Oostenrijk - Multisport in Salzkammergut


8 dagen - vanaf € 630

Boek deze reis »

Oostenrijk - Multisport in Salzkammergut


8 dagen - vanaf € 630

Boek deze reis »

Oostenrijk - Multisport in Salzkammergut


8 dagen - vanaf € 630

Boek deze reis »

Oostenrijk - Multisport in Salzkammergut


8 dagen - vanaf € 630

Boek deze reis »

Oostenrijk - Multisport in Salzkammergut


8 dagen - vanaf € 630

Boek deze reis »
Individuele reizen Oostenrijk
Voorbij Salzburg ligt de merenregio van het Salzkammergut, qua sfeer en landschap Oostenrijk in zijn puurste vorm. Tijdens deze gevarieerde avonturenweek verken je de streek rond het mooie Hallstätter-meer. Op het programma staat sowieso een fietstocht, een klim- en een kanodag, een spannend grotbezoek en een tweedaagse trekking met overnachting in een prachtig gelegen berghut.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20AT5SKM
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Merenstreek van Salzkammergut
 • 2 hotelmogelijkheden
 • Mooie Hallstättersee vlakbij
 • Avonturenprogramma voor kinderen vanaf 8 jaar
 • Tweedaagse trekking met overnachting in berghut
 • Spectaculaire grotten en 'mammoetholen'
 • Zomer-rodelbaan

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8,6

13 Beoordelingen

reviews van klanten

We hebben als gezin genoten van onze avonturenweek in een fantastisch kader! De avonturen waren geschikt voor onze achtjarige en zijn ouders. De wandeling was best uitdagend, maar onvergetelijk.

Anne K. -

Dag 1 Aankomst

Aankomst in een gezellig, kleinschalig familiehotel even buiten de dorpskern van Gosau, op 20 min. rijden van het Hallstätter-meer (*). Het is ideaal gelegen is om Salzkammergut te ontdekken. Hier verblijf je 6 nachten in halfpension.

(*) Je kan kiezen voor een upgrade - zie 'Logies'.

Dag 2 Fietsen

Je start deze avonturenweek met een fietstocht richting Steeg en langs de oostelijke oever van het mooie Hallstätter-meer. De tocht is licht en niet te lang, er is dus voldoende tijd voor een paar amusante en interessante stops. Zo is er het mooie en uitermate schilderachtige Hallstadt dat een bezoekje waard is en vanwaar je per tandradbaan naar een zoutmijn kan, die je 7000 jaar terug in de tijd voert (lees hier alles over de zoutmijnen). En het ronduit indrukwekkende uitzichtplatform 5fingers.

Tocht van 31 km (inkortbaar), heen- en terug langs dezelfde route, 357 m stijgen en dalen. Of met de boot het meer oversteken en langs andere kant terugfietsen.

Dag 3 Kajakken

Salzkammergut is bovenal een streek van meren. De Hallstättersee is uitermate geschikt voor leuke boottochtjes, met het aangrenzende Dachsteinmassief in het zuiden dat het idyllische plaatje compleet maakt. Onder leiding van een gids kajak je de rustige Hallstättersee op voor een verkenning van de mooie oevers.

Tocht van ca. 3 uur.

Dag 4 Klimmen

Op een speelse manier maak je kennis met de wereld van de klimsport. Uiteraard word je hiervoor begeleid door een professioneel opgeleide instructeur in een blitse indoor klimhal met 1200 m² klimmuren voor groot en klein in Bad Ischl.

Activiteit van 3 uur.

Aangezien je er dan toch bent, is een bezoek aan het romantische kuurstadje Bad Ischl aan de Wolfgangsee aangeraden. Hier bracht keizerin Sissi haar vakanties door en ze heeft een serieuze stempel op het stadje gedrukt.

Dag 5 Huttentocht

Tijdens een tocht over de Trockentann-alm geniet je echt van de schoon- en vrijheid van de bergen. Met wat bagage voor 1 nacht wandel je naar de op 1592 m-gelegen berghut, omringd door stilte en uitzichten op de flanken van het Dachsteinmassief. In de hut krijg je een stevig avondmaal voorgeschoteld en daarna is het nog wat relaxen en genieten van die typische sfeer in een Alpen-berghut.

Tocht van 12 km, 5 à 6 uur stappen, hoogteverschil +1083 m, GPS-tracks voorzien.

"De tweedaagse was zeker het mooiste. Je maakt een mooie wandeling tussen de koeien, overnacht in een rustige hut, ’s morgens kan je even naar de top klimmen… het was MACHTIG voor ons 4!”

Dag 6 Huttentocht

'What goes up, must come down'!

Tocht van 12 km, ca. 5 uur stappen, hoogteverschil -1083 m. Je kan ook via een kortere, maar wel steilere route naar beneden.

Terug in het hotel, is er tijd om wat te relaxen in de wellness of om bv. een tripje te maken naar de leuke Strobl-rodelbaan.

Dag 7 Grotten

In dit deel van de (kalk)alpen vind je een netwerk aan grotten en gangen. In de buurt van Obertraun bezoek je de ‘Koppenbrüller Höhle’, uitgesleten door het stuwende water. Tijdens de standaard-rondleiding van 50 minuten krijg je inzicht in de ontwikkeling van de grotten en kan je bijvoorbeeld zien hoe een droge bedding in slechts enkele minuten wordt getransformeerd tot een woeste beek in tijden van hevige regenval of smeltende sneeuw. Klik hier voor een beeld van deze Koppenbrüller Höle.

Als er min. 4 geïnteresseerden zijn, kan je een meer avontuurlijke ontdekkingen van deze en andere grotten ondernemen (zie toeslagen-vooraf te boeken; niet geschikt voor mensen met claustrofobie). 

Standaard grottenbezoek: 50 minuten - Avontuurlijke grottentrekking: 1,5 uur, min. 4 personen en kinderen vanaf 8 jaar.

De rest van de dag is vrij.

Dag 8 Einde

Einde van het programma na het ontbijt.

"Een behoorlijk actief programma, maar de kindvriendelijke monitoren maakten deze trip heel geslaagd. Het hotel was perfect en het zwembad heerlijk."

Aanpassingen

Een aantal van deze activiteiten zijn weersafhankelijk. Indien nodig; kan ter plaatse worden beslist om dagen om te wisselen, uiteraard steeds in overleg.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Prijzen geldig in 2020 voor 8 dagen / 7 nachten en per persoon

In het standaard-hotel:

Volwassenen: € 630
Kinderen 8-12 jaar: € 460
Kinderen 12-15 jaar: € 580

Prijzen geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen op de kamer. Bij andere samenstelling: prijs op aanvraag.

In het upgrade-hotel:

Volwassenen: € 765
Kinderen 8-12 jaar: € 495
Kinderen 12-15 jaar: € 610 

Prijzen geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen op de kamer. Bij andere samenstelling: prijs op aanvraag.


Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • infopakket met o.a. fiets- en wandelroutebeschrijving en originele wandel- en fietskaart
 • huur trekkingfiets voor 1 dag
 • activiteiten en inkomgelden zoals vermeld in dagschema onder professionele begeleiding en met gepaste uitrusting: kajaktocht, indoor-klimmen, standaard bezoek Koppenbrüller Höle
 • 'Salzkammergut Erlebnis Card' (geeft korting op meer dan 110 activiteiten in de regio)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal
 • verblijfstaks: € 1 à 3 per persoon per nacht (vanaf 15 jaar)
 • evt. andere inkomgelden (bv. zoutmijnen, uitzichtplatform, ijsgrotten, mammoetholen,...)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Onderstaande prijzen zijn per persoon

 • Avontuurlijke grottentrekking (1,5 uur) i.p.v. standaard rondleiding (50 min.): € 25 (mogelijk bij minimum 4 personen en vanaf 8 jaar; vooraf te boeken)

 • Toeslagen in het standaard-hotel:
  • Eenpersoonskamer: € 120
  • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) van 20 juni tot 22 augustus: € 90

 • Toeslagen in het upgrade-hotel:
  • Eenpersoonskamer: € 80
  • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) in juli en augustus: € 50
  • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) indien 2 personen in juli en augustus: € 60

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgeslo­ten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Heen- en terugreis

In het kader van de activiteiten ter plaatse is het handig om van hieruit met de auto te vertrekken. Je kan parkeren bij het hotel. De afstand vanaf Brussel bedraagt ca. 970 km. De activiteiten zijn ook bereikbaar met het openbaar vervoer, maar dan doe je er langer over.

In Oostenrijk dien je te betalen voor het gebruik van snelwegen. Dit doe je aan de hand van een vignet dat je aan de grens of in een benzinestation kan aankopen.


Niveau

Dit is een reis met niveau  voor de activiteiten en  voor de tweedaagse. Je hoeft dus geen atleet te zijn, maar een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn wel nodig.

Voor de kajaktocht moet je kunnen zwemmen, voor de klimactiviteit heb je best geen hoogtevrees en voor het avontuurlijke grottenbezoek is claustrofobie uit den boze.


Bagage

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Tijdens de tweedaagse draag je zelf de bagage die je nodig acht voor 1 nacht, incluis een lichte slaapzak of lakenzak en een picknick. In de hut zijn dekens aanwezig.


Logies

Standaard boeken we 6 overnachtingen in een familiaal gerund hotel even buiten het centrum van Gosau. Er is een tuin met zonneterras, een spelletjeskamer, een zitruimte, een kleine spa met sauna en een eigen restaurant. 

Mits toeslag kan je overnachten in een traditioneel 'Landhotel' in het gehuchtje St-Agatha, op 3.5 km van het centrum van Bad Goisern en 2 km van het meer. In het nieuw gedeelte bevinden zich de kamers; het historisch gedeelte dateert uit het begin van de 16de eeuw en is een beschermd monument. Er is een tuin, mooie salons, een eigen restaurant  en een spa met sauna een deels overdekt verwarmd zwembad. Je slaapt in een tweepersoonskamer of familiekamer met privé-sanitair.

1 overnachting in een berghut: 30 slaapplaatsen verdeeld over 4 kamers. Gemeenschappelijk sanitair.


Honden

Honden zijn toegelaten. Ze mogen niet in de kamers; enkel in een daartoe bestemde ruimte (onder begeleiding). In Oostenrijk moeten honden aan de leiband en een muilkorf dragen. Prijs op aanvraag.


Maaltijden

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen. Je kan de avond voordien een lunchpakket bestellen (ca. € 7), of onderweg iets aankopen of gaan eten.
 • Avondmaal in het logies is inbegrepen.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer, max. 15 kg).
 • voor de wandelingen/activiteiten: comfortabel zittende rugzak + regenhoes; de rugzak moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling + tweedaagse nodig hebt.

Schoenen & kousen

 • (berg)wandelschoenen met goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte sportschoenen of sneakers 
 • watersandalen of oude sportschoenen voor het kajakken
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • drinkbus of -zak 
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • lichte slaapzak of lakenzak voor in de berghut

EHBO

Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Oostenrijk betaal je met euro's. Je kan in de logiesplaats terecht aan de geldautomaat en je kan vaak betalen met de kaart.


Formaliteiten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (klik hier) wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in Oostenrijk. Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essenti�le kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: