Kroatië - Kampeervakantie aan de voet van het Velebit-gebergte


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Kroatië - Kampeervakantie aan de voet van het Velebit-gebergte


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Kroatië - Kampeervakantie aan de voet van het Velebit-gebergte


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Kroatië - Kampeervakantie aan de voet van het Velebit-gebergte


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Kroatië - Kampeervakantie aan de voet van het Velebit-gebergte


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Gezinsreis Kroatië
Parallel met de kustlijn strekt zich het Velebit-gebergte uit. De bergen zijn er niet zó hoog maar wel woest en wonderschoon. Het is een karstgebergte en dat betekent veel grotten, kloven, breuken, gaten en barsten. Allesbehalve saai dus. Voeg daar bronnen, beken, rivieren, meren en watervallen aan toe en je hebt de ingrediënten voor een week vol afwisseling en avontuur. Onze goed uitgeruste camping (met zwembad en een hele hoop outdoor faciliteiten) bevindt zich naast een bos aan de voet van de bergen.
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 22HR8PVA2
Reisdatum: 23/07/2022 - 30/07/2022
Deelnemers: min. 10 - max. 24
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Onwaarschijnlijk mooi gebergte
 • Comfortabel kamperen
 • Actief en gevarieerd programma (wandelen, kajak, klimmen, waterpret,...)

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8,7

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Niet twijfelen, doen! Genieten in het kwadraat!

Anniek D. -

Prachtig stukje ongerept Kroatië op een camping with a view.

bart h. -

Dag 1

In de loop van de namiddag word je verwelkomd op de camping in het kleine plaatsje Rizvanuša. We krijgen elk onze tent toegewezen en maken kennis met elkaar en met onze begeleid(st)er.

Dag 2

We blijven op de terreinen van de camping en daar valt heel wat te beleven. In de voormiddag houden we het bij een vastomlijnd programma: boomparcours, zipline en reuzenschommel. In de namiddag laten we de keuze aan jou. En dat wordt best moeilijk want  er is veel te beleven: zwembad, escape room, partijtje voetbal, levend tafelvoetbal... Tegen de avond kennen we elkaar al heel wat beter.

Dag 3

Op een half uur rijden in noordelijke richting ligt een mooi natuurgebied. We brengen eerst een bezoek aan een (niet-toeristische) grot onder begeleiding van een Engelstalige gids en maken daarna een rondwandeling die eindigt bij de rivier de Lika. Op de oever genieten we van een picknick en wie wil duikt een keer het water in. We voegen er nog wat kilometertjes aan toe, met onderweg enkele grotten die vrij toegankelijk zijn. Het zijn geen toeristisch uitgebate grotten en dus onverlicht; hoofdlampjes zijn hier geen overbodige luxe. Vooral de laatste grot is een topper! Je kan afdalen tot in een grote zaal, maar liefst 60 m van de ingang.

10 km wandelen, ca. 250 m stijgen en dalen

Wist je dat het Velebit-gebergte bij geo- en speleologen erg beroemd is omwille van de vele erg diepe putten en schachten. De diepste is 'Luka's put', 1392 m diep! Op de bodem van deze smalle grot leven wezens die het daglicht niet kunnen verdragen...

Dag 4

In de voormiddag gaan we lekker zwemmen in de Plitvice-rivier, waarna we een uitgebreide lunch nemen in een restaurantje vlakbij. Daarna rijden we naar het meest paradijselijke van alle Kroatische nationale parken: Plitvice Nationaal Park. Ook hier zorgden duizenden jaren van ononderbroken erosie en afzetting van kalksteen en krijt voor de vorming van grotten en poelen. Bijzonder hier is dat de kleine en grote meertjes verbonden zijn door 16 spectaculaire watervallen. Je kan je inbeelden dat we hier niet de enige bezoekers zullen zijn, maar omdat het al een eind in de namiddag is wanneer wij er aankomen, is de grote drukte al voorbij. Je hebt ruim de kans om de watervallen op eigen houtje te ontdekken en we maken een wandeling van 3 à 3.5 u. 's Avonds eten we onze picknick op aan één van de vele watervallen in het Nationaal Park.

Dag 5

Zwemgerief, badhanddoek, picknick ingepakt en we zijn weg voor een dagje aan zee. Maar eerst maken we vanuit Jablanica een wandelingetje (een half uurtje heen en weer terug) naar Zavratnica, een baai die nu echt eens paradijselijk mag genoemd worden. De rest van de dag staat in het teken van strandgenot, zwemmen en evt. snorkelen rond een bootwrak uit WOII.

Dag 6

We ruilen de auto voor de boot en varen met een 120 jaar oud zeilschip naar het prachtige strand van Pisak op het vasteland. Met de heerlijke fijne kiezels onder de voeten genieten we hier van een zwempartij en lunch. Pas tegen het einde van de middag keren we terug naar de camping.
Het grootste deel van de dag brengen we door in Dabarski Kukovi. Grappige naam, maar een prachtige plek die ook wel eens het 'stenen hart van Velebit' genoemd wordt. Deze keten van fotogenieke rotspieken leent zich uitstekend tot een initiatie rotsklimmen en - na de picknick - een avontuurlijke klauterwandeling.

5 km -  ca. 200 m stijgen en dalen

Dag 7

De laatste dag alweer. We varen in een kajak een stuk de kristalheldere rivier Zrmanja af. Het is een tocht van een 4-tal u. en onderweg is er zeker tijd voor waterpret.

Terug op de camping, sluiten we de week af met een goeie BBQ.

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 260 per persoon

Inbegrepen

 • logies in tenten
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
 • activiteiten: outdooractiviteiten voormiddag dag 2, begeleid grotbezoek dag 3, inkomgeld Nationaal Park Plitivice, rotsklimmen voormiddag dag 6, kajaktocht dag 7
 • huur materiaal en uitrusting voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale transfers
 • evt. optionele activiteiten 
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 10 en max. 24 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Missie Formidabel de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Leeftijd

Kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel- en activiteitenniveau . Een sportieve ingesteldheid is nodig. Er is veel gelegenheid tot zwemmen. Voor het rotsklimmen en kajakken heb je geen ervaring nodig.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We kamperen op een kleinschalig kampeerdomein. Centraal staat een gebouw met een terras en grote buitenkeuken. Aan de overzijde van de (rustige en doodlopende) weg ligt de camping. Deze bestaat uit een sanitair gebouw met gemeenschappelijke douches en wc's, 6 houten chaletjes, een plaats voor max. 6 kampeerwagens en een kampeerveld. Het veld is 40x50 m groot en hier plaatsen we 6 Bell-tenten met elk een tweepersoons- en 2 eenpersoonsbedden, 1 tent voor de begeleid(st)er, 1 centrale daktent van 60m² met zitzakken, tafels, elektriciteit om je telefoon op te laden en centrale verlichting. Elke tent beschikt over een solar lamp. Naast de centrale tent is er een kampvuurplaats en een hottub. De ligging is super met mooi zicht op de bergen. 

Elk gezin (max. 4 personen) heeft een eigen tent met centraal een tweepersoonsbed en aan elke kant een eenpersoonsbed. Er kan een extra kleine tent bijgeplaatst worden voor grotere gezinnen.  

Op 80 m van het kampeerveld ligt het gebouw met faciliteiten: een vrouwenbadkamer met 2 wc’s, 2 wasbakken en een warme douche; idem in de mannenbadkamer. Naast dit gebouw ligt het zwembad met 2 buitendouches. Nog een stukje verder ligt het terras waar het avondmaal wordt opgediend (kan ook binnen bij slecht weer). Het ontbijt gebeurt in buffetvorm op de camping en de lunchpakketten kan je zelf  maken vanaf het ontbijtbuffet.

Beddengoed en (badkamer)handdoeken zijn ter plaatse voorzien. Je hoeft enkel een zwemhanddoek mee te brengen van tuis. 

Het domein is uitgerust voor een aantal leuke buitenactiviteiten; klimwand, boomparcours, tokkelbaan, boogschieten, paintball, levend tafelvoetbal (klinkt maf maar is echt hilarisch), een voetbalveldje, een reuzenschommel en een escape room rond het thema Nikola Tesla.
Hier kunnen ook groepen (bedrijven, teambuilding) van gebruik maken die niet op de camping logeren. Echter niet zo vaak in de zomer en als er al groepen komen, zijn die sowieso tegen de avond weer weg.


Maaltijden

Het ontbijt gebeurt in buffetvorm op de camping en de lunchpakketten kan je zelf maken vanaf het ontbijtbuffet. Het avondmaal wordt opgediend op het terras en kan ook binnen bij slecht weer.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Missie Formidabel', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer - zowel heen & terug als ter plaatse - niet inbegrepen in de prijs.Voor het programma heb je ter plaatse een auto nodig (max. 1,5u rijden van de camping).

 • Indien je met eigen wagen reist, doe je het traject van ca. 1400 km best in 2 etappes met onderweg een overnachting bv. in de buurt van München.
 • Of je neemt het vliegtuig naar Zadar en dan is het nog 210 km naar de camping. In Zadar geraak je met Ryanair vanuit Charleroi of met lijnvluchten vanuit Brussel.
 • Je kan er ook voor opteren om op Zagreb te vliegen, maar dit raden we eerder af. De route van Zagreb naar de camping is zeer druk.
 • Indien je tijdig boekt en mits voorafgaand overleg, kan je vanuit een van beide luchthavens meerijden met de begeleid(st)er, voor wie wij een huurwagen boeken. Hij/zij heeft max. 3 plaatsen beschikbaar. Voor de organisatie hiervan en de prijs: stuur een mailtje aan Missie Formidabel.

Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken of dit via Missie Formidabel doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Missie Formidabel, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Klimaat

Kroatië kent meestal warme, zonnige zomers met een occasionele regen- of onweersbui. De gemiddelde dagtemperatuur in de regio van de camping bedraagt 25° en ligt enkele graden lager dan aan de kust. 's Nachts kan het afkoelen tot een graad of 12. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak of reistas 
 • dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt.

Schoeisel & kousen

 • stevige wandelschoenen
 • sandalen
 • (sport)schoenen
 • schoeisel voor in het water
 • wandelkousen

Kledij (de normale outfit voor een sportieve vakantie in het zonnige zuiden)

 • soepele (wandel)broek 
 • wind- en waterdichte vest
 • wollen trui of fleece 
 • T-shirts
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij  
 • shorts

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zwemhanddoek 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox 

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. snorkelgerief

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Kroatië volstaat je identiteitskaart en kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: