Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen - vanaf € 165

Boek deze reis »

Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen - vanaf € 165

Boek deze reis »

Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen - vanaf € 165

Boek deze reis »

Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen - vanaf € 165

Boek deze reis »

Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen - vanaf € 165

Boek deze reis »
Individuele reizen Duitsland
Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het stuk in Duitsland is het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een familiehotel in Bollendorf, pal op de grens, ontdek je een schitterend wandelgebied van grotten en kloven, burchten en kastelen. Ook culinair en cultureel – steden als Echternach, Vianden, Diekirch en Trier liggen vlakbij – heeft deze streek heel wat te bieden. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 20DE5KZA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Ideale (lang) weekendbestemming
 • Keuze uit 14 tochten van verschillende lengte
 • Familiaal hotel met wellness-faciliteiten en goeie keukenDan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8,9

39 Beoordelingen

reviews van klanten

De boeking via Anders Reizen had echt een meerwaarde : de uitgestippelde wandelingen waren prachtig !

Tanja S. -

Het is leuk om in kleinere 'atypische' hotels te verblijven waar er nog een warm contact is met de uitbaters.

An V. -

Het was een heel leuk, deugddoend weekend in een sprookjesachtig kader. Ook de reisafstand (auto met 3 kinderen) was een meevaller. Als Anders Reizen een aanbod heeft voor één van onze volgende bestemmingen, zullen we niet aarzelen om terug bij jullie te boeken.

Lorenzo B. -

Een echte aanrader: heel diverse wandelingen door prachtig bosgebied. Een leuk familiehotel met sympathieke uitbaters en een hele goede keuken!

Ann D. -

Dag 1

Je kan in het hotel in Bollendorf terecht vanaf 15 uur. Maar je kan al vroeg van huis gaan zodat je ook vandaag al een wandeling kan ondernemen. Zorg alleszins dat je het lekkere avondmaal niet mist. 

Dag 2

In onze routebundel bieden wij je 14 prachtige wandelingen aan, waarvan de kortste 4 en de langste 20 km bedraagt. 5 wandelingen vertrekken aan het hotel en de overige 9 op max. 20 minuutjes rijden vanaf het hotel. Het is dus ook mogelijk om wandelingen te combineren. 

Geografisch behoort Bollendorf tot de Zuid-Eifel, klimatologisch echter valt het onder de milde invloed van het Moezelgebied. Bollendorf is het middelpunt van het Naturpark Südeifel, dat zich uitstrekt over vijf grote plateaus. De randen van deze plateaus bestaan uit kilometerslange, rotsachtige hellingen van 20 tot 40 m hoog, bekleed met oude eiken- en beukenwouden waarin talrijke (ook zeldzame) vogels en andere dieren leven. Vele bronnen en beekjes doorsnijden het gebied en maken het tot een wild-romantisch wandellandschap.

Na de wandeling kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met ligruimte, zowel binnen als buiten. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Op maandag- en donderdagavond of woensdag- en vrijdagvoormiddag kunnen Anders Reizen-gasten bovendien gratis deelnemen aan de yogaklas.

Dag 3

Het hotel biedt je vandaag nog een laatste lekker ontbijt en je kan nog tot 11 u. in je kamer terecht. Je kan je wagen echter nog een hele dag op de parking van het hotel laten staan.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Prijzen geldig in 2020 voor 3 dagen / 2 nachten:

- 1/1/2020-31/03/2020: € 165 per persoon

- 1/4/2020-31/12/2020: € 175 per persoon


Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 3
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • GPS-tracks (lees hier meer over wandelen met GPS)
 • originele wandelkaart Naturpark Südeifel (Blatt 3)
 • wandelstokken in bruikleen ter plaatse
 • gratis gebruik van de spa: sauna, fitnessruimte en waterbekken
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal
 • dranken
 • toeristenbelasting
 • evt. reisverzekering

Kortingen

Kinderkorting op aanvraag.


Toeslagen

 • eenpersoonskamer: € 16 per nacht
 • prijs per per persoon voor een extra-nacht in half pension:
  • € 60 tot 30 maart
  • € 68 vanaf 31 maart

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode


Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

Bereikbaar per trein (*) via Luxemburg en Echternach en vandaar verder per bus. Je kan de uurregelingen raadplegen op de website van Deutsche Bahn. Er zijn 5 wandelingen die beginnen en eindigen bij het hotel. Voor de overige wandelingen heb je een wagen, bus (niet altijd mogelijk) of taxi nodig.

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel: ca. 260 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel. Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  tot . Klik hier voor meer uitleg over ons stappertjessysteem.

14 wandelingen, waarvan de meeste luswandelingen, van verschillende lengte en niveau. De kortste is 4 en de langste 20 km. Ze lopen over niet al te moeilijk, maar wel heuvelachtig terrein. Af en toe glibberig bij regenweer, maar nooit gevaarlijk. 

Voor 8 wandelingen zijn GPS-tracks beschikbaar. Klik hier voor meer info over wandelen met GPS.


Kinderen

 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Je kan nl. kiezen voor de kortere wandelingen. Bovendien lopen de wandelingen over 'avontuurlijk' terrein.
 • Het hotel is kindvriendelijk, heeft een tuin en je kan er ook fietsen huren.
 • Een aanrader is een bezoekje aan het Gaytalpark, een milieugerichte expositieruimte met interactieve elementen. De film over het natuurbehoud van het Ourdal spelen ze ook in het Nederlands. Het hoofdthema is milieubeheer en milieuvriendelijke energie. 

Logies

Comfortabele tweepersoonskamers, voorzien van douche, toilet, televisie en telefoon.

Na de wandelingen kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met buitenruimte. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: douche met hydromassage, Kneipp-slangsproeier voor het lichaam, Kneippbad voor armbehandelingen, voetbehandelingsbad, grote relaxatieruimte, watertrapbad.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen. Het middagmaal dien je zelf te bekostigen.

 • Het uitgebreide ontbijt wordt verzorgd door de uitbaters. Het avondmaal wordt in het hotel geserveerd. Het is de uitbater zelf die aan het fornuis staat, hij put zowel uit de Duitse als de Franse culinaire tradities. Het hotel heeft een goede wijnkelder.
 • De picknick kan je zelf aankopen in het dorp of de avond voordien bestellen in het hotel. In de routebundel staat aangegeven bij welke wandelingen je onderweg iets kan eten dan wel een lunchpakket moet meenemen.

Honden

Honden toegelaten mits reservatie (€ 8 per nacht). Honden zijn niet toegelaten in het restaurant.

Hou ook rekening met de kosten voor het meenemen van de hond op het openbaar vervoer, nl. € 2 à 3 per reis (tickets ter plaatse te kopen) voor honden die "groter zijn dan een kat". Belangrijk: deze honden moeten op het openbaar vervoer een muilkorf dragen en aangelijnd zijn. Kleinere honden mogen gratis en ongemuilkorfd mee mits ze in een box of tas zitten.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. 

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Breng een label met je naam aan op elk stuk bagage.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief (er is een sauna in het hotel)

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • thermos, drinkbus of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)

EHBO

Enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Formaliteiten

Voor reizen naar Duitsland volstaat je identiteitskaart of kids-ID voor kinderen tot 12 jaar.


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: