Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen - vanaf € 695

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen - vanaf € 695

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen - vanaf € 695

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen - vanaf € 695

Boek deze reis »

Frankrijk - Multisport in de Pyreneeën


8 dagen - vanaf € 695

Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Het natuurreservaat Néouvielle is een uniek stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën. Je wandelt er in een wereld van bergmeren,  omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental 'drieduizenders'. Ook fietsers en watersporters vinden heel wat uitdagingen in de directe omgeving. Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes bij een Vlaams koppel in een dorpje aan de voet van het massief en beleeft er een uitdagende multisport-week.   
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20FR5NVM
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Logeren bij Vlamingen
 • Tocht naar een berghut met bbq 
 • Nabijheid van vele 'cols'
 • Talrijke outdoor-activiteiten in de omgeving

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9,4

7 Beoordelingen

Dag 1

Aankomst in Cadéac bij het natuurpark van de Néouvielle waar je je intrek neemt in de chambre d'hôtes van een Vlaams echtpaar. De kamers zijn eenvoudig maar mooi ingericht en bijna elke avond word je verwend met lekkere gerechten aan de gastentafel. Bij aankomst is het avondmaal steeds inbegrepen.Alle praktische afspraken rond de activiteiten worden ter plaatse gemaakt. De volgorde van de activiteiten kan ter plaatse worden aangepast als dit nodig is (bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden).

Overnachting in een chambre d’hôtes. (A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 2

Avonturenparcours

Hierbij leg je een avontuurlijk traject af, hoog in de bomen via touwbruggen, kabels en platformen. Voor de echte durvers is er op het einde een lange kabelbaan naar beneden. Er zijn verschillende niveaus mogelijk. Het avonturenparcours is gelegen in de buurt van Saint Lary. Je rijdt hier zelf met de wagen naartoe.  Activiteit van een halve dag.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 3

Wandelen of fietsen

Keuze tussen een aantal wandelingen en fietstochten. Wie dat wenst kan ook een dagje cols beklimmen uit de Tour de France met de racefiets. Ter plaatse kan je een fiets huren, prijs ca. € 35 / dag. Voor de meeste wandelingen moet je gemiddeld een kwartier tot een half uurtje rijden. Meer informatie vind je in ons wandelprogramma

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 4

Raften

Op een rubberen raft daal je de rivier la Neste af, van Vielle Aure tot Arreau. De gids leert je bij de start hoe je samen de raft kan besturen. Het eerste deel blijft het water nog vrij rustig en geniet je van de mooie natuur. Daarna duikt de rivier de Gorges de Cadéac in en zorgen de stroomversnellingen voor actie en avontuur. Traject van 10 km, activiteit van een halve dag.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 5

Bergtocht

Als er voldoende gasten zijn in de chambre d'hôtes tijdens het hoogseizoen (en uitgezonderd tussen 15 en 26/7), kan het zijn dat je 's middags een begeleide tocht maakt naar de bergweides van Castillac. Hier staat een berghutje waar je samen met de andere gasten geniet van een uitgebreid aperitief en een BBQ. Tocht van 7,5 km, 2 uur stappen. Niveauverschil + 500 m. Zoniet kan je bijvoorbeeld gaan mountainbiken of kiezen uit de andere wandelingen.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, L of A)

Dag 6

Canyoning

Onder begeleiding van ervaren gidsen geniet je ten volle van de meest complete aller bergsporten: canyoning!  Glijdend, rappellend, zwemmend en springend ervaar je de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor jong en oud! De canyoning gaat meestal door in één van de Spaanse canyons, net over de grens. (+/- 1 uur rijden, je kan meerijden met het busje van de gids). Activiteit van een ganse dag.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 7

Rotsklimmen

Vandaag staat er een initiatie rotsklimmen op het programma, uiteraard met initiatie door een ervaren gids en de nodige uitrusting. Activiteit van een halve dag. 

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

 

Samen met anderen op pad

Wil je graag met andere gezinnen op stap? Dan kan je deze reis als begeleide gezins-groepsreis maken binnen het aanbod van onze kleine broer ‘Missie Formidabel’.  Je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Prijzen geldig in 2020

8 dagen / 7 nachten

 • volwassenen: : € 695 p.p.
 • kind vanaf 12  jaar op kamer ouders: € 565 p.p.
 • kind tot 11 jaar op kamer ouders: € 470 p.p.


Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • 6 x avondmaal aan de gastentafel (incl. wijn en koffie)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele IGN wandelkaarten
 • alle activiteiten zoals vermeld in het dagschema, inclusief het benodigde materiaal en professionele begeleiding
 • bij canyoning: incl. transport en gratis foto- en videoverslag.
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • plaatselijke transfers 
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • optionele activiteiten: ter plaatse te betalen (bv huur racefiets)
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • éénpersoonskamer: € 225 p.p. 
 • prijs extra nacht (half pension): € 70 p.p. (volwassenen)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Hou ermee rekening dat er in juni nog kans is op sneeuw en dat dan mogelijks niet alle wandelingen beschikbaar zijn.

Een weersvoorspelling op korte termijn in de Pyreneeën vind je hier.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

 


Heen- en terugreis

In het kader van het activiteitenprogramma is een auto ter plaatse noodzakelijk.

Trein of vlucht* en huurwagen

Tot Toulouse (150 km) of Tarbes (65 km), en verder met een huurwagen. Anders Reizen kan zorgen voor de reservering van de vluchten en de huurwagen. 

Met de wagen

Afstand Brussel - Arreau: ca.  1100 km.  Je kan je wagen zonder probleem veilig aan het logies parkeren. 

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

*Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

 


Kinderen

 • geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar 
 • prachtig wandelgebied  
 • groot zwembadcomplex met glijbanen en ligweide in Loudenvielle
 • toffe activiteiten voor het hele gezin

Wandelniveau

tot . Voor de multisport-activiteiten is geen ervaring nodig, wel een avontuurlijke ingesteldheid. Je krijgt alle instructies van de plaatselijke gidsen, die ook steeds het nodigde materiaal voorzien. Voor het canyoning en de rafting is wel vereist dat je vlot 50 meter kan zwemmen. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

 en  voor de wandelingen. Dagtochten van 3 à 7 u. in bergachtig gebied over overwegend goede paden en met hoogteverschillen van 400 m tot 1500 m. Soms zijn er wat moeilijkere stukken met rotsachtig paden of losse stenen. Zeker de beklimming van de Arbizon is enkel geschikt voor ervaren bergwandelaars. Voor de meeste tochten zijn lichtere en zwaardere varianten mogelijk.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Logies

Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes in 'bergstijl' in het dorpje Cadéac aan de voet van het massief. De vijf kamers zijn eenvoudig maar mooi ingericht, twee ervan zijn geschikt voor families. Alle kamers zijn voorzien van privé sanitair en een aantal ervan hebben een terras met zicht op de bergen.

Verder nog:

 • salon met open haard
 • eetkamer
 • gratis wifi
 • fietsenstalling
 • grote tuin


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Lunchpakketten zijn mogelijk op aanvraag ter plaatse. Je kan ook zelf je picknick samenstellen in één van de vele supermarktjes in de onmiddellijke omgeving. 
 • 6 x avondmaal aan de table d’hôtes inbegrepen (incl. wijn en koffie).Ter plaatse wordt in overleg bekeken welke avond er niet gekookt wordt.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor 's avonds).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.
 • oude sportschoenen die nat mogen worden met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming voor de canyoning (geen crocs!)

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.

 • wind- en waterdicht jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief (badpak voor de dames)

Diversen

 • handdoek (evt. sneldrogend) voor de wateractiviteiten
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • als je een bril draagt neem je best een brillentouwtje of riempje me dat je kan vastzetten achter je hoofd (lenzen zijn af te raden)

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Achtergrondinformatie

Réserve Naturelle Néouvielle

 


Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: