Actieve vakantie nodig?

Actieve vakantie nodig?


De Pyreneeën verwachten jullie!

Reizen in tijden van Corona

Reizen in tijden van Corona


Coronavirus update

De Belgische grenzen zijn open, we kunnen weer op reis. Voorlopig enkel binnen Europa, en indien het bestemmingsland zijn grenzen ook openstelt voor Belgische toeristen. Er zijn landen die de boot nog afhouden en wachten met het toelaten van buitenlanders. Op deze handige website kan je nakijken welke regels gelden voor welke EU-landen.

Individuele reizen


Heb je een individuele reis geboekt en krijg je een maand voor vertrek van ons geen bericht,  dan mag je ervan uitgaan dat de reis kan doorgaan. Op dat moment betaal je je saldo, waarna je het infopakket krijgt opgestuurd.
Heb je een reis geboekt naar een bestemming die nog niet geopend is, of waarvoor specifieke maatregelen gelden die je zeker moet kennen vooraleer te vertrekken, dan zullen we je eerst contacteren om te overleggen. Onze belangrijkste bekommernis hierbij is dat de reis in veiligheid kan verlopen en het programma maximaal uitgevoerd worden zoals gepland.

Groepsreizen


De omstandigheden waaronder een groepsreis kan doorgaan, zijn verschillend van deze voor individuele reizen. Wanneer je in groep op reis gaat, speelt de gezondheidstoestand van de (onbekende) medereizigers een belangrijke rol voor je eigen gezondheid, én voor het verloop van de reis. Als iemand op reis ziek valt, is de kans reëel dat heel de groep getest wordt en mogelijk in quarantaine moet (met een gedwongen verlenging van het verblijf en extra kosten als gevolg). Dit is een doemscenario dat we absoluut willen vermijden, een risico dat we onze reizigers niet willen laten lopen. 
De situatie voor de volgende maanden wordt voortdurend opgevolgd en geëvalueerd. Tot onze grote spijt zagen we ons genoodzaakt om alvast alle groepsreizen in juli en augustus te annuleren. Reizen na augustus staan voorlopig 'on hold' en zullen slechts kunnen doorgaan nadat we opnieuw met groepsreizen gestart zijn. Je kan voor deze reizen nog boeken; mocht de reis wegens corona alsnog geannuleerd worden, dan krijg je je reeds betaalde voorschot terugbetaald.
Een uitzondering vormen de korte en nabije programma's, zoals dagwandelingen en weekends in België of op korte afstand buiten onze grenzen. Deze kunnen wel doorgaan aangezien de gevolgen voor de deelnemers bij besmetting minder verreikend zijn.
Ben je al ingeschreven voor een reis in het najaar, dan zullen wij je te gepasten tijde en uiterlijk een maand voor vertrek op de hoogte brengen van het al dan niet doorgaan van de reis.

 

Toch liever niet op reis?

 

Misschien heb je een reis geboekt, maar heb jij nu reeds voor jezelf beslist dat een reis naar het buitenland er voor jouw gezin dit jaar niet meer in zit. In dat geval kunnen we samen bekijken onder welke voorwaarden je nu reeds je boeking kan annuleren of omboeken naar een andere periode. Aarzel niet om ons hierover te contacteren.

 

We blijven bereikbaar op aangepaste uren


We helpen je graag voort via e-mail  of per telefoon (op weekdagen van 10 tot 16 uur op +32 13 33 40 40).
Wil je toch liever langskomen op ons kantoor in de Refugiestraat 15 in Diest, dan kan dat op woensdag en donderdag van 10 tot 16 uur.