Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen - vanaf € 840

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen - vanaf € 840

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen - vanaf € 840

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen - vanaf € 840

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen - vanaf € 840

Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanche de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21FR5COD
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • Golf van Porto 
 • afdaling door kloof 'Gorges de Spelunca'
 • ruig berglandschap met hoge dorpjes
 • roze rotsen 'Calanches de Piana'

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9,1

34 Beoordelingen

reviews van klanten

Enige 'positieve' bedenking bij de wandeling op donderdag van Evisa naar Piana in twee delen: het eerste deel was zo mooi dat het jammer was dat we ons moesten 'haasten' om de verplaatsing naar het tweede startpunt te halen. We zouden gerust van het eerste deel een volledige dag kunnen gemaakt hebben.

Karel D. -

Prima organisatie! Een prachtige reis voor ons gezin; zonder zorgen reizen is de max!

Wouter F. -

Dag 1

Ajaccio

Aankomst in Ajacccio met de oude vissershaven en de citadel. Afhankelijk van je aankomstuur zijn er verschillende mogelijkheden, zo kan je naar een van de strandjes in de buurt of met een bootje naar de Sanguinaires Eilanden varen. Heb je wat meer tijd dan kan je kiezen voor een korte of langere wandeling langs de kliffen hoog boven de Golf van Ajaccio. Je volgt dan de paden van het ‘Sentier des Crêtes’ een bekende wandeling bij de Corsicanen met mooie zichten, een voorsmaakje van wat je te wachten staat.

Tocht van 6 of 11 km, 2 tot 4 u. Niveauverschil: + / - 140 m tot + / - 340 m.

Er is ook nog een lusvormige tocht die je kan maken nabij de Pointe de la Parata en met schitterende zichten op de Sanguinaires Eilanden. Tocht van 8 km, 3 u. Niveauverschil: + 250 m / - 250 m.

Hotelovernachting.

Dag 2

Corte en de Vallei van Tavignano

Per trein reis je naar het plaatsje Corte in het binnenland, te voet of per taxi bereik je het hotel (+/- 1,5 km bergop). Daarna is er misschien nog tijd om de prachtige vallei van Tavignano te ontdekken, de vroegere verbindingsroute met de Niolu vallei.  Het pad loopt onder de mooi gevormde granieten kliffen door en volgt er de loop van de rivier. Onderweg zijn er talloze plekjes die uitnodigen tot een verfrissende duik. Je wandelt heen en terug via hetzelfde pad.

Tocht van 12 km, 5 u. Niveauverschil: + 310 m / - 310 m.

Overnachting op hotel of in een chambre d'hôtes. (O)

O = ontbijt, A = avondmaal

Dag 3

Corte – Calacuccia

Na het ontbijt word je per taxi naar Scala Santa Régina gebracht. Hier volg je een oud herderspad dat werd gebruikt om de schapen naar de vallei van Niolu te brengen. Het pad kronkelt door een decor van granieten kliffen tot bij de hoogste dorpen van Corsica.

Tocht van 10 km, 4,5 u. Niveauverschil: + 700 m / - 340 m.

Overnachting op hotel of in een chambre d'hôtes. (O, A)

Dag 4

Calacuccia - Col de Vergio

Het doel van vandaag is de Col de Vergio. Onderweg kom je voorbij een aantal herdershutten en is er kans om af te koelen in de riviertjes. Gedurende de laatste kilometers kom je op het spectaculaire GR 20-pad terecht. Dit is zonder twijfel de mooiste (en langste) tocht van de reis die echter geleidelijk aan omhoog loopt en op die manier toch minder zwaar aanvoelt dan dat het hoogteverschil laat vermoeden. 

Tocht van 17 km, 7 u. Niveauverschil: + 995 m / - 430 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Voor 27/4 en na 10/10/2020 (datum 2021 nog niet gekend): het hotel op de Col de Vergio is dan gesloten. In dit geval is er een transfer voorzien naar Evisa na de wandeling op dag 4 en de dag erna ’s ochtends terug naar de col. Je overnacht dan tweemaal in Evisa. Er is wel een toeslag van ca. € 20 p.p. voor de extra nacht in Evisa i.p.v. in het hotel in Col de Vergio.

Dag 5

Col de Vergio - Evisa

Langs een aantal mooie watervallen daal je af naar het bos van Aïtone, overgangsgebied tussen het hooggebergte en de Golf van Porto. In de rivier hebben zich tussen de enorme rotsblokken vele natuurlijke baden gevormd, ideaal voor een verfrissende duik.  

Tocht van 10 km, 4,5 u. Niveauverschil: + 320 m / - 880 m.

Overnachting op hotel of in een chambre d'hôtes. (O, A)

Dag 6

Evisa - Ota - Piana

Deze dag verloopt in twee delen. De eerste tocht gaat door de ‘Gorges de Spelunca’, het is ongetwijfeld  één van de hoogtepunten van de reis. De rivier de Spelunca baant zich een weg door een kloof van roze graniet.  De vegetatie wordt mediterraan met mooie vijgenbomen, agaven en eucalyptus. Je wandelt over de eeuwenoude brug tot in het authentieke dorpje Ota.

Tocht van 7 km, 4 u. Niveauverschil: + 130 m, - 670 m

In Ota staat een taxi (incl.) je op te wachten die je naar de ‘Calanches de Piana’ brengt. Hier maak je nog een tweede wandeling in de omgeving van een spectaculaire verzameling rotsformaties van rose graniet, uitgesleten door de erosie. In de loop van de dag veranderen de kleuren van goud naar roze en dieprood.

Tocht van 3 u, 5 km, Niveauverschil: +/- 360 m

Overnachting op hotel of in een chambre d'hôtes. (O)

Dag 7

Piana - Ajaccio

Vandaag neem je de bus van Piana  terug naar Ajaccio. Afhankelijk van je reisperiode (juli – augustus of daarbuiten) kan je vanochtend in Piana misschien nog een wandeling maken naar de baai van Ficaghjola of door de Calanches van Piana.

 • Naar het baaitje van Ficaghjola, een pittoreske zandkreek omgeven door bergen. Tocht van 5 km, Niveauverschil: +/- 450 m.
 • Een luswandeling door de Calanches van Piana.  Tocht van 11 km, 4,5 uur. Niveauverschil: + / - 500 m.

Bij aankomst in Ajaccio kan je misschien de wandeling ‘Sentier des Crêtes’ nog maken indien je daar op dag één niet toe kwam.

Hotelovernachting. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

Kindvriendelijke variant

Voor families met kinderen vanaf 8 jaar is er een lichtere versie van deze reis met minder zware tochten en met overnachtingen in gîtes. Je wandelt onder meer naar het spectaculaire kustdorpje Girolata en naar de baai van Porto.

Verlenging in Porto

Je kan je reis verlengen door een aantal nachten in het mooie havenstadje Porto te verblijven (opgelet: dit is niet Porto Vecchio aan de zuidkust). Verblijf in een mooi hotel met zwembad aan het strand.

Je kan deze nachten invoegen tussen Ota en Piana. De wandeling op dag 6 wordt dan opgesplitst. In dit geval komt er wel een toeslag bij voor de organisatie van de transfers (zie bij toeslagen).

 • dag 6: wandeling tot Ota en transfer (niet incl.) na de wandeling tot het hotel in Porto
 • dag van vertrek uit Porto (afhankelijk van het aantal nachten): transfer (niet incl.) na het ontbijt tot het startpunt van de wandeling bij 'les Roches Bleues', tocht tot Piana.

Je kan ook op het einde van de reis in Porto verblijven, in dat geval neem je vanuit Piana de bus of een taxi naar Porto (niet incl.).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Prijzen geldig in 2021.

8 dagen / 7 nachten:

 • op basis van 2 - 3 personen: € 950 p.p.
 • op basis van 4 - 5 personen: € 880 p.p.
 • op basis van 6 - 8 personen: € 855 p.p.

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • 3 x avondmaal (in Calacuccia, Col de Vergio, Evisa) 
 • bagagetransport (zie 'bagagevervoer')
 • transfers zoals vermeld in het dagschema
 • trein naar Corte
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten 
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • lunch
 • overige avondmaaltijden
 • dranken
 • overige transfers en openbaar vervoer
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Seizoenstoeslag juli / augustus : € 45 p.p.
 • Prijs extra nacht in Ajaccio in kamer met ontbijt:
  • eenvoudig 2* hotel in het centrum: € 65 p.p,
  • 3* hotel in het centrum: € 85 p.p.
 • Prijs verlenging in Porto in kamer met ontbijt: € 85 p.p./ n.
  • Bij extra overnachting in Porto tussen Evisa en Piana geldt er een toeslag voor de aangepaste transfers: 
   • bij 2 personen: € 20 p.p.
   • bij 3 personen: € 13 p.p.
   • bij 4 personen: € 10 p.p.
   • bij 5 personen: € 20 p.p.
   • bij 6 personen: € 17 p.p.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Warme zomers (tot 30°C) maar door de hoogte en de zee blijft het meestal aangenaam. 's Nachts kan het  flink afkoelen en regen of onweer is nooit uitgesloten. In april en oktober kan het nat en nog vrij koud zijn vooral op de Col de Vergio (het hoogste punt van de route). Het hotel op de col is pas open vanaf 27/4 en terug gesloten vanaf 10/10 (datum 2021 nog niet gekend). Wil je toch graag tijdens deze periode naar Corsica dan wordt het programma lichtjes aangepast.

Let op: buiten de maanden juli en augustus is er geen bus op zondag tussen Piana en Ajaccio (= dag 7). Je zorgt er dan best voor dat dag 7 niet op een zondag valt, m.a.w. dat je niet op een maandag afreist. Wil je dit toch dan is een taxi de enige mogelijkheid om terug in Ajaccio te geraken (prijs op aanvraag).

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Heen- en terugreis

Met het vliegtuig*

Tot Ajaccio. Vluchten met TuiFly of Air Corsica. Shuttlebus (15 min.) naar de stad die aan de overzijde van de baai ligt. Een taxi van of naar de luchthaven kost +/- 30 euro. Op het einde van de reis neem je een taxi of de bus naar de luchthaven.  Buiten de maanden juli en augustus vertrek je best niet op een maandag, er is dan geen busverbinding tussen Piana en Ajaccio.

Met de wagen + ferry

Tot Nice of Marseille. Van daaruit zijn er rechtstreekse ferries naar Ajaccio.

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis zijn er een aantal transfers voorzien. Een aantal daarvan zijn inbegrepen en doe je per taxi, voor een aantal verplaatsingen neem je de bus (niet inbegrepen).

 • Dag 2: trein tot Corte, deze is wel inbegrepen
 • Dag 3: inbegrepen taxitransfer - 30 min.
 • Dag 6: inbegrepen taxitransfer - 30 min.
 • Dag 7: bus Piana - Ajaccio (buslijn Piana – Ota). 1/9 – 30/6/2020: enkel vertrek om 8u30 mogelijk van ma tot za, geen bus op zondag. 1/7 – 31/8/2020: 8u30 en 14u40 met aankomst respectievelijk om 10u15 en om 16u15, elke dag. Prijs: ca. € 11. Een taxi kost je ongeveer € 160. De uren voor het seizoen van 2021 zijn nog niet gekend.

Voor dienstregelingen van treinen en bussen op gans Corsica kan je op de website van Corsica Bus terecht.


Wandelniveau

 en . Wandelingen van 4 tot 7 uur met hoogteverschillen van max. +  995 m en - 880 m. De wandeling van dag 4 is drie stappertjes. Je wandelt meestal over vrij goede wandelpaden, maar soms ook over rotsachtig terrein met losse stenen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Kinderen

 • voor sportieve kinderen vanaf 12 jaar
 • jongere kinderen adviseren we het familie avontuur, mogelijk vanaf 8 jaar
 • veel zwemgelegenheid onderweg

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd op wandeldagen. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Er is geen bagagevervoer op dag 1, 2, 7 en 8, dan neem je zelf je bagage mee op de trein of de bus. 

Gelieve je bagage te beperken tot 1 zak van maximum 12 kg per persoon.


Logies

Eenvoudige hotelletjes of chambres d’hôtes. Je verblijft in een tweepersoonskamer, meestal met privé sanitair.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Het lunchpakket is niet inbegrepen maar kan je in het logies laten klaarmaken. In vele kleine dorpjes is er een kruidenierswinkel zodat je eventueel zelf je picknick kan samen stellen.
 • 3 x avondmaal inbegrepen in Calacuccia, Col de Vergio en in Evisa. De overige avondmaaltijden zijn vrij te nemen op hotel of in een restaurantje in de buurt.  Het hotel in Calacuccia beschikt zelf niet over een restaurant, je eet dan ’s avonds in een restaurant in de buurt (350 m), de maaltijd is wel inbegrepen.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: trek je wandelschoenen aan bij vertrek of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas (als je in april of oktober reist is een warme jas geen overbodige luxe)
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)
 • zwemgerief

Diversen

 • (bad-)handdoek of sneldrogende handdoek (voor zwempartijtjes onderweg)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • desinfecterend middel voor water tenzij je van plan bent enkel flessen- of kraantjeswater te drinken
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Corsica volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. 

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. In alle grotere plaatsen tijdens de reis kan je geld uit de muur halen. Niet op de Col de Vergio.Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: