Canada - Rondreis door de Rocky Mountains - 17 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Rondreis door de Rocky Mountains - 17 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Rondreis door de Rocky Mountains - 17 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Rondreis door de Rocky Mountains - 17 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Rondreis door de Rocky Mountains - 17 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Individuele reizen Canada
Canada is het tweede grootste land ter wereld, een onmetelijke wildernis waar de mens slechts een ondergeschikte rol speelt. Het westelijk deel van het land is toeristisch het best ontsloten. Hier vind je de prachtige natuurparken van de Rocky Mountains en de kosmopolitische stad Vancouver.  Bij deze rondreis beperk je je tot de natuurparken van de Rocky Mountains. De reis begint en eindigt in Calgary. Je bezoekt de parken van Banff, Yoho, Jasper en Mt. Robson. Natuurlijk mag een wandeing over de uitgestrekte Athabasca Glacier en langs het wereldberoemde meer van Lake Louise hier niet in ontbreken. In de buurt van Jasper maak je een driedaagse tocht naar de eenzaam gelegen wildernislodge van Tonquin Valley. Aan het einde van de reis verlaat je de Rockies en rijd je naar de wolkenkrabbers van Calgary.
Aantal dagen: 1 dag
Reisnummer: 21CA5RMA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Prachtige berglandschappen
 • Meren en gletsjers
 • Kans op het zien van wilde dieren zoals beren en elanden
 • Ongerepte weidse natuur

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9

3 Beoordelingen

Dag 1

Vlucht naar Canada
Bij aankomst in Calgary haal je op de luchthaven de huurwagen op, waarna je meteen naar Banff rijdt (ca. 150 km). 

Hotelovernachting. (-)

Dag 2

Sunshine Meadows
Je start je actieve vakantie in Banff, het oudste nationaal park van Canada. Je eerste wandeling leidt naar Healy Pass en de bekende Sunshine Meadows. Deze 'zonnige weiden', in de lente en zomer overdekt met bloemen, worden door vele  beschouwd als behorend tot de mooiste alpiene locaties van de Rocky Mountains. Omringd door enkele van de Rocky's hoogste toppen, is het uitzicht er in alle richtingen buitengewoon mooi.
Wandelduur ca. 4-7 uur. 

Hotelovernachting. (-)

Dag 3

Moraine Lake
Vanuit Banff rijd je naar Lake Louise (ca. 90 km). In plaats van de drukke highway te volgen, neem je de evenwijdig lopende Bow Valley Parkway, die de Bow River Valley volgt. Omdat deze weg een stuk rustiger is, maak je meer kans om wild te spotten. Onderweg bezoek je de imposante Johnston Canyon en maak je een wandeling bij Moraine Lake, een felblauwe gletsjermeer dat omringd wordt door 'Valley of the Ten Peaks'. Overnachting in het levendige stadje Lake Louise.

Hotelovernachting in Lake Louise. (-)

Dag 4

Yoho Nationaal Park
Lake Louise is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Yoho National Park. Je maakt er een spectaculaire dagwandeling over de zg. 'Iceline Trail'.  Deze leidt naar de watervallen van Twin Falls en naar de Takakawa (of Takakkaw) Falls , met zijn vrije val van 260 m één van de hogere watervallen in Canada. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers.
Wandelduur ca. 4-6 uur.  

Hotelovernachting in Lake Louise. (-)

Dag 5

Wandeling aan Lake Louise
Vandaag staat een wandeling op het programma die je naar het diepblauwe Lake Agnes brengt. Het pad ernaar toe is niet moeilijk, en aan het meer kan je even verpozen in het gelijknamige theehuis, een oude houten chalet met een stemmig interieur. Nadien trek je verder over de Beehives - een grote en een kleine top die de vorm van een bijenkorf hebben - naar een volgend theehuis op de 'Plain of the Six Glaciers'. Terugkeren doe je door de vallei en vervolgens langs het meer.
Wandelduur ca. 5-6 uur. 

Hotelovernachting in Lake Louise. (-)

Dag 6

Ice fields Parkway
Over de Icefields Parkway - zo heet de prachtige baan die de Rocky Mountains van zuidoost naar noordwest doorkruist - gaat het verder langs imposante bergketens en mooie meren naar Saskatchewan Crossing. Tijdens de ca. 80 km lange rit heb je constant zicht op mooie berglandschappen. Onderweg houd je halt voor een wandeling die je naar Dolomite Pass en Helen Lake brengt.
Je kan desgewenst opteren voor een rafting op de Kicking Horse River (halve dag € 78 p.p.).

Hotelovernachting in Saskatchewan Crossing. (-)

Dag 7

Een tweede dag over de Ice Fields Parkway
Over de Icefields Parkway gaat het verder tot aan de Sunwapta Falls (ca. 100 km). Onderweg maak je een wandeling van ca. 4 uur naar Wilcox Pass, die adembenemende uitzichten biedt op de gletsjers van de Rocky Mountains.
Optioneel kan je in de plaats daarvan onder begeleiding van een plaatselijke gids en in groep een gletsjerwandeling maken op de Athabasca Glacier. Glaciertrip Athabasca Glacier - standaardtrip 3-4 uur € 75 pp of langere trip 5-6 uur € 125 pp (niet op dinsdag en woensdag).

Hotelovernachting in Sunwapta Falls. (-)

Dag 8 - 9 - 10

3-daagse trekking in Tonquin Valley
Gedurende drie dagen trek je diep de natuur in. Je draagt op de eerste en de derde dag je eigen beperkte bagage voor 2 nachten: kledij, toiletgerief en picknick. Beddengoed en de overige maaltijden hoef je niet mee te dragen.
De eerste dag is een stevige tocht, waarbij je ca. 7 uur onderweg bent en 700 hoogtemeters moet overwinnen. Hij loont echter meer dan de moeite. Eindpunt is een lodge, bestaande uit eenvoudige blokhutten die midden in de wildernis gelegen zijn. De blokhutten zijn goed uitgerust en de uitbaatster, Sarah, kookt voortreffelijke maaltijden. Je verblijft hier 2 nachten op basis van volpension. Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk.
Op de tweede dag blijf je ter plaatse aan dezelfde lodge. Je kan een dagwandeling maken of gratis gebruik maken van kano’s. Op de derde dag keer je via dezelfde route weer terug.

Dag 8+9: overnachting in een lodge. (O,L,A)
Dag 10: hotelovernachting in Jasper of Sunwapta Falls. (O)


Wie liever niet de driedaagse trekking maakt kan ook kiezen voor een aangepaste reis waarbij je dagtochten maakt vanuit Sunwapta en Jasper.

Dag 11

Jasper National Park
Vandaag breng je een bezoek aan Jasper townsite en Maligne Lake in Jasper nationaal park. Dit is weer zo'n schilderachtig azuurblauw meer, omringd door hoge bergen. Je maakt er een wandeling van zo'n 3 uur, en kan daarnaast kanovaren of een boottocht maken naar het beroemde Spirit Island.
Vervolgens stap je weer in de wagen voor een korte verplaatsing naar het Mount Robson Provincial Park, waar je in een B&B midden in de natuur slaapt.

Overnachting in een B&B in Mt. Robson. (O)

Dag 12

Mt Robson Park
Vandaag maak je een prachtige wandeling in het Mt. Robson Park. Mount Robson is de tweede hoogste berg van British Columbia, hij rijst met steil rotswanden uit het omringende landschap omhoog. De wandeling kan je aanpassen aan je wensen. Heb je zin in een flinke tocht (19 km) dan is Berg Lake een mooie optie. Van hieruit kan je de steile noordflank van Mt. Robson zien. Andere wandelingen voeren   naar de Emperor Falls en de 'Valley of Ten Thousand Falls'. 

Overnachting in een B&B in Mt. Robson. (O)

Dag 13

Door British Columbia
Vanuit Mt. Robson staat er een lange autorit op het programma, langs een mooie route van ca. 400 km door de Yellowhead Valley naar Revelstoke. 


Hotelovernachting in het stadje Revelstoke (-)

Dag 14

Revelstoke
Het startpunt van de wandeling ligt op de top van Mount Revelstoke, waar je met de auto naartoe rijdt.  De wandeling voert door prachtige bloemenweiden naar een aantal mooie meertjes.

Hotelovernachting in het stadje Revelstoke (-)

Dag 15

Glacier NP
Langs de Trans-Canada Highway 1 rijd je in een uurtje tijd naar het Glacier Nationaal Park. Onderweg maak je een stop voor een korte wandeling (ca. 45 min) in een prachtig sequoiabos met tientallen meters hoge en tot 5m dikke woudreuzen.
Glacier Nationaal Park strekt zich uit tot over de grens met de Verenigde Staten. Door het wegtrekken van de gletsjers na de laatste ijstijd ontstonden steile, gekartelde bergruggen en diepe valleien, waarin zich vele meertjes vormden. In dit machtige decor maak je in de namiddag een wandeling.
Afhankelijk van het vertrekuur van je terugvlucht morgen rijd je na de wandeling door naar het plaatsje Golden (indien je 's avonds vliegt) of Canmore (indien je een vroege vlucht hebt).

Hotelovernachting in het stadje Golden of Canmore (-)

Dag 16

Calgary en vlucht naar Brussel
De laatste etappe voert via Lake Louise en Banff naar Calgary waar je het vliegtuig terug naar huis neemt. Vandaag zijn er geen wandelingen meer voorzien.
De laatste etappe voert via Lake Louise en Banff naar Calgary waar je het vliegtuig terug naar huis neemt.

Dag 17

Aankomst in Brussel

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

binnenkort online

Basisprijs

Prijzen geldig in 2021.

Bij vertrek tussen 10 juni en 25 juni 2021 en tussen 10 september en 15 oktober 2021:
€ 2385 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2285 per persoon (o.b.v. 4 personen met 2 x tweepersoonskamer)
€ 1940 per persoon (o.b.v. 4 personen met 1 vierpersoonskamer = 2 x tweepersoonsbedden)

Opmerking: tijdens deze bovenstaande periodes is er geen verblijf in Tonquin Valley mogelijk. Deze trekking wordt dan vervangen door dagtochten vanuit Jasper.

Bij vertrek tussen 25 juni en 10 september 2021: 
€ 2590 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 2465 per persoon (o.b.v. 4 personen met 2 x tweepersoonskamer)
€ 2155 per persoon (o.b.v. 4 personen met 1 vierpersoonskamer = 2 x tweepersoonsbedden)

Eénpersoonskamertoeslag: prijs op aanvraag.

3 of 5 personen (of meer): prijs op aanvraag.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.

Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen op basis van logies alleen (geen maaltijden inbegrepen).
 • Huur middenklasse auto (vierdeurs) type Hyundai Accent of Ford Focus (of gelijkwaardig) (2 personen) of huur minivan type Dodge caravan of gelijkaardig (4 personen)
 • Verzekering (CDW), afkoop eigen risico,1 chauffeur, drop-off kosten en luchthaventaks.
 • Nederlandstalig roadbook met alle praktisch info en vele voorstellen voor wandelingen en excursies
 • Wegenkaart van West-Canada.
 • Ontbijt in Mt. Robson.
 • Volpension bij verblijf in Tonquin Valley.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Toeslag voor extra bestuurder en volle tank (=Goldpakket)
 • Brandstof voor de huurwagen.
 • Evt. toeslag GPS € 138 ter plaatse te betalen).
 • Toegangspas voor de nationale parken (ca. € 95 voor 2 personen).
 • Persoonlijke uitgaven, dranken en maaltijden.
 • Bijkomende verzekeringen.
 • Extra activiteiten zoals bv. gletsjertocht en rafting.

Toeslagen

 • Toeslag Goldpakket huurwagen: extra bestuurder en volle tank (€ 118 voor 2-3 pers.; € 156 voor 4 pers.)

Kortingen

 • Indien je opteert om in Lake Louise (gedeeld sanitair), Jasper (eigen sanitair) en in Banff (eigen sanitair) in een wandelherberg te overnachten. Steeds een tweepersoons- of vierpersoonskamer, geen slaapzalen.
  • Korting van € 285 pp bij 2 deelnemers op 1 kamer of 4 deelnemers op 2 kamers
  • Korting van € 155 pp bij 4 deelnemers op 1 kamer
 • Dagtochten vanuit Jasper i.p.v. doorgaande 3-daagse Tonquin Valley trekking: € 125 korting per persoon.

 


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en variëren in wandelduur van 4 tot max. 7 u. De lusvormige dagwandelingen kunnen eigenlijk zo kort of zo lang gemaakt worden als je zelf wil. De hoogteverschillen zijn meestal beperkt en de paden doorgaans goed begaanbaar. Een enkele keer zijn er echter ook korte stukken met losliggende stenen. Vrijwel nergens loop je langs afgronden en ook sneeuwvelden zal je niet of nauwelijks tegenkomen.

De tocht naar Tonquin Valley bedraagt 5 - 7 uur en kan niet worden ingekort. Je draagt ook je eigen bagage voor 2 nachten (enkel kledij en persoonlijk materiaal, geen slaapzak of voedsel).

Logies

Overnachting in comfortabele en soms zeer karaktervolle hotels, B&B's, guesthouses of hutten. Steeds op tweepersoonskamers met eigen sanitair. In Tonquin Valley verblijf je twee nachten in een goed uitgeruste wildernis lodge.

Je kan er ook voor opteren om in Lake Louise (gedeeld sanitair) en in Banff (eigen sanitair) in een wandelherberg te overnachten.
- korting van 128 euro pp bij 2 deelnemers of 4 deelnemers op 2 kamers
- korting van 64 euro pp bij 4 deelnemers op 1 kamer


Maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. In de praktijk kan het zijn dat er in enkele logiesplaatsen toch een ontbijt is inbegrepen. In de meeste hotels is een restaurant aanwezig waar je ontbijt en diner kan nuttigen. Anders kan je altijd in de buurt van het logies terecht. Aan de ingang van de parken is altijd wel een voedingszaak en in de steden zijn uiteraard mogelijkheden genoeg. Enkel in Tonquin Valley Lodge verblijf je in vol pension.

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt
L = lunch
A = avondmaal


Bagage

Deze vervoer je zelf in de huurwagen.
Tijdens de wandelingen  draag je enkel je dagrugzakje (met drinkbus, regenvest, fototoestel, picknick, enz.).  Tijdens de 3 daagse tocht draag je bagage voor twee nachten. Zorg wel voor een stevige, goedzittende dagrugzak.

Vervoer

Tijdens deze reis beschik je over een voldoende ruime middenklasse wagen, type Ford Focus (2 personen) of een Dodge Caravan (4 personen) of gelijkwaardig met oa. stuurbekrachtiging en airco.
Mits betaling van een toeslag zijn extra chauffeurs toegestaan en krijg je een volle tank mee bij vertrek. GPS te huur voor € 90.
De rijafstanden variëren dag tot dag maar zijn meestal rond de 100 a 150 km per dag.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Formaliteiten

Voor Canada heb je een internationaal paspoort (reispas) nodig, geldig tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Een ETA (Electronic Travel Autorisation) is verplicht vanaf 15 maart 2016. Enkel aan te vragen via deze website: ETA Canada. Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart (Visa, MasterCard of American Express) en een e-mailadres. De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox. 

Opgelet: begin dit jaar trad de in de Verenigde Staten de Terrorist Travel Prevention Act in voege. In de praktijk betekent dit dat je als Belg niet in aanmerking komt voor een ESTA (de online toestemming om zonder visum naar de US te reizen) indien je tussen 2011 en nu in Iran, Irak, Soedan of Syrië bent geweest om andere redenen dan in opdracht van de Belgische overheid of een internationale hulporganisatie. Er zijn heel wat Belgen (ook Anders-Reizigers) die de afgelopen jaren als toerist Iran hebben bezocht. Als dat het geval is, kan je nog steeds naar de USA reizen, maar dien je tijdig een visum aan te vragen. Voor bijkomende vragen kan je hier terecht.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je gewoon rijbewijs, alsook een internationaal rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


Geld

De munt is de Canadese dollar. In alle grotere plaatsen zijn er geldautomaten (voor kredietkaarten en ook, zij het beperkter, voor onze betaalkaarten). Betalen met kredietkaart kan quasi overal. Je kan best ter plekke euro’s omwisselen of afhalen.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: www.oanda.com

Klimaat

Het weer is moeilijk te voorspellen in dit stukje Canada. In de zomermaanden is het vrij  standvastig en kan het behoorlijk zonnig en warm worden. Regenbuien en frisse temperaturen zijn steeds mogelijk. In de bergen wordt het 's nachts vrij koud.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen die je kan terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 


DTP-vaccin
Op reis gaan is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist,ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Reisuitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • rugzak of soepele reistas (zeker geen harde koffer)
 • kleine dagrugzak voor de dagwandelingen
 • in geval van een meerdaagse trekking: ruime rugzak met stevige heupgordel

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkel-omsluitende bergwandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen
 • (wandel)sandalen
 • (wandel)kousen
 • evt. getten

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage.

Kledij

 • broek
 • katoenen of polyesterkatoenen broek of jeans
 • lichte katoenen of polyesterkatoenen broek/rok
 • wind- en waterdichte jas en broek (b.v. type Gore-tex)
 • waterdichte overbroek
 •  wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • luchtige hemden of T-shirts (best in lichte kleuren)
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen
 • muts en sjaal
 • handschoenen
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek
 • short/bermuda

 Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • badhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • evt. zakmesje (niet in de handbagage verpakken)
 • drankfles of –zak (min. 1 liter)

Diversen

 • degelijke zonnebril
 • lakenzak
 • veilige geldbeugel om als heupgordel te dragen (onder de kleren)
 • enkele plastiek zakjes van verschillende maten
 • verrekijker
 • zaklamp
 • adapterstekker
 • evt. wandelstokken
 • reispas + kopie.

EHBO           

Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).
Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: