vielle Aure tot Arreau, een traject van een goeie 10 km. Tijdens het eerste deel blijft het water nog vrij rustig en geniet je volop van de mooie natuur. Daarna duikt de rivier de Cadéac-kloof in en zorgen stroomversnellingen voor actie en avontuur!

De namiddag is vrij. Je kan die doorbrengen met een boek in de tuin, al  fietsend of wandelend of bij het openluchtzwembad in de buurt (= aanrader!).

Dag 6

In de late ochtend zetten we aan voor een tocht van een kleine 2 uur en die ons 500 m de hoogte inbrengt naar de idyllische bergweides van Castillac. Hier staat een mooi gerestaureerd berghutje waar we genieten van een uitgebreid aperitief en een smakelijke BBQ. De rest van de namiddag houden we het rustig. Terug naar beneden gaat het, zoals gewoonlijk, wat sneller.

Dag 7

Samen met ervaren gidsen genieten we vandaag ten volle van de meest complete aller bergsporten: canyoning! Glijden, zwemmen en - voor de moedigen - eventueel ook springen (maar dat hoeft dus niet). We ervaren de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor jong en oud! Voor de canyoning krijg je een uiterst complete uitrusting ter beschikking, bestaande uit een neopreenpak, helm, gordel, waterdicht tonnetje. De canyoning tocht gaat meestal door in één van de Spaanse canyons, net over de grens (ca. 1 u. rijden). Een beter einde van de reis kunnen we ons niet voorstellen.

Dag 8

Zo'n week vliegt voorbij! Nog één keer ontbijten we samen en dan is het 'au revoir'.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

€ 970 voor alle leeftijden


Voorschot: € 300 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8 (incluis wijn bij het avondeten)
 • Nederlandstalige begeleiding
 • professionele gidsen voor de activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de activiteiten 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • het vervoer heen en terug
 • korte lokale transfers
 • overige dranken
 • evt. activiteiten tijdens de namiddag van dag 5.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Begeleiding:

Eva Van Lokeren


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 15 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

  Zoals je in het dagschema kan lezen, zijn er lichtere en zwaardere varianten bij 2 van de 3 wandelingen.

Je hebt geen ervaring nodig voor de andere activiteiten maar je bent wel iemand met zin voor avontuur en enige sportieve aanleg. Voor de canyoning en de rafting moet je vlot 50 meter kunnen zwemmen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Eenvoudige maar verzorgde chambre d’hôtes met ingesloten tuin in het authentieke daldorpje Cadéac. Het ligt aan de poorten van het Parc Naturel Néouvieille en aan de voet van talrijke Pyreneeëncols. Er zijn 5 kamers met badkamer en toilet, een gezellig salon en een eetplaats. Bed- en badlinnen is aanwezig.

Dit zijn de beschikbare kamers:

 • kamer met dubbel bed en twee enkele bedden - 4 personen
 • kamer met twee enkele bedden - 2 personen
 • kamer met dubbel bed en mogelijkheid tot extra bed - 2 of 3 personen
 • kamer met dubbel bed en mogelijkheid tot extra bed - 2 of 3 personen
 • kamer met dubbel bed en stapelbed - 4 personen

Maaltijden

Het ontbijt en 5 avondmalen nemen we in het logies. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee (best een lunchbox voorzien). Een keer is er BBQ in de bergen en 1 keer gaan we dineren in een restaurant in de buurt.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.

Op goede voet

op goede voet

'Missie Formidabel', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer niet inbegrepen in de prijs. In het kader van het programma heb je ter plaatse een auto nodig.

 • Je kan per trein naar Toulouse of Lannemezan en verder met een huurwagen (resp. nog 135 of 30 km).
 • Met de wagen bedraagt het traject Brussel-Cadéac ca. 1130 km. Het is aangeraden om onderweg te overnachten, bv. in de mooie stad Orléans. Wij kunnen je helpen met het zoeken naar een hotelletje. (Hou rekening met het ecovignet.)
 • Twee kleine gezinnen kunnen kostendelend samenrijden. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 
 • Je kan met Ryanair vliegen naar Carcasonne en verder met een huurwagen (230 km) of met Brussels Airlines naar Toulouse en verder met een huurwagen (135 km).

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Missie Formidabel, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Klimaat

In de zomermaanden mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Temperaturen rond 25 à 30° en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar… dat neemt niet weg dat het weer in de bergen af en toe grillig kan zijn; hevige wind en onweders kunnen altijd voorkomen, zij het meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak, reistas of koffer
 • degelijke dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • sportschoenen die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de rafting en canyoning (geen crocs, kajak- of surfschoentjes.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoeken (enkel nodig voor de buitenactiviteiten)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

 Diversen

 • zaklamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart of kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit geld meeneemt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.

 


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: