Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen - vanaf € 2043

Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen - vanaf € 2043

Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen - vanaf € 2043

Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen - vanaf € 2043

Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen - vanaf € 2043

Boek deze reis »
Individuele reizen Peru
Amazone, tropisch woud, papegaaien en toekans...deze reis start lekker warm in de jungle. Je ontdekt er een wereld van vreemde planten en dieren waar je het bestaan nog niet vermoedde! Van de lage jungle trek je naar de indrukwekkende Andes met de Heilige Vallei van de Inca’s, de verborgen stad Machu Picchu en het Titicaca-meer.  Hier, op een hoogte van zowat 3800 m verblijf je een nacht bij een lokale familie en proef je van het echte Peru. Door een prachtig landschap met alpaca's en lama's, vulkanen en besneeuwde toppen bereik je de Colca-canyon met zijn spectaculaire condors. Deze reis is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, je legt relatief weinig afstand af in de bus door inbegrepen binnenlandse vluchten.
Aantal dagen: 16 dagen
Reisnummer: 20PE5AAF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Amazone met kaaimannen en papegaaien
 • De machtige Inca stad Machu Picchu
 • Bij mensen thuis op het Titicaca meer
 • Condors aan de Colca canyon

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Dag 1

Aankomst in Lima.

Je wordt opgewacht door een medewerker van het lokale agentschap. Transfer naar je logies in de wijk Miraflores. De eerste dag kan je zelf de stad wat verkennen en uitrusten van de reis.

Hotelovernachting, in Lima. (-)

Dag 2

Lima – vlucht naar Puerto Maldonado – Amazonewoud

Je vliegt vanuit Lima in ca. 1 uur naar Puerto Maldonado, vanwaar je in ca. 40 minuten per boot verder reist naar een lodge midden in het regenwoud. Wij werken in dit gebied samen met verschillende lodges die allemaal gelijkaardige activiteiten organiseren, doch legt elke lodge zijn eigen accenten waardoor de invulling van het hierna beschreven programma nog kan wijzigen. Elke lodge zal je echter hartelijk verwelkomen met een drankje en een woordje uitleg geven over het unieke natuurgebied waarin je je bevindt. Nadat je je intrek hebt genomen in een van de bungalows maak je een eerste excursie in het tropische woud met een grote variëteit aan medicinale planten, tropische bomen, insecten en vlinders. Je stopt even bij een uitkijkpunt om naar toekans en andere vogels te speuren. De wandeling duurt zo’n 2,5 à 3 uur. Vóór het avondmaal maak je nog een boottochtje in het donker om kaaimannen te spotten.

Overnachting in een lodge, nabij Puerto Maldonado. (O,L,A)

Dag 3

Amazonewoud

Vanochtend maak je het fascinerend schouwspel van de 'mackaw lick' mee, je ziet er 5 verschillende soorten papegaaien die neerdalen uit de bomen om er te likken aan een kleiformatie. Bij het ‘apeneiland’ leven de apen nog in volle vrijheid, en bij het prachtige Sandoval-meer. maak je een tropische wandeling incl. jungle picknick. Met de kano vaar je rond op het Sandoval-meer, een bijzondere plaats waar je met wat geluk bijzondere dieren kan spotten, zoals de reuzenotter, tropische vogels, slangen en apen, pirañas en de paiche-vis die wel 2,5 meter groot kan zijn!

Overnachting in een lodge, nabij Puerto Maldonado. (O,L,A)

Dag 4

Vlucht naar Cuzco en transfer naar Ollantaytambo en de Heilige vallei

Per boot keer je terug naar Puerto Maldonado, waar je (indien het vluchtschema het toelaat) nog een kort bezoek kan brengen aan de fruitmarkt. Vlucht van 35 minuten naar Cuzco. Je gaat letterlijk ‘de berg over’, en dat hoogteverschil voel je ook als je landt! In Cuzco staat op de luchthaven een voertuig te wachten die je in een uurtje naar de prachtige, lager gelegen Heilige Vallei brengt. Hier drink je je eerste coca-thee om te wennen aan de hoogte.

Hotelovernachting, in Ollantaytambo. (O)

Dag 5

Heilige Vallei van de Inca’s: Pisac en Ollantaytambo

Onder leiding van een Engelstalige gids bezoek je de Heilige Vallei van de Inca’s waarin de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo, de laatste nog bewoonde Incastad, liggen. De huizen, straten en bruggen zijn origineel. De ruïnes van Pisac liggen hoog boven het dorp, wat een prachtig uitzicht op de omgeving oplevert. Op zondag, dinsdag en donderdag kun je ook een bezoek brengen aan de markt in Pisac en proeven van het lokale maïsbier in een 'chicha'-brouwerij. Gepakt met de nodige spullen voor deze nacht en de uitstap voor morgen neem je in de namiddag vanuit Ollantaytambo de trein naar Aguas Calientes (je neemt slechts een deel van je bagage mee, de rest blijft in het logies in Ollantaytambo), waar je een bad kan nemen in de heerlijke warmwaterbronnen.

Hotelovernachting, in Aguas Calientes. (O)

Dag 6

Machu Picchu

Hier neem je ‘s morgens heel vroeg (in groep, internationaal gezelschap) de bus naar het legendarische Machu Picchu, weergaloos gelegen op 2400 m hoogte tussen de steile bergen. Je bezoekt de eeuwenoude “verloren” Incastad met een gids (bezoekduur met gids is 2u). Deze stad dateert van het midden van de 15de eeuw en werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham. Je bezoekt het hoofdplein, het koninklijk kwartier, de tempel van de 3 ramen, de ronde torens, de zonnetempel en de offerplaats,... Deze stad is door de Unesco erkend als werelderfgoed en pre-Columbiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. Om 12u loopt je bezoek aan de site ten einde en neem je de bus en trein terug naar respectievelijk Aguas Calientes en Ollantaytambo. Hier word jij (en daarna je hoofdbagage) opgepikt en naar Cuzco gebracht.

Tip! De prachtige site Machu Picchu kan ook bezocht worden tijdens een 2- of 4 daagse trekking over de Inca Trail. Een zeer unieke en intense beleving (vroeg boeken is wel noodzakelijk)!
Hotelovernachting, in Cuzco. (O)

Dag 7-8

Cuzco 

2 vrije dagen om Cuzco en zijn omgeving op eigen houtje te gaan ontdekken. Cuzco betekent in de taal van de Inca´s: de navel van de wereld. Eens was de stad het machtige en religieuze centrum van de Inca´s en nog steeds ademt Cuzco de mystieke sfeer van die tijd uit. In 1533 werd de Inca-stad veroverd door de Spanjaarden. De Spanjaarden bouwden het huidige Cuzco letterlijk op de ruïnes van de oude Inca-stad. In veel huizen zijn dan ook delen van Inca-muren verwerkt, waarin de typische Inca-bouwstijl onmiddellijk te herkennen is. Grenzend aan de Plaza de Armas vind je de imposante kathedraal met daaraan vast de kerken El Triunfo, Jesus María en de kerk La Compañía die hier schuin tegenover staat. De Qorikancha was ooit de belangrijkste en rijkste tempel van het Inca-rijk. Boven op de grondvesten werd de Santo Domingo kerk gebouwd, maar nog steeds kun je hier het fraaie metselwerk van de tempels bewonderen. Het straatbeeld in Cuzco is met zijn vele indianen en markten heel levendig. Inbegrepen is een ticket voor een rit van een uurtje in een dubbeldekker bus of houten trammetje zodat je een mooi overzicht krijgt van wat Cuzco te bieden heeft.

Buiten de stad liggen interessante Inca ruïnes, zoals de watertempel Tambo Machay, Puca Pucara, Qenko en Sacsayhuaman. Deze laatste kijkt uit over Cuzco en was eens een machtig fort en religieus centrum. Kolossale blokken graniet zijn zo gehouwen dat ze precies in elkaar passen. Ter plaatse heb je de keuze om deze ruïnes te voet (tocht van ca. 10 km) of op de rug van een paard (halve dag) te gaan bekijken (inbegrepen).

Tip! In Cuzco kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een raftingtocht, een mountainbiketocht in Moray Maras en een zware, maar aanbevelingswaardige wandeltocht in de Rainbow Mountains.
Hotelovernachting, in Cuzco. (O)

Dag 9

Cuzco - Puno

‘s Morgens rond 8 uur vertrek je met een goede toeristenbus naar Puno. Er is een Engelssprekende gids aan boord. De bus rijdt in ongeveer 7 u dwars door de Andes over de ruige bergen en de hoogvlaktes, de Altiplano. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen. De bus stopt op een viertal interessante plaatsen en ook voor de lunch, die is inbegrepen. Je passeert de hoogste pas bij La Raya (4300 m) en ziet dan in de verte het Titicaca-meer verschijnen, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Hotelovernachting, in Puno. (O,L)

Dag 10

Titicacameer en Amantani

Vanuit Puno (waar je het merendeel van je bagage achterlaat) ga je naar het Titicaca-meer, waar je inscheept voor een boottocht over dit hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de drijvende Uros-eilanden, bewoond door de afstammelingen van de Uros-indianen en volledig in riet gebouwd. Nadien vaar je verder naar het eiland Amantani, waar je een mooie natuurwandeling maakt en bij de lokale bevolking overnacht, die een klein geschenk in de vorm van rijst, melk, en fruit zeker zullen waarderen.

Overnachting in eenvoudige homestay op Amantani. (O,L,A)

Dag 11

Titicacameer en Taquile - Puno

De boottocht wordt verder gezet van Amantani naar Taquile, een klein eiland in het Titicacameer, op circa 3 uur varen van Puno. Het eiland bestaat eigenlijk uit één grote rots, waar bovenop het dorp ligt. Op de flanken staan wat huisjes en er zijn wat akkertjes. Het is de woonplaats van de afstammelingen van de Inca's die de fijnste stoffen van Peru weven. Ook de mannen breien en weven mee. Na het middageten wandel je door de natuur terug naar de boot, die je weer naar Puno brengt.
 
Hotelovernachting, in Puno. (O)

Dag 12

Colca-canyon

Mooie rit in een comfortabele bus (ritduur: ca. 7 uur, met gids en in groep, internationaal gezelschap) door prachtige landschappen richting  de Colca-canyon en over hoge pas van 4900 meter naar Chivay. Eventueel kan je nog naar de warmwaterbronnen van La Calera. Een weldoend bad in open natuur omgeven door de bergen, neem je niet elke dag.

Hotelovernachting in Chivay. (O)

Dag 13

Cruz del Condor - Arequipa

Zeer vroeg uit de veren, om op tijd bij Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal pre Inca terrassen in deze uiterst spectaculaire canyon, de diepste ter wereld ! Bij de Cruz del Condor kan je met wat geluk condors observeren, een enorme imposante vogel met een vleugelspanwijdte van meer dan drie meter. Hij maakt gebruik van de ochtendthermiek om zich in grote cirkels omhoog te laten voeren langs de bergwand. Een indrukwekkend schouwspel! Rit naar Arequipa.

Hotelovernachting, Arequipa. (O)

Dag 14

Arequipa

Arequipa is één van de mooiste steden van Peru. ’s Ochtends word je opgepikt voor een ‘reality tour’ waarbij je een ander beeld van Peru te zien krijgt: de silar-steenhouwers, de lokale markt, de achterbuurten waarin mensen trachten te overleven. Een deel van de inkomsten van de tour gaat naar een goed doel. De rest van de dag ben je vrij om Arequipa te gaan ontdekken. De stad is gelegen op 2350 m hoogte in de schaduw van de 5821 metershoge El Misti-vulkaan, en kent een aangenaam klimaat. Ze wordt ook La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omwille van de vele huizen die opgetrokken zijn uit het witte vulkaangesteente silar. Op het programma staat uiteraard het Santa Catalinaklooster, voor velen het mooiste religieus-koloniale bouwwerk in gans Peru. Meer dan 20 ha ‘stad in de stad’, vooral een oase van rust en stilte. Ook het Museo Santuario Andino kan worden bezocht, waar zich de perfect bewaarde, 7 eeuwen oude mummie van een 14-jarig geofferd meisje bevindt (Juanita), alsook het cultureel complex Chavez de la Rosa, het huis Ricketts, de residentiële zone Selva Alegre en de wijk Yanahuara.

Tip! In Arequipa kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een kookcursus, een dagwandeling naar de Capua waterval of naar de Chiguata terrassen, raften op de Chileno rivier of een mountainbiketocht met afdaling langs Picchu Picchu.

Hotelovernachting, Arequipa. (O)

Dag 15

Arequipa – vlucht naar Lima.

Je wordt opgewacht door een medewerker van het lokale agentschap en transfer naar je logies in de wijk Miraflores. Nadien stadsbezoek (al dan niet in groep, afhankelijk van de gekozen logiesformule) o.l.v. een Engelstalige gids die je langs de mooiste plekjes van de Zuid-Amerikaanse hoofdstad loodst. ‘s Avonds ga je (in groep) naar het park van de waterfonteinen, met de hoogste fontein van Zuid-Amerika en een mooie lazershow! Een mooie afsluiter van je reis!

Hotelovernachting, in Lima. (O)

Dag 16

Internationale vlucht

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima, aansluitend internationale vlucht naar Brussel. Afhankelijk van de vluchturen land je de avond van dag 16 of op dag 17 in België. (O) 

Uitbreiding Inca Trail

Verleng je reis met de 4-daagse Inca Trail

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

In hostalformule:

€ 2043 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 1872 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 1852 per persoon (o.b.v. 4 personen)
€ 1815 per persoon (o.b.v. 5 personen)

In hotelformule:

€ 2325 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2082 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 2030 per persoon (o.b.v. 4 personen)
€ 1985 per persoon (o.b.v. 5 personen)

Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2020. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies volgens de gekozen optie (obv twee- en driepersoonskamers).
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma.
 • Transfers zoals vermeld in het programma.
 • Excursies zoals vermeld in het programma
  • Excursies vanuit jungle lodge : in groep
  • Heilige vallei tour met wandeling – met privé gids  (tenzij bij verblijf in hostals)
  • Machu Pichu – in groep
  • Wandel- of paardrijtour boven Cuzco
  • Titicaca meer: in groep
  • Colca Canyon: in groep
  • Lima: stadstour – met privé gids
 • Lokale gidsen waar vermeld.
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vluchten  (deze kan je meestal het voordeligst met je internationale vluchten boeken).
 • Luchthaventaksen (voor binnenlandse vluchten, maar ook voor de Nazca-vlucht: 25 sol).
 • Overige maaltijden (een maaltijd vind je in Peru gemakkelijk voor een prijs tussen de 5 en 10 euro).
 • Dranken.
 • Inkomgelden monumenten, musea, etc. (onderstaande prijzen onder voorbehoud):
 • Evt. optionele activiteiten.
  • Dagwandeling naar Capua waterval of Chiguata terrassen: ca. 100 usd
  • Mountainbiketocht nabij Picchu Picchu: 70 usd
  • Rainbow Mountain wandeltocht (in groep): 59 usd
  • Raften in Cuzco: 60 usd
  • Mountainbiketocht in Moray Maras: 60 usd
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Evt. verzekering.

Benodigd budget: ca. € 350 p.p. is een realistische inschatting voor maaltijden en inkomgelden.Toeslagen

 • Extra overnachting in Lima (obv kamer met ontbijt): 45 p.p. (hotelformule), 35 p.p. (hostalformule)
 • Extra overnachting in Cuzco (obv kamer met ontbijt): 45 p.p. (hotelformule), 35 p.p. (hostalformule)
 • Eenpersoonskamertoeslag: op aanvraag

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 voor de reis in zijn geheel, die hoofdzakelijk een culturele rondreis is.  Enkel in de omgeving van Cuzco zijn er enkele kortere wandeltochten voorzien. Gezien je verblijf op aanzienlijk hoogte op sommige plaatsen kan de reis wel neigen naar . Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bagagevervoer

Voor het vervoer van je bagage ben je zelf verantwoordelijk. Tijdens de tochten draag je enkel een dagrugzak met je persoonlijke spullen.

Tijdens de 2-daagse op het Titicaca-meer en tijdens het bezoek aan Machu Picchu draag je zelf je spullen die nodig zijn voor 1 nacht. De hoofdbagage laat je na in de logies in Puno en Ollantaytambo.

Logies

Naar keuze in hostals, hotels of casas andinas.
Allen hebben een privé badkamer, maar hostals zijn iets kleiner en meer familiaal. Ze worden uitgekozen op basis van netheid en service.
Casas Andinas zijn een soort keten van stijlvolle, charmehotels. 
De belangrijkste verschillen tussen hostals en hotels:            
 • De ontbijten in hostals zijn basic (2 broodjes en jam), terwijl dit in hotels meestal beter is. 
 • In hostals zijn de kamers kleiner dan in hotels.          
 • In hotels zijn de badkamers groter  en ligt er meestal zeep + shampoo enz, in hostals ligt er meestal enkel een basic zeepje.
 • In hotels zijn er geregeld kluisjes op de kamer, in hostals nooit. 
 • Hotels hebben meer kamers en soms een lift, hostals zijn kleiner en alles per trap.
 • Hotels hebben aan de receptie iemand die Engels verstaat, hostals meestal enkel Spaanssprekend.
Tijdens het bezoek aan de jungle slaap je in een mooie lodge.
Op Amantani slaap je in eenvoudig logies bij de lokale bevolking.
In Ollantaytambo is er geen casa andina.

Heen- en terugreis


Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis verplaats je je met privaat vervoer, per boot, per trein en met plaatselijke bussen. 

Reisperiode

Peru kent verschillende klimaatzones. De weersomstandigheden in een bepaalde regio worden bepaald door de geografische ligging, de hoogte, door dag of nacht. De eenvoudigste raad die we je kunnen geven is dat je best rekening houdt met zowel koude als zeer warme temperaturen. Hoewel het regensei­zoen pas eind oktober-begin november begint, is regen ook in de zomermaanden niet 100 % uitgesloten.

In de bergen is het weer tussen mei en augustus vrij stabiel. De temperaturen schommelen sterk tussen dag (20 à 25°) en nacht (-5°). Als er storingen met bewolking en/of regen voorkomen, duren die gewoonlijk nooit langer dan 48 u. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je  website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • evt. lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed (enkel nodig indien je een meerdaagse trekking op de Inca Trail zou hebben bij geboekt).

Diversen

 • handdoeken (voor de homestay in Amantani en het verblijf in hostals)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • adapter voor stopcontacten (klik hier)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Peru heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.
Voor de reservaties van het binnenlands vervoer, hebben wij een kopie van je reispas nodig. Gelieve deze door te mailen aan [email protected] 

Een visum is niet nodig.

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


Geld

De Peruviaanse munt is de Nuevo Sol (PEN). Euro’s zijn probleemloos inwisselbaar. Tenzij je cash dollars liggen hebt, hoef je die van hieruit niet mee te nemen. Er zijn geldautomaten te vinden in grotere centra als Lima, Nasca, Puno, Arequipa, Cuzco, enz. Uit ervaring weten we dat je daar niet al te veel op moet rekenen, dus we raden aan om voldoende cash mee te nemen.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde of de huisarts.

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essenti�le kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: