Canada - Oost Canada - 19 dagen


19 dagen - vanaf € 2260

Boek deze reis »

Canada - Oost Canada - 19 dagen


19 dagen - vanaf € 2260

Boek deze reis »

Canada - Oost Canada - 19 dagen


19 dagen - vanaf € 2260

Boek deze reis »

Canada - Oost Canada - 19 dagen


19 dagen - vanaf € 2260

Boek deze reis »

Canada - Oost Canada - 19 dagen


19 dagen - vanaf € 2260

Boek deze reis »
Individuele reizen Canada
In Oost-Canada – een stukje Ontario en vooral Québec – vind je een prachtige stukje natuur met eindeloze bossen en wouden om in te wandelen. Het water in al zijn vormen (meren, fjorden, baaien, watervallen, stromen en hopelijk geen regen) en gezellige stadjes vormen de ingrediënten van deze comfortabele reis door het oosten van Canada. Het wordt nog beter als je deze reis maakt in de periode september-oktober. Dan biedt de natuur er een prachtig schouwspel en zie je de esdoorns in alle mogelijke schakeringen van bloedrood tot oranje en geel. De Indian summer op zijn best dus. Deze reis start in Toronto voor een bezoek aan de Niagara Falls.
Aantal dagen: 19 dagen
Reisnummer: 20CA5OCB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • De indrukwekkende Niagara falls
 • Wandelen door uitgestrekte bossen
 • Kanotocht je op de meren
 • Gezellige stadjes en leuke logies
 • Walvissen en zwarte beren spotten
 • Het spektakel van de Indian summer in het najaar

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9,5

2 Beoordelingen

Dag 1

Toronto
Vlucht naar Toronto in de provincie Ontario. Afhalen van de huurwagen en rit naar Niagara on the Lake.
Afstand ca. 130 km.

Hotelovernachting in een B&B in Niagara on the Lake. (O)

Dag 2

Niagara on the Lake
Niagara on the Lake is een aangenaam, rustig stadje met mooie huizen, enkele winkels en cafés, en gelegen op de oever van een meer op een 10-tal km van de beroemde Niagara Falls. Het verval van de watervallen is niet erg groot, gemiddeld 60 m, maar de breedte en de hoeveelheid water die er doorgejaagd wordt, maken ze tot een echt spektakel. Wie wil kan met een boot tot vlakbij de watervallen varen.
Je kan er ook voor kiezen om een fiets te huren en tot aan de watervallen te fietsen.

Overnachting in een B&B in Niagara on the Lake. (O)

Dag 3

Huntsville
Een lange rit dwars (ca. 400 km) door Ontario voert naar het Algonquin Provincial Park. Onderweg bezoek je George Bay en het havenstadje Midland, met zijn vele muurschilderingen. Hier kan je optioneel ook een boottocht in de ‘Bay of 30.000 islands’ maken, zoals de naam het al verraadt een waterrijk gebied met vele eilanden. 

Hotelovernachting in Huntsville of omgeving. (-)

Dag 4

Algonquin Park
Vrije dag in Algonquin Park. Algonquin is het oudste park van Canada en een pracht van een natuurgebied dat je best per kano en te voet bezoekt. Je kan hier kiezen tussen een aantal mooie tochten van verschillende lengte of je kan een kanotrip maken. Eén van de wandeltochten volgt het Mizzy Lake Trail, een felle tocht van 11 km langs vele kleine meertjes. Op deze trail heb je veel kans om elanden te spotten. 

Hotelovernachting in de omgeving van Huntsville. (-)

Dag 5

Ottawa
Door het Algonquin park gaat het naar Ottawa, de aangename en multiculturele hoofdstad van Canada. In de namiddag kan je een mooie wandeling door de stad maken naar Byward Market, een wijk vol kraampjes en cafés, langs het kanaal, Rideau Hall en Parliament Hill. s’ Avonds kan je een glas drinken in één van de Ierse pubs. Overnachting in Ottawa.
Rit van 340 km.

Hotelovernachting. (-)

Dag 6

Mauricie National Park
Via Montréal bereik je Mauricie National Park en zo ben je in Franstalig Québec aanbeland  (hoewel veel mensen ook Engels spreken of verstaan). Overnachting in een mooi gelegen en charmante auberge, bij de ingang van het park. In de auberge kan je een excursie boeken waarbij je in de vooravond onder begeleiding van een trapper op zoek gaat naar zwarte beren.
Rit van 350 km. 

Overnachting in een guesthouse aan de rand van Mauricie Nat. Park. (-)

Dag 7

Mauricie National Park
Gelegen in het Massif des Laurentides, is Mauricie een schoolvoorbeeld van het Canadese natuurpatrimonium: ronde beboste heuvels met populieren, berken en esdoorns en met daartussen eindeloos veel meertjes, dieren als otters en beren, en dat allemaal op een boogscheut van de ‘bewoonde wereld’… 
Keuze tussen een aantal wandelingen voor ieders niveau. 

Overnachting in een guesthouse aan de rand van Maurice Nat. Park. (-)

Dag 8

Domaine du Bostonnais
Doorreis naar La Tuque. Hier logeer je twee nachten in een prachtig gelegen lodge midden in de bossen van Haute Mauricie en kan je gebruik maken van kano’s om een tochtje op de rivier te maken, gaan wandelen of vissen.

Overnachting in een lodge.(O, A)

Dag 9

Val Jalbert
Een gedeelte van de dag nog ter vrije besteding op Domaine Le Bostonnais. Vervolgens door naar Lac Chambord waar je een bezoek brengt aan het gerestaureerde spookstadje Val Jalbert. Hier zijn de huizen opnieuw in de staat gebracht van in de hoogdagen van het stadje - de jaren '20 van de 20ste eeuw.

Overnachting in een verbouwde 19e eeuwse woning (O,A)

Dag 10

Cap au Leste
Door het binnenland gaat het naar de fjord van de rivier Saguenay (250 km). Je neemt je intrek in een mooi gelegen resort, dat uitkijkt uit op de majestueuze kliffen die tot 500 m hoogte uit het donkere water van de fjord oprijzen. Van hieruit maak je een wandeling naar de vuurtoren, helemaal naar beneden tot bij het water. Het krilrijke water maakt het tot een favoriet plekje van walvis(achtig)en. 

Overnachting in een lodge aan de fjord Saguenay. (-)

Dag 11

Tadoussac
Verder richting Tadoussac aan St. Lawrence Bay, of Baie St. Laurent (100 km), waar je een walvisexcursie kan maken (CAD 85 p.p.): uitgerust met een speciaal pak, ga je de fjord op in een zodiac voor een spectaculaire speurtocht naar de grote dieren. Ook een rustigere tocht op een cruiseboot is mogelijk. 

Overnachting in een koloniaal hotel. (-)

Dag 12

Matane
Per veerboot over de Baie St. Laurent via Baie Comeau naar Matane. Hier is het al garnaalvissen wat de klok slaat en kan je aan de haven lekker vis en zeevruchten eten. 
Afstand 260 km.

Overnachting in een hotel. (-)

Dag 13

Gaspésie
Je zet de rit verder naar het schiereiland Gaspésie en het gelijknamige nationaal park. Niet alleen de natuur is hier indrukwekkend, je ziet vanaf de ruige kustlijn ook de sporen van een woelig koloniaal verleden in de vorm van roestige scheepswrakken van minder fortuinlijke gelukszoekers uit de Oude Wereld.
Rit van 120 km.

Overnachting in cabins met douche en wc middenin het nationaal park. (-)

Dag 14

Gaspésie
Vandaag maak je een mooie wandeling door het  bergachtige binnenland van Gaspésie. Er zijn meerdere wandeltrajecten mogelijk, bv. naar de Mont Jacques Cartier, met zijn 1268 m de hoogste top van Oost-Canada. Helemaal boven staat een mooie uitkijktoren en dit is ook de streek waar de meeste kariboes leven.

Overnachting in dezelfde cabins. (-)

Dag 15

Rimouski
Rit van 215 km naar Bic Nationaal Park, niet groter dan 33 km² en half in het water gelegen.


Hotelovernachting in hotel in Bic of Rimouski. (-)

Dag 16

Rimouski
Vandaag kan je kiezen uit een dagtocht te voet. Je wordt ondergedompeld in een overvloed aan flora en fauna, waarbij de duizenden migratievogels, zeehonden en stekelvarkens de meest opvallende zijn.
 
Hotelovernachting in hotel in Bic of Rimouski. (-)

Dag 17

Québec
De laatste etappe (310 km) voert van Bic naar het pittoreske Québec City met zijn vele monumentale gebouwen. Het is aangenaam wandelen in het ‘Parijs van de Nieuwe Wereld’. 

Hotelovernachting.(-)

Dag 18

Montréal
Verder bezoek aan Québec City en dan door naar de luchthaven van Montréal, waar de terugreis aanvangt.
Rit van 275 km.

(-)

Dag 19

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

vanaf € 2260

Basisprijs

Prijzen geldig in 2020
Bij vertrek tussen 15 mei en 20 juni 2020 en tussen 20 september en 15 oktober 2020: 

€ 2260 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2060 per persoon (o.b.v. 4 personen met 2 x tweepersoonskamer)
€ 1745 per persoon (o.b.v. 4 personen met 1vier persoonskamer = 2 x tweepersoonsbed)

Bij vertrek tussen 21 juni en 19 september 2020: 
€ 2415 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2295 per persoon (o.b.v. 4 personen met 2 x tweepersoonskamer)
€ 1960 per persoon (o.b.v. 4 personen met 1 vier persoonskamer = 2 x tweepersoonsbed)

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.

Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies zoals beschreven op twee- of vierpersoonskamer met douche en toilet.
 • Ontbijt in Niagara on the Lake en halfpension bij verblijf in Domaine du Bostonnais en Val Jalbert.
 • Huurwagen type Hyundai Accent of Ford Focus (of gelijkwaardig) (4-deurs middenklassewagen) bij 2 of 3 personen of type Dodge Caravan (minivan) bij 4 personen, inclusief verzekering CDW, afkoop eigen risico, drop off kosten Montrea en 1 chauffeur
 • Reservatie veerboot St. Lawrence Bay
 • Nederlandstalig roadbook met alle praktisch info en vele voorstellen voor wandelingen en excursies
 • Een wegenkaart van Oost-Canada.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden.
 • Brandstof voor de wagen.
 • Toeslag extra bestuurder en volle tank
 • Toeslag GPS huurwagen (ca. € 138, best op voorhand reserveren, ter plaatse te betalen).
 • Inkom provinciale parken (ca. € 80 voor 2 pers.). 
 • Veerboot St. Lawrence Bay (ca. € 60 per wagen+2 passagiers).
 • Persoonlijke uitgaven.
  • Extra activiteiten (per persoon)
  • Boottocht Niagara (CAN$ 25)
  • Fietshuur Niagara (CAN$ 35)
  • Boottocht bay of 1000 islands (CAN$ 40)
  • Begeleide kanotocht Algonquin Park (CAN$ 120)
  • Berentocht Mauricie (CAN$ 30)
  • walvisexcursie in Tadoussac (CAN$ 95).

Toeslagen

 • Bij vertrek op vrijdag of zaterdag wordt er wegens de drukte in Niagara een toeslag aangerekend van € 40 per kamer per weekendnacht (vrijdag/zaterdag/zondag)
 • Toeslag Gold pakket = extra bestuurder en eerste volle tank (€ 146 voor 2-3 pers.; € 189 voor 4 pers.)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

tot : In de nationale parken zijn steeds wandelingen van diverse afstanden beschikbaar. Er zijn geen grote  hoogteverschillen te overwinnen, behalve in Gaspesie NP (hier kan je een aantal zwaardere tochten ondernemen als je wil).

Logies

Overnachting in comfortabele en soms zeer karaktervolle hotels, B&B's, guesthouses of hutten. Steeds op tweepersoonskamers met eigen sanitair.

Maaltijden

Bij Domaine du Bostonnais en Val Jalbert is ontbijt en avondmaal  inbegrepen.
Op andere plaatsen zijn standaard geen maaltijden inbegrepen. In de praktijk kan het zijn dat er in enkele logiesplaatsen toch een ontbijt is inbegrepen. In de meeste hotels is een restaurant aanwezig waar je ontbijt en diner kan nuttigen. Anders kan je altijd in de buurt van het logies  terecht. Aan de ingang van de parken is altijd wel een voedingszaak en in de steden zijn uiteraard mogelijkheden genoeg.


In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt
L = lunch
A = avondmaal 


Bagage

De bagage vervoer je zelf in de huurauto.
Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak (met drinkbus, regenjas, picknick, etc.).
Zorg wel voor een stevige, goed zittende dagrugzak.

Vervoer ter plaatse

Heenvlucht tot Toronto. 
Terugvlucht vanuit Montreal.
Huurwagen ter plaatse (middenklasse wagen: 4-deurs, type Ford Focus of gelijkwaardig bij twee deelnemers of een minivan type Dodge caravan of gelijkwaardig bij 4 personen. Steeds AC en incl. 1 chauffeur. De af te leggen afstanden worden vermeld in het dagschema. In totaal heb je zo’n 2500 km voor de boeg.

Formaliteiten

Voor Canada heb je een internationaal paspoort (reispas) nodig, geldig tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Een ETA (Electronic Travel Autorisation) is verplicht vanaf 15 maart 2016. Enkel aan te vragen via deze website: ETA Canada. Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart (Visa, MasterCard of American Express) en een e-mailadres. De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox. 

Indien je via de VS naar Canada reist heb je voor de VS een ESTA nodig. Die kan je op volgende website aanvragen: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je gewoon rijbewijs, alsook een internationaal rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


Geld

De munt is de Canadese dollar. In alle grotere plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.


Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.
Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Klimaat

Ondanks de enorme afmetingen heeft Canada niet zoveel verschillende klimaatgebieden. Dat heeft vooral te maken met de ligging die relatief ver van de evenaar is en het beperkt aantal factoren dat invloed heeft op het klimaat van Canada. Québec heeft over het algemeen (zeer) warme zomers en (zeer) koude winters. Het najaar is sowieso zacht (gemiddelde dagtemperatuur in deze periode is 15°), maar een echte ‘indian summer’ brengt een laatste opstoot van warm en zonnig weer mee vóór de winter definitief zijn intrede maakt. Neerslag is mogelijk.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com. 
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen die je kan terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 


DTP-vaccin
Op reis gaan is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist,ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Breng een label met je naam aan op elk stuk bagage.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker type A https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: