Frankrijk - Multisport in de Drôme Provençale


7 dagen - vanaf € 820

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Drôme Provençale


7 dagen - vanaf € 820

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Drôme Provençale


7 dagen - vanaf € 820

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Drôme Provençale


7 dagen - vanaf € 820

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Drôme Provençale


7 dagen - vanaf € 820

Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
De rivier de Drôme, de stad Die en de omringende wijngaarden van de Diois, talrijke middeleeuwse stadjes en botanische dorpjes vormen de perfecte combinatie voor deze 'light-multisport-vakantie'. De wandel- en fietstochten zijn bewust niet te lang gemaakt want om deze prachtige streek te verkennen neem je best rustig de tijd. Je kan ook kiezen tussen een aantal toffe outdoor activiteiten, hoog tussen de bomen of in de rustige wateren van de rivier de Drôme. Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst is dit een heerlijke vakantiebestemming!
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 20FR5DRM
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • 'light-activiteiten' geschikt voor het ganse gezin
 • waterpret bij de Drôme-rivier
 • wijngaarden van de Diois
 • de 'viols' van Chatillon-en-Diois
 • alpenweiden in de Vallon de Combeau 
 • het keteldal van Archiane

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

8

1 Beoordelingen

Dag 1 Les Nonières

De eerste twee nachten verblijf je in Les Nonières, zo’n 30 km ten oosten van Die. Het hotel ligt haast letterlijk in de schaduw van de Beaupuy, een steile rots met een hoogte van 1531 m.

Hotelovernachting. (A)

Dag 2 Les Nonières

Een heel bijzondere wandeling door het schilderachtige berglandschap van de Vallei van Combeau bijt de spits af. Dit is een tocht met berg-allures, misschien niet meteen wat je in deze streek verwacht. Op een hoogte van meer dan 1000 m trek je door malse alpenweiden waar de boeren hun koeien en schapen laten grazen tijdens de zomermaanden. Links wordt de vallei geflankeerd door imposante getande granietrotsen en rechts door een kam met daarachter de brede Vallei van Chichilianne.  Vanuit het hotel kan je nog naar de twee watervallen van Sapet, een eenvoudige en vrij vlakke wandeling. Aan de waterval zijn er enkele natuurlijke zwempoeltjes.   

Tocht van 6,5 km, 3 uur. + 240 m. Of wandeling van 5 km, 1,5 à 2 uur. + 130 m. Rit van 12 km met de wagen. 

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 3 Saint Roman (of Châtillon-en-Diois)

Van bij het logies klim je naar het dorpje Benevise om van daaruit geleidelijk af te dalen naar Archiane, je volgt hierbij de GR93. Voor de dapperen is er na de picknick nog de kans om een mooie rondwandeling te maken in het indrukwekkende keteldal van de Glandasse, de Cirque d’Archiane, bekende plek onder bergbeklimmers. In deze contreien leven zowel de koningsarend als grote troepen steenbokken die hier in de late jaren 80  werden heringevoerd. In de loop van de namiddag word je naar Saint Roman of naar Châtillon-en-Diois gebracht.

Wandeling van Les Nonières naar Archiane: 7 km, 2 uur. + 280 m. Luswandeling in de Cirque d’Archiane: 5 km, 2 uur, + 360 m.

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O, A)

Dag 4 Saint Roman (of Châtillon-en-Diois)

De streek van de Drôme is niet alleen ideaal voor wandelaars, je komt er ook veel fietsers tegen die er de vele cols bedwingen. Vandaag ontdek je de regio per fiets. Onderweg kan je stoppen voor wat verkoeling op een dorpsterrasje in de schaduw van de platanen. Je fietst langs de kronkelende straatjes van het gezellige Châtillon-en-Diois, een middeleeuws dorpje aan de voet van de Glandasse (2041 m) met vele fonteinen en een oude wasplaats. Over het ‘chemin des vignes’, een genummerde fietsroute, baan je je een weg door de eindeloze wijngaarden van de Diois.

Voor wat meer actie kan je terecht in het avonturenpark 'Arbomagic’ in Menglon, geschikt voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Ook het openbaar zwembad van Châtillon-en-Diois is vlakbij. Alles is goed te doen met de fiets.

Fietstocht van ca. 15 km. Opgelet: huur fiets niet inbegrepen (mogelijke huur via AR: € 46 en € 40 (8 t.e.m. 11 j.) voor 2 dagen.

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O, A)

Dag 5 Die

Ten noorden van Saint Roman en Châtillon-en-Diois ligt het plaatsje Die, aan de oever van de rivier de Drôme en aan de voet van het kalkmassief van de Vercors. Je maakt een mooie fietstocht door het heuvelachtige landschap en langs de oever van de rivier.  De tocht is niet te lang, er is zeker genoeg tijd voor waterpret bij een van de uitstekende zwemplekken die de nodige verfrissing bieden. In Die kan je nog even binnen wandelen in het museum van geschiedenis en archeologie en in de late namiddag word je terug naar Les Nonières gebracht om je wagen op te halen.

Fietstocht van ca. 15 km.

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O, A)

Dag 6 Die

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland maar je hoeft zeker niet stil te zitten! Zo kan je je grenzen misschien verleggen tijdens één van de vele klim-of wateractiviteiten in het Accro'parc in Die. Je kan ook gaan kajakken of kanovaren op de rustige rivier de Drôme, zie //canoe-drome.com/.Ook een extra fietstocht in de omgeving van Die is mogelijk (19 km, + 370 m). 

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O, A)

Dag 7 Einde

Einde na het ontbijt. (O)

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Prijzen geldig in 2020

7 dagen / 6 nachten: vanaf 12 jaar in een tweepersoonskamer: € 890 p.p.
7 dagen / 6 nachten: volwassenen (vanaf 12 jaar) met kinderen in een familiekamer: € 820 p.p.

Prijs kinderen 6 t.e.m 11 jaar op de kamer van de ouders: € 530 p.p.Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt, 5x picknick en 6 x avondmaal
 • keuzeactiviteit op dag 6 (zie dagschema)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • bagagevervoer
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • plaatselijke transfers in het kader van de activiteiten
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • fietshuur (zie toeslagen)
 • evt. andere optionele activiteiten
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • hoogseizoenstoeslag in juli en augustus: € 32 (vanaf 12 j.); € 22 (6 t.e.m. 11 j.)
 • eenpersoonskamer samenreizend, 7D/6N: € 125
 • eenpersoonskamer alleenreizend, 7D/6N: € 210
 • fietshuur, 2 dagen:  € 56 (+1m45.); € 41 (-1m45)

Kortingen

 • driepersoonskamer, derde persoon +12j. op familiekamer: € 115

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Vertrek mogelijk vanaf 1/4 tot en met 6/10/2020.
1/4-30/6: aankomst mogelijk op maandag,dinsdag en vrijdag
In juli aankomst mogelijk op oneven dagen, in augustus op even dagen.
27/8-6/10: aankomst mogelijk op maandag en dinsdag.


Heen- en terugreis

Met de Wagen

Afstand Brussel - Les Nonières: ca.  850 km. Gratis parking bij het logies. Hier laat je de wagen gedurende de eerste vier dagen staan. Na de fietstocht naar Die (respektievelijk op dag 5) is er een transfer voorzien naar Les Nonières waar je je wagen ophaalt en terug naar Die rijdt. Ook in Die kan je je wagen achterlaten bij het logies.  

Op de website van de VTB-VAB kan je terecht voor extra informatie zoals bijvoorbeeld toltarieven, files, verkeersreglementen in het buitenland,…

In bepaalde steden van Frankrijk (Parijs, Rijsel, Lyon,…) is een milieuvignet verplicht. VAB raadt aan om een vignet aan te schaffen. Het kost niet veel tijd, blijft geldig zo lang je je wagen bezit en zo kom je niet voor verrassingen te staan als er plots een milieu alarm van kracht wordt. Het vignet kost je € 3,7 en € 1,1 voor de verzending. De enige officiële site waar je het certificaat kan aankopen: https://www.certificat-air.gouv.fr. Op bepaalde Franse wegen moet ‘péage’ of tol worden betaald.


Niveau

 tot . Lichte wandelingen van 5 à 6 km en met beperkte hoogteverschillen. De fietstochten zijn slechts 15 km. Je voorziet 2,5 tot 4 uur per dag voor deze activiteiten die je uiteraard kan afwisselen met bezoekjes, een picknick, een zwempartijtje,...

Voor de sportactiviteiten (kano, hoogteparcours) is geen ervaring nodig, wel een avontuurlijke ingesteldheid. Je krijgt alle instructies van de plaatselijke gidsen, die ook steeds het nodigde materiaal voorzien. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Gps-tracks beschikbaar.


Kinderen

 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar 
 • Prachtig wandelgebied  
 • Drôme-rivier met zwemgelegenheid
 • Mooie fietstochten
 • Sportactiviteit inbegrepen de laatste dag

Logies

 • 2 x op hotel in Les Nonières. Midden in het groen, op een hoogte van 850 m, ligt je hotelletje, met comfortabele kamers en een keuken waar streekspecialiteiten worden gemaakt. Verwarmd en overdekbaar zwembad met zonneterras, tennis, sauna, solarium, ‘boulodrome’ en speelruimte voor kinderen.
 • 4 x bij particulieren in een authentieke chambre d’hôte. Op deze manier maak je kennis met de lokale tradities. Gezien de kleinschaligheid van het logies zijn er verschillende mogelijkheden. Overal beschik je over een kamer met eigen sanitair.

Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • 5 x picknick inbegrepen.
 • 6 x avondmaal inbegrepen.
In de chambres d’hôtes eet je meestal aan de gastentafel. De maaltijden zijn vaak lokale specialiteiten vervaardigd met producten uit de streek of uit eigen tuin. De Drôme heeft een grote keuze aan streekproducten en lokale wijnen.

Klimaat

Er heerst een overgangsklimaat dat het midden houdt tussen het zeeklimaat van Lyon en het mediterrane klimaat van de Provence in het zuiden. Tijdens de zomermaanden bedragen de gemiddelde maxima zo’n 23°C. Onweders komen vaker voor tijdens de hete zomermaanden.

Klik hier voor een weersvoorspelling op korte termijn in de Pyreneeën. 
Informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt...? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Internet


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: