Canada - Van Vancouver Island tot de Rocky Mountains - 22 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Van Vancouver Island tot de Rocky Mountains - 22 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Van Vancouver Island tot de Rocky Mountains - 22 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Van Vancouver Island tot de Rocky Mountains - 22 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Canada - Van Vancouver Island tot de Rocky Mountains - 22 dagen


1 dag - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Individuele reizen Canada
Tijdens deze reis maak je kennis met het dichter bevolkte Vancouver en Vancouver Island van waar je met de veerboot door de beroemde Inside Passage oversteekt naar British Columbia en de Rocky Mountains. Doorheen het verlaten noordelijk gedeelte van British Columbia rijd je door uitgestrekte dennenwouden en over de eenzame toendra in westelijke richting tot aan de machtige bergkam van de Rocky Mountains. Achtereenvolgens bezoek je hier Mount Robson Provincial park (met de hoogste berg van de Rockies) en de nationale parken van Jasper, Yoho en Banff. In dit gebied maak je een driedaagse wandeltocht naar de eenzaam gelegen wildernislodge van Tonquin Valley.  Natuurlijk mag een wandeling over de uitgestrekte Athabasca Glacier en langs het wereldberoemde meer van Lake Louise niet ontbreken. Aan het einde van de reis verlaat je de Rockies en rijd je naar de wolkenkrabbers van de stad Calgary.
Aantal dagen: 1 dag
Reisnummer: 21CA5RMB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Vancouver en Vancouver Island
 • Yoho, Banff en Jasper nationaal park
 • Kans op het zien van wilde dieren zoals beren en elanden
 • Ongerepte weidse natuur
 • prachtige berglandschappen
 • Lake Louise

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9,3

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Alles was prima geregeld. Ook een meerwaarde dat de bootreservaties reeds gedaan waren. Misschien hadden de wagens een iets grotere kofferruimte kunnen hebben, want die was wat klein voor 3 koffers. We vonden het fijn dat we de voorgestelde reis uit jullie aanbod wat hebben kunnen aanpassen aan onze wensen. De communicatie hierover met verliep zeer vlot.

Hilde P. -

Dag 1

Belangrijk: Bij het bepalen van de vertrekdata moet je rekening houden met het vaarschema van de veerboot op de Inside Passage (op dag 7): in juni, juli en september vaart die op oneven data, in augustus op even data. Dag 1 van de reis moet dan eveneens op een oneven resp. even datum vallen. Het is echter nog onduidelijk of de veerboot in 2021 tussen Port Hardy en Prince Rupert weer overdag gaat varen. In de zomer van 2020 was dat niet het geval. Zolang de veerboot niet overdag vaart, gaan alle routes alsnog via de Sunshine Coast. Afvaartdata zoals hierboven vermeld, blijven voorlopig hetzelfde voor 2021.

Vlucht naar Vancouver 
Bij aankomst in Vancouver kan je meteen de huurwagen ophalen en heb je een eerste korte kennismaking met Vancouver. Deze stad bestaat uit verschillende wijken. In Chinatown, ook wel 'Hongcouver' genoemd, vind je musea, Chinese tuinen en culturele bezienswaardigheden. In het historische Gastown zijn overblijfselen uit de pionierstijd en hoogtijdagen van de Canadian Pacific Railway. Granville Island is een schiereiland midden in Vancouver. Aan het water liggen restaurantjes, theaters, galerijen, boetiekjes, cafés en Granville Public Market: een grote markt met verse etenswaren. 

Overnachting in een B&B hotel in koloniale stijl in Vancouver. (-)

Dag 2

Vancouver
Vrije dag in Vancouver. Vancouver kan je perfect te voet en met de fiets verkennen. Aan de rand van de stad ligt Stanley Park, omringd door water. Het is een belangrijke recreatieplaats voor locals en toeristen, met heel wat fiets- en wandelpaden. Indrukwekkend is de Seawall, een zeedijk met aan de ene kant vergezichten over de zee en de skyline en aan de andere kant het dichte regenwoud. Beroemd zijn de negen totempalen bij Brockton Point. Bezoek in North Vancouver ook de Capilano Suspension Bridge, een hoge en lange hangbrug over een kolkende rivier.

Overnachting in een B&B hotel in koloniale stijl in Vancouver. (O)

Dag 3

Victoria
Met de veerboot vaar je naar Vancouver Island. De overtocht duurt ca. 2,5 uur. Hij wordt door ons gereserveerd, maar je moet hem ter plaatse betalen (CAD 90 voor een wagen met 2 inzittenden).
Op Vancouver Island rijd je naar het charmante Victoria, de hoofdstad met  een Engelse uitstraling. Zo rijden er rode dubbeldekkers rond, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en vind je er verzorgde tuinen die de stad de bijnaam ‘City of Gardens’ hebben bezorgd. De Butchart Gardens, met planten en dieren van over de hele wereld, is er een voorbeeld van.
Je overnacht opnieuw in Victoria, tenzij je ervoor kiest om vandaag al door te rijden naar de volgende overnachtingsplaats, Ucluelet (zie dag 4). In dat geval moet je tijdig vertrekken want voor de bijna 300 km lange rit moet je toch wel een uur of 4 rekenen.


Hotelovernachting in Victoria (-), of in een karakteristiek B&B in Ucluelet. (O)

Dag 4

Pacific Rim National Park
Als je de vorige nacht in Victoria doorbracht, rijd je vandaag naar Ucluelet. Als je daarentegen gisteren al naar Ucluelet bent gereisd, heb je vandaag de hele dag ter beschikking  in het Pacific Rim National Park. Dit nationaal park omvat ruwe kusten met vele kleine eilandjes en grote stukken noordatlantisch regenwoud. Als activiteit kan je hier een walvisexcursie doen (2 à 3u € 85 p.p.).


Overnachting in een karakteristiek B&B in Ucluelet. (O)

Dag 5

Telegraph Cove
In de voormiddag ga je te voet op verkenning in het Pacific Rim NP. Daarna gaat het dwars over Vancouver Island tot aan Telegraph Cove, ca. 450 km verder. Je overnacht vandaag en morgen in een cabin aan de boardwalk in het pittoreske Telegraph Cove.


Overnachting in cabin in Telegraph. (O)

Dag 6

Telegraph Cove
Vrije dag in Telegraph Cove. Mogelijkheid tot het maken van een berenexcursie (volledige dag inclusief lunch, € 265 p.p.) of een orka-safari naar Stubbs Island (trip van 3u, € 83 p.p.).

Overnachting in Port Hardy. (-)

Dag 7

Inside Passage

Vroeg uit de veren voor de rit naar Port Hardy (45 min), waar je inscheept  voor  de cruise door de beroemde Inside Passage. Deze 15 uur durende  indrukwekkende boottocht brengt je langs mooie baaien, door smalle fjorden en langs prachtige stranden. In de late avond kom je aan in Prince Rupert.

Hotelovernachting in Prince Rupert. (-)

Dag 8 - 9

Yellowhead Highway
Over de Yellowhead Highway gaat het in 2 dagen naar Mount Robson, een afstand van ca. 800 km.  Onderweg zijn  er enkele kortere wandelingen om de benen te strekken, maar het merendeel van de tijd ben je aan het rijden. Op dag 8 slaap je in Burns Lake, om op dag 9 aan te komen bij Mt. Robson Provincial park, waar je in een B&B midden in de natuur slaapt. 

Hotelovernachting in Burns Lake (-) en Mount Robson (O)

Dag 10

Wandeling Mt Robson Park
Vandaag maak je een prachtige wandeling in het Mt. Robson Park. Mount Robson is de tweede hoogste berg van British Columbia, hij rijst met steil rotswanden uit het omringende landschap omhoog. De wandeling kan je aanpassen aan je wensen. Heb je zin in een flinke tocht (19 km) dan is Berg Lake een mooie optie. Van hieruit kan je de steile noordflank van Mt. Robson zien. Andere wandelingen voeren   naar de Emperor Falls en de 'Valley of Ten Thousand Falls'. 

Overnachting in B&B nabij Mt. Robson Village. (O)

Dag 11

Jasper National Park
Na een korte verplaatsing breng je een bezoek aan Jasper townsite en Maligne Lake in Jasper nationaal park. Dit is eenschilderachtig azuurblauw meer, omringd door hoge bergen. Je maakt er een wandeling van zo'n 3 uur, en kan daarnaast kanovaren of een boottocht maken naar het beroemde Spirit Island. 

Overnachting in een lodge nabij Jasper. (-)

Dag 12

Edith Cavell Gletsjer
Vanuit Jasper maak je een dagwandeling van 4 à 6 uur  in de Belgium Valley en naar de gletsjer aan de voet van de steile wand van Mount Edith Cavell.

Overnachting in een lodge nabij Jasper. (-)

Dag 13 - 14 - 15

3-daagse trekking

Gedurende drie dagen trek je diep de natuur in. Je draagt op de eerste en de derde dag je eigen beperkte bagage voor 2 nachten: kledij, toiletgerief en picknick. Beddengoed en de overige maaltijden hoef je niet mee te dragen.
De eerste dag is een stevige tocht, waarbij je ca. 7 uur onderweg bent en 700 hoogtemeters moet overwinnen. Hij loont echter meer dan de moeite. Eindpunt is een lodge, bestaande uit eenvoudige blokhutten die midden in de wildernis gelegen zijn. De blokhutten zijn goed uitgerust en de uitbaatster, Sarah, kookt voortreffelijke maaltijden. Je verblijft hier 2 nachten op basis van volpension. Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk.
Op de tweede dag blijf je ter plaatse aan dezelfde lodge. Je kan een dagwandeling maken of gratis gebruik maken van kano’s. Op de derde dag keer je via dezelfde route weer terug.

Dag 13+14: overnachting in een lodge. (O,L,A)
Dag 15: Hotelovernachting in Jasper of Sunwapta Falls. (O)

Wie liever niet de driedaagse trekking maakt kan ook kiezen voor een aangepaste reis waarbij je dagtochten maakt vanuit Sunwapta en Jasper.

Dag 16

Ice fields Parkway
Over de Icefields Parkway rijd je tot Saskatchewan Crossing (ca. 100 km). Onderweg maak je een wandeling van ca. 4 uur naar Wilcox Pass, die adembenemende uitzichten biedt op de gletsjers van de Rocky Mountains.
Optioneel kan je in de plaats daarvan onder begeleiding van een plaatselijke gids en in groep een gletsjerwandeling maken op de Athabasca Glacier. Glaciertrip Athabasca Glacier - standaardtrip 3-4 uur € 75 pp of langere trip 5-6 uur € 125 pp (niet op dinsdag en woensdag).

Hotelovernachting in Saskatchewan Crossing. (-)

Dag 17

Ice Fields Parkway tot in Lake Louise
Verder over de Icefields Parkway tot aan Lake Louise (ca. 90 km).
Daar maak je een wandeling naar het diepblauwe Lake Agnes. Het pad ernaar toe is niet moeilijk, en aan het meer kan je even verpozen in het gelijknamige theehuis, een oude houten chalet met een stemmig interieur. Nadien trek je verder over de Beehives - een grote en een kleine top die de vorm van een bijenkorf hebben - naar een volgend theehuis op de 'Plain of the Six Glaciers'. Terugkeren doe je door de vallei en vervolgens langs het meer.
Wandelduur ca. 5-6 uur. 

Hotelovernachting in Lake Louise. (-)

Dag 18

Yoho Nationaal Park
Lake Louise is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Yoho National Park. Je maakt er een spectaculaire dagwandeling over de zg. 'Iceline Trail'.  Deze leidt naar de watervallen van Twin Falls en naar de Takakawa (of Takakkaw) Falls , met zijn vrije val van 260 m één van de hogere watervallen in Canada. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers.
Wandelduur ca. 4-6 uur.  

Hotelovernachting in Lake Louise. (-) 

Dag 19

Moraine Lake en rit naar Banff
Vanuit Lake Louise rijd je naar Banff (ca. 90 km). Onderweg bezoek je de imposante Johnston Canyon en maak je een wandeling bij Moraine Lake, een felblauwe gletsjermeer dat omringd wordt door 'Valley of the Ten Peaks'. Overnachting in het levendige stadje Banff.

Je kan desgewenst opteren voor een rafting op de Kicking Horse River (halve dag € 78 p.p.).

Hotelovernachting in Banff. (-) 

Dag 20

Wandeling in de omgeving van Banff
Je laatste wandeling situeert zicht in Banff, het oudste nationaal park van Canada. Ze leidt naar Healy Pass en de bekende Sunshine Meadows. Deze 'zonnige weiden', in de lente en zomer overdekt met bloemen, worden door vele  beschouwd als behorend tot de mooiste alpiene locaties van de Rocky Mountains. Omringd door enkele van de Rocky's hoogste toppen, is het uitzicht er in alle richtingen buitengewoon mooi.
Wandelduur ca. 4-7 uur. 

Hotelovernachting in Banff. (-) 

Dag 21

Rit naar Calgary en vlucht naar België
De allerlaatste etappe voert naar Calgary. Hier breng je nog een kort bezoek aan de stad alvorens de  huurwagen in te leveren op de luchthaven van Calgary. 
Afstand ca. 130 km

Vlucht naar Brussel. 

Dag 22

Aankomst in Brussel

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

binnenkort online

Basisprijs

Prijzen geldig in 2021.

Bij vertrek tussen 15 mei en 20 juni 2021 en tussen 20 september en 15 oktober 2021:
€ 3545 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 3115 per persoon (o.b.v. 4 personen met 2 x tweepersoonskamer)
€ 2430 per persoon (o.b.v. 4 personen met 1 vier persoonskamer = 2 x tweepersoonsbed)

Opmerking: 3-daagse Tonquin Valley niet mogelijk tijdens bovenstaande periode, deze wordt dan vervangen door dagtochten vanuit Jasper.

Bij vertrek tussen 21 juni en 19 september 2021: 
€ 3660 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 3175 per persoon (o.b.v. 4 personen met 2 x tweepersoonskamer)
€ 2690 per persoon (o.b.v. 4 personen met 1 vier persoonskamer (= 2 x tweepersoonsbed))

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.

Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen op basis van logies alleen (geen maaltijden inbegrepen).
 • Ontbijt in Vancouver en Mt. Robson en Ucluelet.
 • Veerboot overtocht Port Hardy – Prince Rupert (incl. wagen)
 • Reservering veerovertochten waar mogelijk naar Vancouver Island en langs de Sunshine Coast
 • Huur middenklasse auto (vierdeurs) type Hyundai Accent of Ford Focus (of gelijkwaardig) (2 personen) of huur minivan type Dodge caravan of gelijkaardig (4 personen), steeds met airco en incl. 1 bestuurder.
 • Verzekering (CDW), afkoop eigen risico, drop-off kosten en luchthaventaks.
 • Nederlandstalig roadbook met alle praktisch info en vele voorstellen voor wandelingen en excursies
 • Wegenkaart van West-Canada.
 • Volpension bij verblijf in Tonquin Valley (enkel mogelijk tussen 21 juni en 10 september)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Alle maaltijden.
 • Toeslag voor extra bestuurders en volle tank huurwagen (= Goldpakket)
 • Brandstof voor de huurwagen.
 • Evt. toeslag GPS (+/- € 138 ter plaatse te betalen).
 • Toegangspas voor de nationale parken (ca. € 95 voor 2 - 6 personen).
 • Veerovertocht naar Vancouver Island (en eventueel langs de Sunshine Coast)
 • Persoonlijke uitgaven, dranken en maaltijden.
 • Bijkomende verzekeringen.
 • Extra activiteiten zoals bv. gletsjertocht en rafting.

Toeslagen

 • Toeslag Gold pakket huurwagen = extra bestuurder en eerste volle tank: (€ 148 voor 2-3 pers.; € 181 voor 4 pers.)
 • Indien je kiest voor de route via de Sunshine Coast in plaats van de cruise door de Inside Passage: ca. € 115 p.p. voor de diverse veerovertochten langs de Sunshine Coast.

Kortingen

 • Indien je opteert voor de route via de Sunshine Coast in plaats van de cruise door de Inside Passage is de korting € 360 per persoon. Wel moet u dan rekenen op ca. € 115 per persoon voor de diverse veerovertochten langs de Sunshine Coast (zie toeslagen).
 • Indien je opteert om in Lake Louise (gedeeld sanitair), Jasper (eigen sanitair) en in Banff (eigen sanitair) in een wandelherberg te overnachten.
  • Korting van € 280 pp bij 2 deelnemers op 1 kamer of 4 deelnemers op 2 kamers
  • Korting van € 150 pp bij 4 deelnemers op 1 kamer
 • Dagtochten vanuit Jasper ipv doorgaande 3-daagse Tonquin Valley trekking: € 125 korting per persoon.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 de wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en variëren in wandelduur van 4 tot max. 7 u. De lusvormige dagwandelingen kunnen eigenlijk zo kort of zo lang gemaakt worden als je zelf wil. De hoogteverschillen zijn meestal beperkt en de paden doorgaans goed begaanbaar. Een enkele keer zijn er echter ook korte stukken met losliggende stenen. Vrijwel nergens loop je langs afgronden en ook sneeuwvelden zal je niet of nauwelijks tegenkomen.

De wandeling naar Tonquin Valley bedraagt 6-7 uur en kan niet worden ingekort. Je draagt ook je eigen bagage voor een aantal nachten (enkel kledij en persoonlijke spullen, geen slaapgerief of voedsel).

Logies

Overnachting in comfortabele en soms zeer karaktervolle hotels, B&B's, guesthouses of hutten. Steeds op tweepersoonskamers met eigen sanitair.

In Tonquin Valley verblijf je twee nachten in een goed uitgeruste wildernis lodge.


Maaltijden

Enkel in Tonquin Valley Lodge verblijf je in vol pension.
In de andere logies zijn standaard geen maaltijden inbegrepen. In de praktijk kan het zijn dat er in enkele logiesplaatsen toch een ontbijt is inbegrepen. In de meeste hotels is een restaurant aanwezig waar je ontbijt en diner kan nuttigen. Anders kan je altijd in de buurt van het logies  terecht. Aan de ingang van de parken is altijd wel een voedingszaak en in de steden zijn uiteraard mogelijkheden genoeg.

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt
L = lunch
A = avondmaal


Bagage

De bagage vervoer je zelf in de huurwagen. Tijdens de wandelingen  draag je enkel je dagrugzakje (met drinkbus, regenvest, fototoestel, picknick, enz.).  Tijdens de 3 daagse tocht draag je bagage voor twee nachten. Zorg wel voor een stevige, goedzittende dagrugzak.

 


Vervoer

Tijdens deze reis beschik je over een voldoende ruime middenklasse wagen, type Ford Focus (2 personen) of een Dodge Caravan (4 personen) of gelijkwaardig met oa. stuurbekrachtiging en airco.
Mits betaling van een toeslag zijn extra chauffeurs toegestaan en krijg je een volle tank mee bij vertrek. GPS kan je bijhuren.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Formaliteiten

Voor Canada heb je een internationaal paspoort (reispas) nodig, geldig tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas. 

Een ETA (Electronic Travel Autorisation) is verplicht vanaf 15 maart 2016. Enkel aan te vragen via deze website: ETA Canada. Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart (Visa, MasterCard of American Express) en een e-mailadres. De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox. 

Indien je via de VS naar Canada reist heb je voor de VS een ESTA nodig. Die kan je op volgende website aanvragen: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je gewoon rijbewijs, alsook een internationaal rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


Geld

De munt is de Canadese dollar. In alle grotere plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.
Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Klimaat

Ondanks de enorme afmetingen heeft Canada niet zoveel verschillende klimaatgebieden. Dat heeft vooral te maken met de ligging die relatief ver van de evenaar is en het beperkt aantal factoren dat invloed heeft op het klimaat van Canada. Québec heeft over het algemeen (zeer) warme zomers en (zeer) koude winters. Het najaar is sowieso zacht (gemiddelde dagtemperatuur in deze periode is 15°), maar een echte ‘indian summer’ brengt een laatste opstoot van warm en zonnig weer mee vóór de winter definitief zijn intrede maakt. Neerslag is mogelijk.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen die je kan terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 


DTP-vaccin
Op reis gaan is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist,ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • voor trekkings waarbij je zelf al je bagage draagt: trekkingrugzak met een volume tussen 70 en 100 liter.rugzak of trolley (een reiskoffer is niet zo handig).

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Breng een label met je naam aan op elk stuk bagage.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker type A https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: