Spanje - Missie Mallorca


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Spanje - Missie Mallorca


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Spanje - Missie Mallorca


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Spanje - Missie Mallorca


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Spanje - Missie Mallorca


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Gezinsreis Spanje
Mallorca verrast, zoveel is zeker. De diversiteit aan landschappen is enorm: van grillige rotsformaties over pittoreske dorpjes, machtige bergtoppen tot paradijselijke strandjes en steeds die prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. In het voorjaar is het er nog niet té warm, de rivieren staan vol water en de natuur staat in bloei, niet in het minst de sinaasappel- en citrusbomen. Wij trekken naar het minder toeristische noordwesten  en afwisseling is de rode draad door deze reis.
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 22ES8MLA1
Reisdatum: 2/04/2022 - 9/04/2022
Deelnemers: min. 8 - max. 18
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Water- en bergavontuur
 • Variatie troef: wandelen, canyoning/coasteering, fietsen
 • Genieten van stadjes en terrasjes
 • Bezoek aan Palma

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9,5

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer gevarieerd programma, uitstekende begeleiding, prachtig eiland, mooie slaapgelegenheid, prima kokkin en villa, toffe formule.

Michaël M. -

Mallorca in al zijn clichés ontkracht: pittige bergwandelingen, canyoning en een mini citytrip in een duurzame formule.

Petra D. -

Prachtige verzichten! Heel veel afwisseling! Perfect om met tieners te doen...

Els T. -

Ideale formule met tieners. Tof, afwisselend, uitdagend. Volop genieten in de natuu Prima locatie.

Barbara P. -

Laat je onderdompelen in de prachtige natuur van Mallorca/Tramontana!

Bert B. -

Fijne combinatie van bergen en zee, wandelingen die niet te licht en niet te zwaar zijn, voldoende rustmomentjes, voldoende alternatieve tussendoortjes (fietstocht, coastering, rustdag).

Annelies L. -

Dag 1

We ontmoeten elkaar op de luchthaven van Palma de Mallorca, de hoofdstad van dit verrassende eiland. Met onze eigen busjes rijden we noordoostwaarts, weg van de stads- en stranddrukte die Mallorca populair hebben gemaakt. Zoals je in de komende dagen zal ondervinden, heeft dit eiland veel meer te bieden.

Vandaag maken we nog een korte wandeling en dineren we gezamenlijk in onze nieuwe stek.  

Dag 2

Pittige dag om mee te beginnen. We wandelen door berg en dal van de Baai van Pollensa naar de Baai van Alcudia. Eerste doel is Coll Baix, een baai & strand als een prentkaart die enkel te voet te bereiken is. Na de strandpicknick en een eerste zwempartij (als het weer meezit) wandelen we vanaf zeeniveau naar het hoogste punt van het schiereiland, La Talaia (495 m). Via de Penya Roja trekken we dan richting Ermita de La Victoria, met aan twee zijden de Middellandse Zee en in de verte het hooggebergte van de Tramuntana.   

Dag 3

"Afwisseling van spijs doet eten", zei een wijze mens ooit. Dus nemen we vandaag de fiets. We rijden door de 'campo', het platteland, volgen de oude stadsmuren van Alcudia, en bezoeken (optioneel) de ruïnes van deze voormalige hoofdstad. Daarna fietsen we door het natuurpark Albufera met z’n moerassen en vogels. Via de strandpaden komen we aan in het toeristische Puerto d’Alcudia. Een welverdiend terrasje aan de haven wacht.  

Wist je dat de beroemde Majorica-parels geen echte parels zijn die gevormd zijn in een oester, maar wel de mooiste namaakparels, gemaakt van opaalglas en parelmoer?

Dag 4

Nu begint het echte werk! We trekken het Tramuntana-gebergte in en wandelen via het Cuber-meer naar de voet van de Coll de 'l Offre met majestueuze uitzichten op de Puig Major, Mallorca’s hoogste. We genieten alweer van vergezichten op zowel het Tramuntana-gebergte als de Middellandse Zee. En daarna begint een lange afdaling door de beruchte Barranc de Biniaraix. We volgen het authentieke pelgrimspad door de nagenoeg ongerepte ravijn en stappen langs de rivier door de kloof met links en rechts watervallen die voor afwisseling zorgen. We eindigen deze wandeling met een terrasje in het mooie dorp Fornalutx.

Dag 5

Mallorca herbergt ook enkele van de mooiste canyons van Europa. We kiezen uit een van de canyons tussen Soller en Pollensa en gaan rappellen, glijden, klimmen, springen en klauteren door de 'torrents' (kloven) die de rivieren hebben uitgesleten. Het water brengt ons op plekken waar we op geen enkele andere manier kunnen komen. Van waterval tot bergmeertje, we moeten erdoor :-)

Afhankelijk van de weersomstandigheden, wordt de canyoning vervangen door coasteering, i.p.v. canyoning: ook klimmen, springen, glijden, abseilen en rappellen, maar dan aan de kust. Extra's hier zijn snorkelen en zwemmen in grotten.

Dag 6

Vandaag staat weer “La Tramuntana” op het menu. Tussen de 2 bergmeren Gorg Blau en Cuber stappen we uit en beginnen aan onze zwaarste dag. En de begeleider heeft vrij want vandaag mogen de kinderen de route zoeken aan de hand van kaarten, routetips en quizvragen. Misschien wacht er wel een leuke verrassing... als het goed gaat tenminste!  Via de oerbossen van Tossal Verds trekken we naar het mooiste dal van de Tramuntana-keten. Een lange (niet heel steile) klim brengt ons aan de voet van de Massanella, met een optionele beklimming tot op 1300 m. We wandelen verder naar de Galileu met vergezichten op het hele eiland en altijd weer de fonkelende Middellandse Zee. Een afdaling over het pelgrimspad van de beroemde GR221 brengt ons bij het klooster van Lluc, waar bij aankomst onze zonden worden vergeven.

Wist je dat een herdersjongen in de 13de eeuw, Lluc genaamd - een madonnabeeldje vond tussen stenen in een rivier? Het beeldje werd bijgezet in een nabijgelegen kerkje, maar was 's anderendaags terug verdwenen. Het lag opnieuw in de rivier en toen werd beslist om op de oever een kapel te bouwen, die later uitgroeide tot het klooster van Lluc.

Dag 7

Last but not least, Sa Costera. We starten onze wandeling bij het uitkijkpunt Mirador de Ses Barques en trekken via de vallei van Avall naar Cala Tuent. Het stuk bij Sa Costera wordt ook wel eens de koningswandeling genoemd en je zal snel merken waarom. Na onze lunch op het verlaten strand van Tuent klimmen we de berg over naar het drukkere Sa Calobra waar de machtige Torrent de Pareis uitmondt in zee. We nemen wat tijd om door de kloof te wandelen met zijn verbazingwekkende natuurpracht. Daarna is er de mogelijkheid (ter plekke te beslissen) om per boot naar Puerto Soller te varen. We sluiten deze topdag af met een lekker etentje in een Mallorcaans restaurant in de oude stad.

Dag 8

Na een relaxed ontbijt rijden we richting zuiden en kunnen we afsluiten met een stadsbezoek aan Palma. We verkennen de oude stad en de befaamde kathedraal. Daarna slenteren we door de authentieke straatje op zoek naar souvenirs. En dan is het 'adiós y gracias' aan Mallorca.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 290 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • eigen kok
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • professionele Engelstalige gidsen voor de groepsactiviteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de groepsactiviteiten 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • vluchten
 • dranken
 • evt. boottocht op dag 7
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 18 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Voor kinderen vanaf 12 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau   en . Je hoeft dus geen atleet te zijn, maar een beetje conditie is wel nodig. Er zijn 4 wandeldagen van 6 u. effectief stappen met toch wel wat hoogteverschillen. De fietstocht is vrij vlak met kleine heuvels.

Je hebt geen ervaring nodig voor de andere activiteiten maar je bent wel iemand met zin voor avontuur en enige sportieve aanleg.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in een rustig gelegen vakantiehuis met privé-kamers voor ieder gezin (of meerdere bij grote gezinnen). De gemeenschappelijke ruimtes zijn ook privé voor de deelnemers aan deze reis. Het huis is van alle comfort voorzien. 


Maaltijden

We ontbijten in ons huis. De lunch is meestal een picknick (salade, boterhammen, pasta,...). ‘s Avonds wordt er voor ons gekookt in het huisje. Wie wil mag mee koken. We werken zoveel mogelijk met lokaal en ecologisch verbouwd voedsel. Twee keer gaan we op restaurant.  


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.


Op goede voet

op goede voet

'Missie Formidabel', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

We hebben ervoor gekozen om deze reis zonder vluchten aan te bieden. Zo kan je vrij kiezen vanaf welke luchthaven je vertrekt of je lowcost wenst te vliegen of je afwijkende reisdata wenst.

Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten). 

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Missie Formidabel, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op Mallorca verplaatsen we ons met onze privé-bus, per fiets en boot.


Klimaat

In het voorjaar is Mallorca een uitgelezen plek in Europa om te reizen. Het is er niet te warm en de rivieren staan vol water. De natuur staat in volle bloei, niet in het minst de vele sinaasappel- en citroenbomen. Daarenboven wordt Mallorca minder druk bezocht in het voorjaar en is de rust een voordeel. Mogelijk nadeel is dat enkele activiteiten weersafhankelijk zijn. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (geen harde koffer)
 • degelijke dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • sportschoenen die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de canyoning (geen crocs, kajak- of surfschoentjes.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoeken (enkel nodig voor de buitenactiviteiten)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

 Diversen

 • zaklamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO-tips

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart en kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit wat cash geld meeneemt. Verder kan je in de centra terecht aan bankautomaten.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   
Missie Mallorca Pasen 2019
Missie Mallorca Pasen 2018