Tsjechië - Multisport in Boheems Zwitserland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Tsjechië - Multisport in Boheems Zwitserland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Tsjechië - Multisport in Boheems Zwitserland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Tsjechië - Multisport in Boheems Zwitserland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Tsjechië - Multisport in Boheems Zwitserland


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Gezinsreis Tsjechië
Vlakbij de Duitse grens ligt het Nationaal Park Boheems Zwitserland; een schilderachtig groene regio van rivieren en diepe kloven opgesmukt met mysterieuze rotstorentjes en -figuren, grotten, bogen en steile wanden. Samen met de rivier de Elbe spelen ze de hoofdrol tijdens deze avonturenweek. Wandelend, fietsend, klimmend en varend ontdek je dit mooie, raadselachtige landschap dat menigmaal het decor vormde voor sprookjes en films.
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 22CZ8BZA1
Reisdatum: 23/07/2022 - 30/07/2022
Deelnemers: min. 8 - max. 18
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Mooie setting
 • Afwisselende, uitdagende activiteiten
 • Gezellige hotels met lekker eten 

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8,5

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Een echte belevenisvakantie! Lange en fysiek niet te onderschatten wandelingen in een mooi decor, fietsen, raften, klimmen, het heeft het allemaal. Voor wie graag een intensieve week beleeft in een land van sprookjesachtige rotsen en veel groen: perfect! Enkel geen aanrader voor vegetariërs - maar het vlees is in Tsjechië zo heerlijk dat je makkelijk een paar dagen een overdosis aankan.

Sofie D. -

Superleuke gezinsreis met prachtige wandelingen en vol spannende en avontuurlijke activiteiten in een heel mooi natuurpark! Een echte aanrader!

Tineke M. -

Dag 1

Aankomst in het hotel in het dorpje Doubice, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Tijdens het avondmaal maken we kennis met elkaar en met de begeleider.

Dag 2

De volgende drie dagen gaan we al wandelend op ontdekking in het hart van het nationaal park Boheems Zwitserland, een gebied dat al sedert eind 19de eeuw door wandelaars gesmaakt wordt. We laten er geen gras over groeien en trotseren vandaag smalle, in de rotsen uitgehouwen trappenpaden en dalen af in de vallei van de rivier Pavlino Udolí, een ijskoude stroom die smalle en diepe kloven heeft uitgesleten in de zandstenen rotsen en die naar en het dorpje Jetřichovice leidt. 

15 km wandelen, 626 m stijgen en 658 m dalen.

Tweede overnachting in Doubice.

Dag 3

Vandaag nemen we de bus naar Jetřichovice, het eindpunt van onze vorige wandeling. Vanuit Jetřichovice starten we met een mooie, maar pittige klim naar de Mariina Skala-uitkijkhut. Laat je vanuit de hut overdonderen door de bizarre wereld van de zandstenen torens. We zetten onze wandeling verder naar de 2 volgende uitkijkhutten van Wilhelmina en Rudolf. Ons pad loopt verder hoog in de heuvels en biedt prachtige zichten op de omgeving. De wandeling eindigt bij de gigantische rotsformaties Šaunštejn, waarna we de bus terug nemen naar het logies.

Als het weer oké is, kunnen we naar een nabijgelegen meertje gaan om te zwemmen.

11 km wandelen, 794 m stijgen en 741 m dalen.

Derde overnachting in Doubice.

Dag 4

We maken een busritje naar Mezní Louka. Daar start de wandeling rond de rotsformatie Pravčice Brana. De unieke schoonheid van deze plaats inspireerde Hans Christian Andersen in zijn sprookjes én ze werd gebruikt als filmset voor de Walt Disney film ‘De kronieken van Narnia’. En alsof het nog niet genoeg is, wandelen we verder naar de Edmund Kloof. Waar de kloof te smal wordt, varen we verder met een bootje tussen de hoge en met mos begroeide rotsen. 

15 km wandelen, 774m stijgen en 776 m dalen.

Vierde overnachting in Doubice.

Dag 5

De rivier de Elbe stroomt door de diepste zandstenen canyon van Europa, een fantastische plaats voor een rustige boottocht in een raft, geschikt voor het ganse gezin. Door de stroming op de Elbe glijd je door een bucolisch landschap van bizarre rotstorentjes en dichte wouden tot aan de kade van het kleine dorpje Schmilka aan de Duitse zijde van de grens. Van hieruit fietsen we langs de oevers van de Elbe terug naar ons tweede logies, een hotel in het stadje Děčín, gelegen aan de rivier de Elbe. Het plaatsje heeft een prachtig oud centrum en een mooi kasteel dat hoog boven de rivier de Elbe uittorent.

Rafting: 15 km. - Fietsen: 15 km.

Eerste overnachting in Děčín.

Dag 6

In de voormiddag wagen we ons aan een ‘via ferrata’ wat letterlijk ‘ijzeren weg’ betekent. Met behulp van stalen kabels, haken en touwen en hangbruggen baan je je een weg omhoog tegen de steile rotswanden. Het parcours hier in Děčín is toegankelijk voor iedereen en uiteraard worden we begeleid door een ervaren instructeur. 

Na de lunch kan je kiezen voor een schattenjachtspel in de historische binnenstad of je gaat voor een namiddagje waterpret in het aquapark dat zich op 10' wandelen van het hotel bevindt.

Via Ferrata: 2 uur (verschillende routes en moeilijkheidsgraden mogelijk).
Schattenjacht: 2 à 3 uur.

Tweede overnachting in Děčín en BBQ vanavond.

Dag 7

Transfer naar de top van de Děčínský Sněžník, met z’n 723 m de hoogste (tafel-)berg van het Elbezandsteengebergte. Na het adembenemende uitzicht, bezoeken we het unieke rotsdorpje Tisa. Het ligt te midden een bijzonder fraai natuurlandschap met bizarre rotsen die ontstonden door duizenden jaren erosie. We maken een korte wandeling door de kloven, langs trapladders en langsheen de rotsformaties. De terugkeer naar Děčín is wel speciaal: met een step over een 'downhill-fietspad' zonder verkeer. Je kan kiezen tussen paden van verschillende lengte.

Derde overnachting in Děčín.

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt. Nieuwe vriendschappen zijn gesmeed. Tot de volgende keer!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 270 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • vermelde boottochten
 • 3 transfers met openbaar vervoer
 • 1/2 dag rafting
 • 1/2 dag fietsen
 • downhill-steptocht
 • via ferrata met professionele begeleiding
 • inkomgeld aquapark of gebruik materiaal voor schattenzoektocht
 • inkomgeld rotsformatie Pravčice Brana
 • Nederlandstalige begeleider
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. activiteiten op vrije momenten
 • evt. verzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 18 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau , waarvoor een goede fysieke conditie noodzakelijk is aangezien er heel wat gestegen en gedaald wordt. Sommige passages over trappen (zie foto's) kunnen wat tegenvallen als je hoogtevreesgevoelig bent. Deze passages kunnen echter omzeild worden.

De overige activiteiten (rafting en downhill step ) zijn haalbaar voor kinderen vanaf 10 jaar en vereisen geen ervaring.

De fietstocht is 15 km. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachting in 2 comfortabele hotels, telkens in kamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het hotel en 's middags is het picknicken geblazen.

Vervoer

De heen- en terugreis is niet inbegrepen. Voor deze reis heb je ter plaatse geen auto nodig, waardoor je gemakkelijk je reis kunt plannen met het openbaar vervoer. Je kan de reis eventueel combineren met een citytrip in Berlijn, Dresden of Praag.

Dit zijn de mogelijkheden:

Met de trein

De vlotste verbinding om naar Děčín te reizen is per trein. Je kan vertrekken vanuit:

 • Antwerpen: Per Deutsche Bahn-bus reis je naar Düsseldorf, waar je de trein neemt naar Berlijn. Vanuit Berlijn steek je per trein de grens over naar Děčín. De verbinding Antwerpen-Děčín kan met 2-3 overstappen gemaakt worden. De totale reisduur bedraagt +/- 12u. 
 • Brussel: Je reist vanuit Brussel-Zuid naar Frankfurt. In Frankfurt stap je over op de trein naar Dresden, waar je de trein verder neemt naar Děčín. De verbinding Brussel-Děčín kan met 2-3 overstappen gemaakt worden. De totale reisduur bedraagt +/- 11u. 
 • Wens je vanuit andere stations te vertrekken of een dag vroeger heen te reizen of later terug te keren? Aarzel niet ons te contacteren voor een voorstel voor de trein, extra nachten....
 • Vanuit Děčín kan er een transfer naar het eerste logies worden voorzien en een transfer van Doubice naar Decin op dag 5 (20 euro p.p.)

Dienstregelingen treinen: Deutsche Bahn

Met de wagen

De afstand vanuit Brussel tot Doubice bedraagt ongeveer 850 km. Je kan de wagen achterlaten op de parking van het hotel gedurende de ganse reis. Voor het gebruik van de autosnelwegen in Tsjechië heb je een wegenvignet nodig, dit kan je aankopen bij tankstations en bij de grensovergang. Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, milieumaatregelen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht.  

Per vliegtuig

 • Vlucht tot Dresden (Duitsland) en verder met het openbaar vervoer. Er is een zeer regelmatige treinverbinding naar Děčín (2 x overstappen, ritduur: 46', prijs ca. € 18). Je kan ook kiezen met privé transfer van Praag tot Děčín: ca. 1u10 min. 71 km.
 • Vlucht tot Praag (Tsjechië) en verder met het openbaar vervoer. Er is een zeer regelmatige treinverbinding naar Děčín (1 x overstappen, ritduur: 1u28', prijs ca. € 8). Je kan ook kiezen met privé transfer van Praag tot Děčín: ca. 1,5 uur. 110 km.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Missie Formidabel/Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Missie Formidabel, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Op goede voet

op goede voet

'Missie Formidabel', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.

Klimaat

Over het algemeen kan worden gesteld dat het in deze regio tijdens de zomermaanden vaak mooi en zonnig weer is. In de kloven tussen de rotsen is het aangenaam fris. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 •  reistas of koffer
 • dagrugzak

Schoeisel

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • wind-en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)jas
 • fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • zwembroek-badpak
 • short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift.
 • zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. zakmesje (om een appel te schillen onderweg bv.)
 • lunchbox

Diversen

 • evt. gezelschapsspelletjes voor 's avonds
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. waterschoenen/sandalen om te zwemmen in het stuwmeer

EHBO

Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • keeltabletten of –spray

Reisdocumenten

Voor reizen naar Tsjechië volstaat je identiteitskaart of kidsID (tot 12 jaar). Tip: maak een kopie of foto van je identiteitskaart en neem deze mee.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

Hoewel de Tsjechische Kronen of “Koruna” de officiële munt van Tsjechië is, wordt ook de Euro in Boheems Zwitserland door alle restaurants en hotels aanvaard. In de stad Děčín kan je vlot geld afhalen. Je voorziet best een kleine hoeveelheid Tsjechische Kronen, aangezien het meeste met de kaart of cash met euro’s kan betaald worden.

Voor de wisselkoersen verwijzen we naar Oanda


Gezondheid

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: