Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen - vanaf € 730

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen - vanaf € 730

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen - vanaf € 730

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen - vanaf € 730

Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen - vanaf € 730

Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanche de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota. Het vrij ontoegankelijke Girolata is prachtig gelegen in een baai van het Scandola natuurreservaat, je bereikt het enkel te voet of met de boot.  
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21FR5COF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Is dit iets voor jou?

 • één van de mooiste Europese eilanden
 • levendige Golf van Porto 
 • natuurlijke zwembaden 
 • ruig berglandschap met hoge dorpen
 • Girolata

Dan is dit jouw Missie Formidabel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Deze reis scoort

9,3

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een prachtige reis, héél afwisselend, met veel zwemgelegenheid en uitdagende wandelingen! Vvolgend jaar gaan we opnieuw met Anders Reizen weg!

Leen P. -

Dag 1

Ajaccio

Aankomst in Ajacccio met de oude vissershaven en de citadel. 

Hotelovernachting. 

Dag 2

Ajaccio

Verkenning van Ajacccio. Je kan de strandjes in de buurt verkennen of met een bootje naar de Sanguinaires eilanden varen. Ook een tocht naar de kliffen boven de golf van Ajaccio is de moeite waard. De 'kammen-weg' of de 'sentier des Crêtes'  is een route met mooie uitzichten op de zee en de Golf van Ajaccio.

Tocht van 6 of 11 km, 2 tot 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 200 m.

Hotelovernachting. (O)

O = ontbijt, A = avondmaal

Dag 3

Evisa

In de voormiddag reis je met de bus naar het pittoreske bergdorpje Evisa. Na de lunch maak je een mooie tocht door de kastanjebossen en langs de rivier Aïtone, bekend voor zijn vele natuurlijke badplaatsen en watervallen. Waterpret verzekerd!

Tocht van 6 of 12 km, 2,5 tot 4,5 uur stappen. Hoogteverschil: + / - 200 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 4

Evisa - Ota door de Speluna kloof

De tocht door de Georges de Spelunca is één van de hoogtepunten van de reis. De rivier baant zich een weg door een prachtige kloof van roze graniet, hier en daar steek je over via authentieke Genovese bruggetjes. De vegetatie wordt mediterraan met mooie vijgenbomen, olijfbomen, agaven en eucalyptus. Vergeet ook hier weer je zwembroek niet want vandaag kan je chillen in het waterbekken aan de brug van Zaglia.

Tocht van 7 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 130 m / - 670 m.

Overnachting op een slaapzaaltje in een gîte. (O, A)

Dag 5

Boottocht Porto - Col de la Croix - transfer naar Piana

s’ Morgens word je naar de haven van Porto gebracht en neem je de boot* (incl. bezoek aan het natuurgebied Scandola) naar de baai van Girolata. Girolata is het enige dorpje in Corsica dat enkel te voet of per boot bereikbaar is. Bij het strand van Tuara kan je ook vandaag weer het water induiken. Na de middag maak je van hieruit een mooie wandeling. Door het geurige maquis, hetgeen een prachtig bloeispektakel oplevert in de lentemaanden, trek je naar de Col de la Croix. Van hieruit word je per taxi naar Piana gebracht.

Tocht van 4 km, 2,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 450 m / - 200 m. 

Overnachting op een slaapzaaltje in een gîte. (O, A)

* bij slecht weer kan het zijn dat de boottochten niet doorgaan - er is dan een alternatieve wandeling langs de kust 

Dag 6

Calanches de Piana

Calanches de Piana zijn een spectaculaire verzameling rotsformaties van roze graniet, uitgesleten door de erosie. Je maakt nog een mooie wandeling door dit speciale natuurfenomeen, dat eveneens deel uitmaakt van het Unesco Werelderfgoed. In de loop van de dag veranderen de kleuren van goud naar roze en dieprood.

Tocht van 9 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil + 560 m / - 560 m.

Overnachting op een slaapzaaltje in een gîte. (O, A)

Dag 7

Ajaccio

Vandaag neem je de bus van Piana  terug naar Ajaccio. Afhankelijk van je reisperiode kan je vanochtend in Piana misschien nog een wandeling maken naar de baai van Ficaghjola. Tijdens de maanden juli en augustus zijn er gewoonlijk twee bussen per dag  maar buiten het hoogseizoen enkel 's ochtends.

Tocht van 5 km, 3 uur stappen. Hoogteverschil + 450 m / - 450 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

 

Verlenging

Je kan deze reis verlengen in het mooie havenstadje Porto (niet Porto Vecchio!). Deze nacht(en) worden dan tussen Ota en Piana ingevoegd. Na je overnachting in Ota word je dan 's morgens naar Porto gebracht. Overnachting in een mooi hotel met zwembad, vlakbij het strand. Kamer met ontbijt. (zie toeslagen)

Wil je samen met andere gezinnen op stap?

Wil je graag met andere gezinnen op stap ? Dan kan je deze reis als begeleide groepsreis maken binnen het aanbod van onze kleine broer ‘Missie Formidabel’.  Je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Prijs

Prijzen geldig in 2021:

8 dagen / 7 nachten: 

 • op basis van 2 deelnemers: € 795 p.p.
 • op basis van 3 deelnemers: € 745 p.p.
 • vanaf 4 deelnemers: € 730 p.p.

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • 4 x avondmaal (niet in Ajaccio en niet in Porto bij verlenging)
 • bagagetransport 
 • transfer naar Porto en naar Piana
 • boottocht van Porto naar Girolata 
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten 
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middagmalen 
 • avondmaaltijden in Ajaccio
 • dranken
 • transfers per openbaar vervoer (zie rubriek 'vervoer')
 • evt. inkomgelden
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

Extra nachten in kamer met ontbijt:

 • Ajaccio:
  • eenvoudig 2* hotel in het centrum: € 65 p.p,
  • 3* hotel in het centrum: € 85 p.p.
 • Porto: € 100 p.p. 
 • 7 nachten op privé-kamers van hotels / gites: € 70 p.p.

Kortingen

 • Korting laagseizoen (buiten juli en augustus): € 20 p.p.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

   

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Corsica heeft een mediterraan klimaat met meestal (erg) warme zomers (tot 30°). Door de hoogte of de nabijheid van de zee blijft het echter aangenaam. 's Nachts kan het bij helder weer flink afkoelen. Een regen- of onweersbui is nooit uitgesloten. 

Bij de planning van je reis hou je best met het volgende rekening:

 • bij aankomst op een vrijdag moet het programma licht aangepast worden omdat er op zondag geen bussen rijden tussen Ajaccio en Evisa. Dan wordt er slechts 1 nacht in Ajaccio bij de start voorzien en 2 nachten op het einde.
 • op zondag rijden er geen bussen van Piana terug naar Ajaccio. Dus kan je best geen terugreis plannen vanuit Ajaccio op een maandag.
 • Buiten juli en augustus rijdt er enkel een bus in de namiddag tussen Ajaccio en Evisa. Dan wordt er slechts 1 nacht in Ajaccio bij de start voorzien en 2 nachten op het einde.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig*

Tot Ajaccio. Vluchten met TuiFly of Air Corsica.  Bij aankomst neem je de pendelbus (ca. 15 tot 30 min.) naar het treinstation van Ajaccio. Van hieruit kan je naar het hotel wandelen of een taxi nemen.

Met de wagen + ferry*

Tot Nice of Marseille. Van daaruit zijn er rechtstreekse ferries naar Ajaccio. 

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

 • Dag 3: bus tot Evisa, niet inbegrepen. (ca. € 12 p.p.).
 • Dag 5: privé transfer van Ota naar Porto, per boot van Porto naar Girolata en van Col de la Croix naar Piana. Al deze transfers zijn inbegepen.
 • Dag 7: bus tot Ajaccio, in voor- en najaar slechts 1 rit per dag. Op zondag is er geen bus.

Voor dienstregelingen van treinen en bussen op gans Corsica kan je op de website van Corsica Bus terecht. 


Wandelniveau

 en . Wandelingen van 2 tot 4 u., op vrij goede wandelpaden. Hoogteverschillen van max. 450 m stijgen en dalen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot  . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Kinderen

 • kinderen vanaf 8 jaar
 • veel zwemgelegenheid in baaitjes, kreken en riviertjes, bv. de watervalletjes van Aïtone
 • boottochtje naar de onbewoonde rotseilandjes 'Les Îles Sanquinaires' met Genuese vuurtoren
 • mooie kloof 'Gorge de Spelunca' met vele zwempoeltjes
 • prachtige baai en het dorpje Girolata

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd naar het volgende logies. Om organisatorische redenen vragen we om de bagage te beperken tot 1 zak van maximum 12 kg per persoon.


Logies

 • 4 x in een hotel op basis van tweepersoonskamers met privé sanitair.
 • 3 x in slaapzaaltjes van eenvoudige gîtes, al dan niet te delen met andere gezinnen. Het sanitair is hier meestal gemeenschappelijk.
 • Mits betaling van een toeslag slaap je 7 nachten in privé kamers.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Lunchpakket is niet inbegrepen maar kan je in het logies laten klaarmaken. In vele kleine dorpjes is er een kruidenierswinkel zodat je eventueel zelf je picknick kan samen stellen.
 • 4 x avondmaal inbegrepen, enkel de avondmaaltijden in Ajaccio zijn vrij te nemen op restaurant of in het hotel. 

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • lakenzak voor de nachten in de gîtes: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt).

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • (bad-)handdoek (voor zwempartijtjes onderweg)
 • handdoeken voor de overnachtingen in de gîtes
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. 

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Missie Formidabel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: