Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Oostenrijk - Avontuurlijke kloventocht in Salzburgerland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Gezinsreis Oostenrijk
Ten zuiden van Salzburg ligt het Saalachtal, een spectaculair en fotogeniek stukje Oostenrijk. Kilometerslange wandelpaden banen zich een weg doorheen spectaculaire kloven of 'Klammen' met loodrechte wanden, langs bergriviertjes en bizarre rotsformaties. Vanuit een comfortabel en gezellig hotel ontdekken we dit wildromantisch paradijs voor jonge en minder jonge bergwandelaars met zin voor avontuur. 
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 22AT8SBA1
Reisdatum: 7/08/2022 - 14/08/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 15
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Mooie kennismaking met bergwandelen
 • Spectaculaire kloven
 • Bruggen en watervallen
 • Oostenrijkse 'Gemütlichkeit'
 • Goed hotel met binnenzwembad en sauna.

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie wandelvakantie in een schitterende omgeving met een uitdagende beklimming op de tweede dag. Alsook het hotel is een aanrader.

Frederic V. -

Dag 1

Aankomst in het hotel St.Martin-bei-Lofer vanaf de namiddag. Wie zin heeft, kan al eens het zwembad of de sauna uitproberen. Om 18 uur spreken we af voor het avondmaal.

Dag 2

Met de kabellift zoeven we de hoogte in naar het prachtige graasgebied van de Loferer Alm (1425 m). Een alm is een grazige hoogvlakte, zoals je die in de Alpen wel vaker aantreft, waar het vee aan het begin van de zomer naartoe werd gebracht om er te grazen. Over het watervalpad wandelen we terug naar beneden.

10 km, 140 m stijgen en 700 m dalen.

Wist je dat de koeien op het einde van de almzomer voor de terugkeer naar het dal behangen werden met linten, denappels en spiegeltjes om duivels, heksen en andere boze geesten te verjagen?

Dag 3

Wandeling naar het kerkje van Maria Kirchental. We genieten er van het prachtig panoramisch zicht en nemen dan de oude pelgrimsweg terug naar het dal. Langs de oude molen wandelen we de Strohwollner-kloof in om langs de Saalach-rivier terug bij het hotel aan te komen. Zijn je benen nog niet moe? Wandel dan nog een uurtje verder naar Scheffsnoth en ga over de indrukwekkende 'Teufelssteg' (Duivelsbrug) naar het centrum van Lofer. In het centrum vind je het plaatselijke zwembad voor een plons of je kan genieten van een terrasje alvorens terug te wandelen naar het hotel.

11 of 15 km - ca. 570 hoogtemeters

Dag 4

We nemen de bus (15 min.) naar Saalfelden. Hier starten we de pittige klim, met het ene mooie uitzicht na het andere, naar de Peter Wiechenthaler hut. We picknicken aan deze charmante ouderwetse houten hut, gelegen op 1752 m, en keren via dezelfde route terug.

14 km  - 960 hoogtemeters

Dag 5

Korte transfer naar Unken. Door de smalle vallei van de rivier de Saalach en langs pittoreske gehuchtjes wandelen we naar de Aschauer Klamm met haar watervalletjes, alpenbloemen en natuurlijke stuwbekkens.

The best is yet to come, want ook de indrukwekkende Innersbachklamm ligt op ons pad. Het water van de Innersbach stort zich hier in zes trappen in de diepte, waar het een kolkend keteldal heeft uitgesleten. Op het eerste zicht lijkt de kloof ontoegankelijk, maar door een ingenieus netwerk van ladders en trappen, vaak vlak boven het bruisende water, kan je dit geologisch wonder toch verkennen.

En het is nog niet gedaan! We trekken nog door de Mayrbergklamm en donkere bossen naar het groene, door de Loferer Steinberge beschutte graasgebied de Auer Wiesen. Via de Hubertuskapelle en over de hellingen van de Grossen Hundhorn bereiken we de Luftensteinpas en tenslotte St.Martin-bei-Lofer.

20 km, 400 m stijgen en 400 m  dalen.

Dag 6

Vandaag volgt de onvergetelijke afdaling door de duizelingwekkende Seisenbergklamm, 600 m lang, 50 m diep en op sommige plaatsen slechts 80 cm breed. Het hoeft niet te verwonderen dat de mensen in vroegere tijden deze kloof als de woonplaats zagen van geesten, kobolden en demonen. 

15 km, 500 m stijgen en 500 m dalen.

Dag 7

Niks rustig uitbollen bij Missie Formidabel! Vandaag bezoeken we de Lamprechtshöhle en trekken door de Vorderkaserklamm. Het ene is een van Europa's grootste grottenstelsels, een netwerk van ondergrondse gangen, zalen, watervallen en meertjes. En van het andere laten we bijgevoegde foto spreken...

12 km, 100 m stijgen en 100 m dalen.

Terug in het hotel genieten we van een laatste plons in het zwembad, een goeie saunabeurt en van het laatste avondmaal.

Dag 8

We nemen afscheid na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • begeleiding
 • lokale transfers
 • Saalachtal-Card (kortingkaart)
 • BTW.

Prijs

€ 830

Kinderen (op kamer ouders):
10 t.e.m. 14 jaar: € 490
vanaf 15 jaar: € 560


Voorschot: € 250 per persoon

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. bijkomende activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 15 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Kinderen

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau .

De afstanden en hoogteverschillen vind je in het dagschema. Als je lijdt aan zware hoogtevrees, kunnen sommige stukken over trappen wel een probleem vormen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in een kindvriendelijk en comfortabel hotel met ruime kamers met privé-badkamer, binnenzwembad en met plaats om te spelen buiten. We mogen gratis gebruik maken van het zwembad, de sauna, de tennis- en fun-court. Er is WIFI.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick.

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Heen- en terugreis

Bij deze reis is het vervoer niet inbegrepen in de prijs. Dit zijn de mogelijkheden:

Met openbaar vervoer

Trein naar Salzburg (8 à 9 u. sporen met enkele overstappen) en verder per bus tot St-Martin bei Lofer (1u.20min. rijden).

Met eigen wagen

De afstand Brussel-Sankt Martin bei Lofer bedraagt met de auto ca. 900 km. Kleine gezinnen kunnen kostendelend samenrijden. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Missie Formidabel, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgeslo­ten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. 

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.

 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).

 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • wind-en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)jas
 • fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • zwembroek-badpak
 • short/bermuda
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op grote hoogte afkoelen).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift.

Eet-en drinkgerei

 • drankfles - -zak
 • evt. zakmesje (om een appel te schillen onderweg bv.)

Diversen

 • evt. gezelschapsspelletjes voor 's avonds
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • keeltabletten of –spray

Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart en kids-ID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

 


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: